reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wiem i z reguly bylo 200-250g na dwa tyg, a teraz tyle.. ;) wiec wiem ze jest wszystko prawidlowo ;)

A no tak, tak to wszystko w czasie tej ciąży się szybko zmienia i rozwija. W ogóle to, że mamy taką super moc jako kobiety, że nasze ciało potrafi przez 9 miesięcy stwarzać kawałek po kawałeczku, komórka po komórce nowy, żywy orgaznim to jest jakiś cud i aż sama w to czasami nie wierze, że się dzieje we mnie ;) w każdej z nas,

Woooo mamuniu, przecież do końca ciąży to jej z 5 kg dziecko wyjdzie. Współczuje, cesarka jak nic?

Ja tez tak robię co pare dni, chłodna woda, sól zapachowa i moczę girki :)
Też muszę tak częściej robić żeby mi mocniej nie spuchły.
Pierwszą córkę urodziła 4300 więc też duża. Ma wizytę za 2 tyg to będzie prawie 37tc i lekarz ma zdecydować czy nie będzie miała cc.

Ja też dzisiaj oklapłam. Mój mały też od wczoraj mniej ruchliwy. Rusza się, co chwilę go czuję , ale wcześniej potrafił tak mocno kopnąć a teraz tylko tak lekko. Przez myśl mi przeszło żeby podjechać na IP na ktg. Jak Wasze maluchy? Kopią bardzo cały czas czy mają też spokojniejsze dni? Może po prostu ma coraz mniej miejsca i to dlatego..
Moja już trzeci dzień śpiąca jakaś taka,coś tam się ruszy, wypnie i tyle. Dopiero jak się kładę na spokojnie spać to szaleje i szaleje cała noc do rana. I od nowa spokój.. wydaje mi się , że ta pogoda tak działa na maluchy.
I też nie zawsze kopie , chociaż często. Ale na zmianę z wypychaniem. Pewnie z braku miejsca. :) Nie martw się ;-*

Też muszę tak częściej robić żeby mi mocniej nie spuchły.
Pierwszą córkę urodziła 4300 więc też duża. Ma wizytę za 2 tyg to będzie prawie 37tc i lekarz ma zdecydować czy nie będzie miała cc.

No tak, dla bezpieczeństwa lepiej wcześniej niż czekać do 40 tyg gdzie dziecko już będzie miało około 4,5 kg albo 5 i byłoby zagrożeniem dla mamy i dziecka taki poród. To rzeczywiście duże dzieciaczki.

reklama
A no tak, tak to wszystko w czasie tej ciąży się szybko zmienia i rozwija. W ogóle to, że mamy taką super moc jako kobiety, że nasze ciało potrafi przez 9 miesięcy stwarzać kawałek po kawałeczku, komórka po komórce nowy, żywy orgaznim to jest jakiś cud i aż sama w to czasami nie wierze, że się dzieje we mnie ;) w każdej z nas,
Dokladnie.. nic dodac ,nic ujac :p powiem ci ze bedzie mi brakowac tych kopniakow po porodzie.. z corcia tez tak mialam ze bylo tak pusto w srodku.. tak normalnie.. :)

Do góry