reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze a myślałam , że już fiksuje ze to nie możliwe żeby tak szybko brzuch wyskoczył :) nawet dzisiaj mój mąż się pytał czy to normalne żeby tak mi brzuch dostawał jak jest tak wcześnie hehe; )

Ja też się tym martwiłam że tak szybko, ale widzę że ten brzuch twardy, napięty. Ciąża to ciąża, rządzi się swoimi prawami :) Z pierwszym dzieckiem nie miałam długo brzuszka, teraz widze że szybciej to działa. Wczoraj weszłam na któreś forum mam tu u nas, chyba u gruniówek 2017 i oglądałam ich galerie brzuszków, niektóre w 14tc nie miały śladu brzuszka a inne jakby już na porodówkę jechały, takze to sprawa bardzo indywidualna i się trochę podniosłam na duchu ;)

reklama
@KatiNails oj bidulko... widzę że fasolka nie ma litości dla mamusi swojej [emoji14] ale będzie lepiej :*

Dziewczyny a jak właśnie z waszymi brzuszkami? Ja powiem wam szczerze, że już swojego nie wciągnę...
Przeżyje z synem miałam jeszcze mocne wymioty. Pół ciąży.
Ja swojego też nie wciągnę. Wogole jestem szczupłą, brzuch po pierwszej ciąży nigdy nie wrócił to normy ale teraz sama w szoku byłam jak w 6 TC widać już brzuszek...

ckai9jcgk10emd23.png

Ja też się tym martwiłam że tak szybko, ale widzę że ten brzuch twardy, napięty. Ciąża to ciąża, rządzi się swoimi prawami :) Z pierwszym dzieckiem nie miałam długo brzuszka, teraz widze że szybciej to działa. Wczoraj weszłam na któreś forum mam tu u nas, chyba u gruniówek 2017 i oglądałam ich galerie brzuszków, niektóre w 14tc nie miały śladu brzuszka a inne jakby już na porodówkę jechały, takze to sprawa bardzo indywidualna i się trochę podniosłam na duchu ;)

Właśnie u mnie też brzuch jest twardy i taki napiety... Ogólnie jestem normlane budowy i mam płaski brzuch a teraz ewidentnie widać ze to ciaza (nie spożywcza :D ) W pierwszej ciąży brzuch miałam widoczny od 12tyg wiec chyba taki mój urok :)

Ja za to uwielbiam sukienki ;) Dobrze,że mam rajstopy ciążowe z pierwszej ciąży, bo wygodniej mi w takich rajtkach. Tylko w pierwszej ciąży nosiłam je około 20tyg,a teraz już w 8tyg musiałam założyć ;)

Dokładnie, też nie życzę nikomu i dziwię się że ktoś się martwi że nie ma objawów ;) Jedna narzeka bo ma objawy a druga chciałaby miec objawy hihii. W pierwszej ciąży nie miałam dosłownie nic oprócz brzucha, czułam się świetnie, do tej pory nie przyszło mi do głowy że mogłabym się tym martwić. Całe szczęście że wcześniej nie wiedziałam że brak objawów to źle rozwijająca się ciąża czy coś [emoji14] Prawda jest taka że każda ciąża jest INNA. Znam wiele dziewczyn z 2,3 dzieciaczków i dla nich każda ciąża przebiegała zupełnie inaczej. Ja jestem zaskoczona że teraz tak cieżko to przechodzę, wydawało mi sie, wręcz byłam przekonana że teraz bedzie tak samo jak za pierwszym razem, no ale...

NowaNatka Mnie ostatnio po spacerze mega bolały pachwiny że ledwo doszłam do domu. Brzuch tez czasem pobolewa, kłucia też mam. Raczej to nie powód do niepokoju, u mnie wszystko dobrze się rozwija. Także nie zamierzam się stresować, bardziej zastanawiam sie kiedy miną te wszystkie objawy. Nudności mnie męczą okragłą dobę, żylak mi już wylazł i boli, musze kupić pończochy uciskowe. Do tego stan mojej cery i włosów woła o pomstę do nieba!! Wyglądam tragicznie

Dziewczyny mam takie pytanie, może któras tak miała lub ma. W nocy latam oczywiście czesto siku, średnio co 2godziny. Ostatnio jak wybiła "moja godzina" to pół nocy siedziałam w kibelku i ani kropelki, a cisnęło na pęcherz niemiłosiernie, dopiero rano coś się odblokowało. Taką sytuację już miałam 3 razy, w nocy, oczywiście noc nie przespana, bo chce mi się a nie mogę ;) Nie boli nic a przy zapaleniu pęcherza to raczej boli? Muszę poprosić gina o dodatkowe badania, może jakiś piasek na nerkach czy coś?
To moze byc zapalenie drog moczowych ja tak mialam wiele razy i nie bolalo wlasnie moze ale nie musi... najlepiej jesli dalej tak bedziesz miala zrobic badanie moczu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie już tylko spodnie na gumce ciążowych jeszcze nie noszę bo ten pas jeszcze mi brzuch powiększa i wyglądam jakbym była naprawdę wysoko w ciąży

reklama
Ja w sumie w pierwszej ciąży,prócz właśnie rajstop, to nie kupowałam nic z ubrań ciążowych. Ceny takich ubrań są moim zdaniem dość drogie, w dodatku nie są jakoś super ładne. Dobrze,że nie muszę kupować specjalnie kurtki zimowej ;)

Do góry