reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Na moje oko to tak teoretycznie to tak :
56 - max 1 miesiąc
62 - 1-4 miesiąc
68 - 4-6 miesiąc czyli do stycznia by miała.
A później
74 - 6-8 miesiąc czyli do końca marca
Od marca do maja to już na bank 78 cm
A ja tam w ogóle nie kupuję większych rozmiarów :) mam kilka 68 które dostaliśmy i jeden komplet kupiła moja mama. Ja na razie skupiłam się na 56 i 62. Po 1 zobaczę jak dziecko będzie rosło, po 2 w praktyce zobaczę jakie ciuszki lubimy, a po 3 chce mieć cały czas przyjemność z kupowania a nie kupić teraz wszystko na 9 następnych miesięcy :D

No właśnie, szkoda , że nie mam wyznaczonego dnia i wtedy będziemy rodzić heh , tak to by było wszystko łatwo zapalnowac .. chociaż tyle , że jest codziennie w domu. Ale od rana do wieczora gdyby miał wolne to co innego jak wraca dopiero na wieczór. Trzymam kciuki żeby udało mu się z kim zamienić. Może ktoś okaZe trochę serca bo przecież nie chce wolnego na imprezę tylko na poród żony.. a po porodzie nie obowiązuje tacierzynskie ? Czy taka opieka nad żoną ? Czy to tylko po CC ?
Ja to w zasadzie prawie całymi dniami sama w domu, bo on pracuje 8-16, albo 12-20, ale już godzinę wcześniej wyjeżdża do pracy, bo to roznie bywa na drodze, a rano zwykle korki, jak wraca po 16 to to samo. Zanim wróci to już 17 często, zjeść obiad, ogarnac się to 18. Nawet nie mamy zbytnio kiedy do sklepu dziecięcego pojechac, a tam potrzebujemy trochę czasu spędzić, a on tylko do 19. A rano czynny od 10. Jedynie co to można pojechac jak będzie miał wolne w tygodniu. Ale w przyszłym tygodniu akurat w tym dniu ja mam wizytę u lekarza, a jeszcze mamy dentystę, to nie wiem czy będzie czas.
Nie łudzę się za bardzo, ze się uda z tym urlopem, bo ludzie tez planują sobie wczasy itd. Najwyzej miłe mnie zaskoczy :)
Nie wiem szczerze mówiąc czy jest coś takiego tacierzynskie i jak to działa. Wiem tylko o urlopie okolicznosciowym na urodzenie dziecka, ale to tylko dzień czy dwa.
U mnie w końcu burza idzie, może lepsze powietrze będzie, ale poki co tak trzaska piorunami, ze aż strach :o

Wow, piękne, ale cena tez spora. My mamy łącznie za 280 zł z wysyłka. Jest szuflada, jest białe i ma funkcje tapczanika także do 5 roku życia może posłuży małej :)
Tutaj generalnie drogie są łóżeczka, bo w sklepach to tak koło 200€ albo więcej i bez szału. To wydaje mi się dość spoko, bo tez ma ta szufladę, wyciągane szczebelki (tutaj tez większość co widziałam w sklepach nawet tego nie miały :/) i już z materacem jest, a później tez można zrobic takie jakby łóżko z zabezpieczeniem, żeby dziecko nie wypadło
IMG_0004.PNG

Załączniki

• IMG_0004.PNG
    IMG_0004.PNG
    164,8 KB · Wyświetleń: 312
Otóż to. To jest największy ból. Ja mogę się tylko posiłków swoimi poprzednimi doświadczeniami ciążowymi. W 1. i 2. ciąży ok. 34-35 tygodnia zaczynała mi się szyjka rozwiać. Szpital do 36 tygodnia i oba porody w 40 tygodniu. Liczę że teraz sytuacja będzie wyglądała podobnie i również będę miała przy sobie męża :)
To moja pierwsza ciaza, wiec jedynie na co mogę liczyć to geny mamy hehe dwa porody dokładnie w terminie, a jeden po. Wiec jeśli by tak patrzeć na to, to nie powinnam urodzic wcześniej :p

reklama
Do góry