reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziś miałam wizytę mały dalej posladkowo ułożony , waży w 29+6 1570g . Szyjka bez zmian mogę trochę pochodzić :)
To już kawał chłopa ☺ ja mam wizytę 11go to będzie 30+3. Już się nie mogę doczekać. Też pewnie zrobi mi prenatalne wtedy☺
To jak się Mały nie odwróci to cc będziesz miała? Co Twój gin mówi?

reklama
Kurcze od wczoraj mam temperaturę coś około 37.5 - 38.0. Mówiłam ginekologowi kazał zrobić badania ale mówił że to raczej nie jest spowodowane ciąża i iść do rodzinnego. Poszłam wszystko niby ok . Spotkaliście się z czymś takim ? Dziwna sprawa . Jeśli do piątku nie przejdzie mam iść znów na kontrolę do rodzinnego . Niepokoi mnie to troszkę . Zastanawiam się czy to może od upalow ale niby na słonku nie byłam

Spróbuj okładami na czoło i kark się schłodzić i pij na siłę ile tylko możesz. Może to jakiś wirus. Moja córka miała ostatnio samą temp i żadnych innych objawów. 3 dni i jej przeszło bez leków.

Nie nadążam wszystkiego czytać :) mam pytanie , będziecie miały baby shower ? Mi organizuje siostra , tak jak wieczór panieński tok temu . Znam tylko datę i oczywiście podałam listę przyjaciółek :) już się nie mogę doczekać , znając je będzie petarda :):)

Ja nic takiego nie organizuje, nie czuje takiej potrzeby :)

Ja też tak miałam w szpitalu że D. nie mógł wejść. Poprosiłam o zdjęcie dla taty z racji że go nie ma i mi bez problemu zrobiła trzy. W przychodni w moim.miescie wchodził ze mną już.
Poza tym nie wiem dlaczego ale ja trzeciego prenatalnego nie mam już tego w szpitalu :/ bo niby nie refundują.

No tak, prenatalne nie jest wykonywane na NFZ, ponieważ jest za słaby sprzęt na to :) ja tez dziś nie miałam jednak, dopiero jak prywatnie pójdę około 11 czerwca to za 200 zł mam 3 prenatalne i od razu zdjęcia 3D/4d w cenie wszystko :)

Ja już dziewczyny po wizycie na NFZ.

To jednak nie było prenatalne 3, źle go wtedy zrozumiałam. Następną wizytę na NFZ mam 13 czerwca, a między 11-14 czerwca zapisuje się do niego prywatnie na wizytę 3 prenatalne + zdjęcia 3D/4d i koszt to 200 zł ;)

Zdjęcia dziś niestety nie dostałam :( ale wytrzymam już te 2 tygodnie i będę miała tamte wyraźne.
Mała 14 maja ważyła 1,2 kg, dziś waży już ponad 1,7 kg, także sporo przybrała, lekarz mówi, że prawidłowo.
Ja o dziwo ważyłam 2 tyg temu 59 kg, a dziś tez tyle. Także dziwne.

A kupiliśmy małej do pokoiku jeszcze taki obrazek na ścianę i Bartek dziś powiesi :)
IMG_1527677431.661937.jpg

Załączniki

• IMG_1527677431.661937.jpg
    IMG_1527677431.661937.jpg
    329,1 KB · Wyświetleń: 335
To już kawał chłopa [emoji5] ja mam wizytę 11go to będzie 30+3. Już się nie mogę doczekać. Też pewnie zrobi mi prenatalne wtedy[emoji5]
To jak się Mały nie odwróci to cc będziesz miała? Co Twój gin mówi?
Tak pytałam go własnie co w sytuacji gdy się nie odrwoci . Powiedział mi że mały ma jeszcze dużo czasu na obrót no ale jeśli tego nie zrobi to tylko cesarskie cięcie

reklama
Ja już dziewczyny po wizycie na NFZ.

To jednak nie było prenatalne 3, źle go wtedy zrozumiałam. Następną wizytę na NFZ mam 13 czerwca, a między 11-14 czerwca zapisuje się do niego prywatnie na wizytę 3 prenatalne + zdjęcia 3D/4d i koszt to 200 zł ;)

Zdjęcia dziś niestety nie dostałam :( ale wytrzymam już te 2 tygodnie i będę miała tamte wyraźne.
Mała 14 maja ważyła 1,2 kg, dziś waży już ponad 1,7 kg, także sporo przybrała, lekarz mówi, że prawidłowo.
Ja o dziwo ważyłam 2 tyg temu 59 kg, a dziś tez tyle. Także dziwne.

A kupiliśmy małej do pokoiku jeszcze taki obrazek na ścianę i Bartek dziś powiesi :) Zobacz załącznik 862058
Dobrze, ze malutka przybiera, a Ty moze tracisz nadmiar wody przez te upały i dlatego waga nie idzie w gore. Jak nic lekarz nie mówił to nie ma co się przejmować ;) to Ty już masz wizyty co dwa tygodnie?

Do góry