reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ewka34, waga małej imponująca:)
Dziś spotkałam znajomą, która jest w 34tc i z usg jej wychodzi, że synek waży 3100, lekarz mówi, ,że wg niego (obmierzał rękami jakoś i centymetrem brzuch) 3500:biggrin2: Jeszcze ma 40dni do porodu więc będzie miała duże dziecko.

Bajunia, moja też się czasami mniej rusza zależy od dnia. Ale jeśli tylko coś cię niepokoi to jedź na iP. Znasz swoj organizm, swoje dzieciątko i wiesz najlepiej co zrobić.

Jakbym słyszała siebie jeśli chodzi o plany macierzyńskie:) Chciałam mieć 2 synów rok po roku (i mam:)) a jak chłopaki będą szli do szkoły to czas na trzecie dziecko i tak jest i jest córka.:) Też chciałam mieć bliźniaki ale nie udało się.

Siedzę z nogami we wiadrze i moczę nogi w wodzie z solą. Dziś pierwszy raz spuchły mi stopy, nieznacznie ale jednak. Pewnie dlatego, że pól dnia spędziłam w kuchni gotując na jutrzejsze urodziny, potem poszlam z dziećmi na boisko i są efekty.
Wiesz imponujace jest to ze w przeciagu 2 tyg poszla o ponad 0.5kg do gory :p moja corcia urodzila sie z waga 3300g ;)

Hejo dziewuszki :D
Ja po wizycie..
Mala ma 1800g :D przez 2 tyg poszlo jej ponad 0.5kg ,szok normalnie :D moja waga natomiast nie ulegla zmianie nadal mam 69kg jak 2 tyg temu, z mala oki, nie jest owinieta pepowina,wszystko oki,glowką na dol,ktg tez oki,serduszko,oki.. ale za to ja mam wiecej odpoczywac, bo szyjke mam miekka i na dole.. :/ czasami wyjade w polowie lipca.. cos tak czuje.. kupilam jej dzis to na rozm 62.. :pZobacz załącznik 862163
A to dzis przyszlo :
Zobacz załącznik 862164 Zobacz załącznik 862165
Super , że z malutka wszystko okej ❤️❤️ ja ostatnio czytam trochę na temat tych szyjek i niektóre dziewczyny z miekka skracająca się i niektóre z rozwarciem 3cm dotrzymują do 40tygodnia :) więc jestem pozytywnie nastawiona , u Ciebie też będzie dobrze :* a w połowie lipca w którym tygodniu będziesz ?:)

U mnie planowanie nic nie daje.. zawsze jest inaczej hyhy :p ale jedynie co planuje to jak przyjdzie materacyk,moze jutro,moze w piatek,to zlozymy lozeczko,umyje je i bede szykowac sobie torbe do szpitala,zwazywszy na ta miekka szyjke nisko ulozona ;) wole byc przygotowana ;) wstawie torbe do lozeczka i bedzie na wierzchu ;)

U mnie zawsze się sprawdza, bo wychodzę z założenia, że wiadomo z życiem różnie bywa i są sytuacje, których nie zaplanujesz, ale na większość mamy wpływ my sami ;D
Ja to już mam zaplanowane, że tak 15 czerwca będę szykowała torby do szpitala i torby na wakacje, bo wszystko bierzemy. Już widzę te taboły na nasz wyjazd nad morze hahah xD

Dokładnie tak :) będziesz spokojniejsza. Bo uwierz, że faceci jakby nas mieli spakować do szpitala to połowy niezbędnych rzeczy by nie spakowali, bo po co krem do twarzy, po co oliwka do ciała, po co maszynka do golenia itd.

Ogólne zarysy na przyszłość to ja też mam - dwójka dzieci i większe mieszkanko/mały domek. Ale to jet bardzo ogólne właśnie :D a co do takich rzeczy na codzień to ja nawet nie wiem co będę robić za 1h :D teraz się dowiedziałam od męża że jedziemy do kolegi nad wodę posiedzieć :D

Hah no i fajnie. U mnie takie planowanie to wychodzi, mam to we krwi po tacie, on tez taki jest, że dużo planuje i lubi to robić.

No i super :)

My wieczorek w domku. Byliśmy na kebabie, wcześniej poprzesadzalam kwiatki do nowej ziemi i większych doniczek, byłam z pieskiem na dworze i go wyczesalam. I teraz książka i relaks. A mój Bartek siedzi przy laptopie i muzykę tworzy i się uczy na egzaminy, bo ma 2 w sobotę. A w niedziele jedziemy na komunie do Polkowic, taks tydzień mignie :)

Ewka34, waga małej imponująca:)
Dziś spotkałam znajomą, która jest w 34tc i z usg jej wychodzi, że synek waży 3100, lekarz mówi, ,że wg niego (obmierzał rękami jakoś i centymetrem brzuch) 3500:biggrin2: Jeszcze ma 40dni do porodu więc będzie miała duże dziecko.

Bajunia, moja też się czasami mniej rusza zależy od dnia. Ale jeśli tylko coś cię niepokoi to jedź na iP. Znasz swoj organizm, swoje dzieciątko i wiesz najlepiej co zrobić.

Jakbym słyszała siebie jeśli chodzi o plany macierzyńskie:) Chciałam mieć 2 synów rok po roku (i mam:)) a jak chłopaki będą szli do szkoły to czas na trzecie dziecko i tak jest i jest córka.:) Też chciałam mieć bliźniaki ale nie udało się.

Siedzę z nogami we wiadrze i moczę nogi w wodzie z solą. Dziś pierwszy raz spuchły mi stopy, nieznacznie ale jednak. Pewnie dlatego, że pól dnia spędziłam w kuchni gotując na jutrzejsze urodziny, potem poszlam z dziećmi na boisko i są efekty.

Woooo mamuniu, przecież do końca ciąży to jej z 5 kg dziecko wyjdzie. Współczuje, cesarka jak nic?

Ja tez tak robię co pare dni, chłodna woda, sól zapachowa i moczę girki :)

reklama
Do góry