reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kupiłam do nosa *spam* dla kobiet w ciąży troszkę lepiej ale kaszel mnie nadal wkurza dziś będę u gina bo bóle głowy i kaszel mnie denerwują niesamowicie nic mi się przez to nie chce a co do anemii dziś będę mieć wyniki.
Mam nadzieję , że pomoże. Bóle głowy może od pogody.
Ja biorę 3 tatry białe i 3 flanele kolorowe zapewne się przydadzą a jakby było za mało to mąż dowiezie
Spakowałam 3 Tetry i jedna flanelowa, kocyk i rożek. Jak mi czegoś braknie to dowiaza bo w końcu torby nie zasune :D

Ja też tak miałam w szpitalu że D. nie mógł wejść. Poprosiłam o zdjęcie dla taty z racji że go nie ma i mi bez problemu zrobiła trzy. W przychodni w moim.miescie wchodził ze mną już.
Poza tym nie wiem dlaczego ale ja trzeciego prenatalnego nie mam już tego w szpitalu :/ bo niby nie refundują.
Nie wiem może na NFZ jest inaczej, nawet nie wiedziałam, ze refundują te badanie jak wszystko jest w porządku. Ja płaciłam nie mała kwotę za prenatalne 260zl, ale byłam bardzo zadowolona. Zreszta to było z polecenia mojej polskiej gin. Jak ktos jest ze śląska to mogę szczerze polecić klinikę w Tychach ;)

Zobacz załącznik 861572
Czujecie tak nieraz? ☺ ja mam tak zawsze kiedy wstanę, podniosę się żeby gdzieś iść. Najpierw prosto do WC ☺
Ja pisałam, że kupiłam razem z rzeczami dla małej. Miałam po pierwszym porodzie i jak tylko rana po cc mi się wygoiła nosiłam. Brzuch się fajnie wchłonął nosiłam kilka godzin dziennie ale był lutu, marzec. Przy drugim synu nie nosiłam bo było bardzo gorąco (urodzilam 29.05 dziś konczy 6lat:) ) i brzuchol się nie wchłonął pomimo powrotu do wagi przed ciążą. Opinie są różne na temat pasa poporodowego. Moja koleżanka miała zalecony taki pas po 3ciej ciąży bo mówili, że nie tylko skóra ale i mięśnie brzucha trzyma
Ja też używałam po 1 ciąży i myślę że pomógł bo brzuch był obwisly (przytyłam 17kg)jak go zobaczyłam (byłam młoda 20 lat i zawsze szczupła )to myślałam że zemdleje mama mi kupiła taki pas ale wiem że kiedyś kobiety stosowaly bandaż elastyczny (moja mama )i żyją i jest ok więc wszystko dla ludzi ale z głową

Wczoraj Wam pisałam że zamówiłam ręczniki i już są:O ekspresowo:) także kolejna rzecz do wyprawki.

Załączniki

• IMG_20180530_114419.jpg
    IMG_20180530_114419.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 81
Nie nadążam wszystkiego czytać :) mam pytanie , będziecie miały baby shower ? Mi organizuje siostra , tak jak wieczór panieński tok temu . Znam tylko datę i oczywiście podałam listę przyjaciółek :) już się nie mogę doczekać , znając je będzie petarda :):)
Już kiedyś zadawałam to pytanie i większość dziewczyn odpisała, że nie robią :)
Ja się zastanawiałam, wczoraj też mnie 2 koleżanki namawiały. I postanowiłam, że jeśli na wizycie w następnym tygodniu lekarz powie, że z szyjką ok, to zrobię ten baby shower :)

Ja też używałam po 1 ciąży i myślę że pomógł bo brzuch był obwisly (przytyłam 17kg)jak go zobaczyłam (byłam młoda 20 lat i zawsze szczupła )to myślałam że zemdleje mama mi kupiła taki pas ale wiem że kiedyś kobiety stosowaly bandaż elastyczny (moja mama )i żyją i jest ok więc wszystko dla ludzi ale z głową
Ja dostałam taki pas od siostry ale nigdy go nie użyłam. Spytałam w szpitalu co oni na to i odradzili. Też miałam obwisły brzuch, zaraz po porodzie to jest normalne. Powiedziało żebym jak najwięcej leżała na brzuchu i że to pomoże i rzeczywiście pomogło, więc i tym razem nie będę nosić.

reklama
Do góry