reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Rzeczywiście śliczne :) ale ja już upatrzyłam świetny zestaw za niedużą cenę na allegro i są piękne wzory :)

Tutaj link gdyby któraś chciała tez skorzystać.

Link do: Kocyk Minky 75x100, Pościel dla dzieci, + Poduszka

Ja wybiorę albo któryś z tym wzorkiem we flaminki i niebieski minky pod tym albo te w piórka i niebieski minky, bo akurat kokon mamy w taki sam wzór i by pasowało ;)

Ładne:) ale zamówię chyba ten w kwiaty który kiedyś pokazywałam i ten na zmianę :)
Screenshot_2018-05-30-19-03-06-773_com.facebook.lite.png
Screenshot_2018-05-30-20-39-15-378_com.facebook.lite.png

Oszaleje z tymi kocykami :D tyle mi się podoba :D

Załączniki

• Screenshot_2018-05-30-19-03-06-773_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-05-30-19-03-06-773_com.facebook.lite.png
    248,8 KB · Wyświetleń: 449
  • Screenshot_2018-05-30-20-39-15-378_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-05-30-20-39-15-378_com.facebook.lite.png
    237 KB · Wyświetleń: 438
reklama
Hah taka już jestem :) wiadomo życie swoje pokaze, ale jestem dosyć zorganizowaną osobą, po tacie to mam. Co nie oznacza, że nie lubie spontanu i elementu zaskoczenia :)

Po prostu takie ogólne zarysy mam na przyszłośc, wtedy łatwiej się żyje i patrzy w dal. Lubie mieć jakiś cel na horyzoncie. Np na jutro mam już zaplanowane, że na 14 obiad u teściów. Przed 13 się ogarnę tzn mejkap itd. Bartek wyjdzie z pieskiem. Ja od rana poprasuję piżamy do szpitala i pieluchy wszystkie. A w piątek przyjdzie łóżeczko to je złożymy i umyje lodówkę w środku, suszarkę na naczynia wymyje i piekarnik i wstawię pranie hahah tak, mam bzika, ale lubie te moje planowanie :D

Dokładnie tak :) chce już mieć tą cudowna istotkę przy sobie

Hehe :D ja też lubię organizacje ale nie do przesady co do godziny, dnia, miesiąca itp :D teraz mamy zaplanowane, że w piątek składamy łóżeczko ale o której godzinie to czas pokaze :p w lipcu będziemy meblować i dekorować mieszkanie, chyba , że dzidzia nam nie pozwoli to wtedy trzeba plany zmienić i przelozyc na później, może nawet na sierpień. A we wrześniu się wyprowadzamy :) jestem zdania, że fajnie mieć jakis plan na życie. Żyje się wtedy łatwiej :) ale też nie planować wszystkiego bo nie wyjdzie :)

Tylko się cieszyć, że tak ładnie przybiera. Ja mam wizytę w następny czwartek to będzie 29tc jestem ciekawa ile waży.

@Ewka34 super, że dzidzia rośnie :D tak ma być ;) ja mam wizytę w kolejną środę, i wtedy też będę w 29tc :D :D ciekawe, ile maluchy będą ważyły :D @Bajunia mój maluszek też mniej się rusza niż kilka dni temu ;)

Ja też dziewczyny ruchy mam dzisiaj słabsze. Rusza się ale nie kopie tylko raczej się tam przesuwa ospale. Ostatnio codziennie ok. 12 mam zjazd i muszę się położyć na pół godzinki bo inaczej ledwo żyje więc pewnie i tam w brzuchu chce się spać. Natomiast w nocy spać nie mogłam bo tak szalał i wyczytałam w apce że właśnie teraz tak będzie że nocne harce:)

Ja nie planuje za dużo w przyszłość, takie codzienne plany tak chociaż i to z dzieckiem róznie wychodzi. Kiedyś bardziej planowałam w przód ale mnie życie nauczyło że ma być co będzie i moje plany czasem wszystkie ktoś tam na górze wyrzuca do kosza.

Ja też dziewczyny ruchy mam dzisiaj słabsze. Rusza się ale nie kopie tylko raczej się tam przesuwa ospale. Ostatnio codziennie ok. 12 mam zjazd i muszę się położyć na pół godzinki bo inaczej ledwo żyje więc pewnie i tam w brzuchu chce się spać. Natomiast w nocy spać nie mogłam bo tak szalał i wyczytałam w apce że właśnie teraz tak będzie że nocne harce:)

Ja nie planuje za dużo w przyszłość, takie codzienne plany tak chociaż i to z dzieckiem róznie wychodzi. Kiedyś bardziej planowałam w przód ale mnie życie nauczyło że ma być co będzie i moje plany czasem wszystkie ktoś tam na górze wyrzuca do kosza.

w tych tygodniach ciąży podobno maluchy przesypiają 15 godzin :D

Po tylu miesiącach ciężko się będzie przyzwyczaić do tej pustki i płaskiego brzucha :hmm:

Płaskiego brzucha to jeszcze trochę nie będzie, chyba że jesteście jak pewna znana celebrytko-trenerka:) Nie wiem jak niektóre z Was ale ja miałam po porodzie jeszcze odczucie kopniaków przez jakiś czas, ponoć to normalne.

Właśnie zjadłam ciasteczko z truskawkami i rabarbarem popiłam koktajlem truskawkowym i zaczyna się impreza w brzuchu:)

reklama
Ja już po 3 badaniu prenatalnym ,mała zdrowa wszystko prawidłowo , było również 3d w tej cenie 250 zł i płyta :) i duuuzo zdjęć :)
Mała waży 1730g 31.2 tydzień główką w dół , pezed badaniem rozpychała się na wszystkie strony a jak weszliśmy to poszła spać , mąż byl ze mną oczywiście :) waga idealna jak na ten tydzień czyli termin mi się nie zmienił .

Ostatnia edycja:
Do góry