reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U nas do porodu ma być z krótkim rękawem, nie wiem czemu ale tak jest napisane na stronie szpitala. Nie rozpinaną, zwykłą najzwyklejszą koszulę do spania :D
Nie wiem po co są te poduszki klin dlatego ich nie kupuję :D zawsze można dokupić jak stwierdzę że by się przydała
Myślałam , że musi być rozpięta żeby później przystawić odrazu do piersi i nie musieć ściągać całej koszuli :)

A ja Ci zazdroszczę tego , że codziennie masz faceta w domu :) u Was to za mało a u nas marzenie :( mój przyjeżdża w czwartek z samego rana i udało się , zeby w poniedziałek wyjechał dopiero spowrotem. Tylko nie wiem o której będzie musiał wyjechać a wizytę udało się przelozyc najwcześniej na 13 :( i nie będzie go 5 tygodni :( a twój niech się zorientuje czy nie przysługuje mu urlop do opieki nad tobą lub tacierzynskie. Bo wtedy musieli by dać urlop bez gadania :)
U nas też by się przydała burza bo nie ma czym oddychać :/
A Twój facet gdzie pracuje? W Niemczech tez? Nie myślałaś, żeby do niego wyjechać? Ciężko tak na odległość, rozumiem ze pewnie lepsza kasa. W sumie moi rodzice tez tak na odległość, ale myśle, ze to już kwestia przyzwyczajenia. A Tobie widzę, ze bardzo ciężko jest, w sumie to mnie to nie dziwi, sama w ciazy. Tez sobie tego nie wyobrażam. To fajnie, ze będzie chociaż na dłuższy weekend. Mam nadzieje, ze uda się, żeby był na tej wizycie :) Wiesz co... wydaje mi się, ze kiedyś czytałam o czymś takim, ze tata może iść na tacierzynskie, ale wtedy mamie skracają macierzyński. Jeśli nie myle pojęć. A wtedy to trochę bez sensu jest. No ale zobaczymy, musimy się zagłębić w to bardziej.

Ma wymiar 120x60, ale moja 4 latka na bank nie będzie wyższa niż 120 cm, bo ja sama teraz mam 158 cm. I zawsze byłam najniższa wszędzie hah. Tak spokojnie do 4 roku życia da radę. I tak jak będzie miała już 3 lata to będziemy się przeprowadzać na większe mieszkanie albo do domu to będzie miała większy swój pokoik i może wtedy się już łóżko inne kupi. Teraz na 3 lata na pewno to łóżeczko nam posłuży ;)
No na 3 to na pewno :) ja mówiłam o 5 :D

U nas do porodu ma być z krótkim rękawem, nie wiem czemu ale tak jest napisane na stronie szpitala. Nie rozpinaną, zwykłą najzwyklejszą koszulę do spania :D
Nie wiem po co są te poduszki klin dlatego ich nie kupuję :D zawsze można dokupić jak stwierdzę że by się przydała

Kliny są po to by dziecku pokarm się nie ulewał bo takiemu maluchowi jeszcze przewód pokarmowy nie działa jak u dorosłego, żeby sie nie zakrztusiło, nie wiem też czy nie chodzi o śmierć łóżeczkowa.
W każdym bądź razie niektórzy podnoszą łóżko wyżej podstawiając coś pod nogi lozeczka od strony głowy.

Szukam komody z przewijakiem.... lub szerokiej komody, na którym można drewnianą podstawkę zamontować i na to przewijak[emoji4] Widziała któraś z Was takie cudo gdzieś, albo może coś polecić ?[emoji16]

Kliny są po to by dziecku pokarm się nie ulewał bo takiemu maluchowi jeszcze przewód pokarmowy nie działa jak u dorosłego, żeby sie nie zakrztusiło, nie wiem też czy nie chodzi o śmierć łóżeczkowa.
W każdym bądź razie niektórzy podnoszą łóżko wyżej podstawiając coś pod nogi lozeczka od strony głowy.
Aha aha to już kumam :) to może jeszcze dokupię, zastanowię się :)

reklama
Super jest :) szkoda , że ja nie pomyślałam o lozeczku-tapczaniku :/ będę musiała w przyszłości chować i kupić zwykle łóżko. A Wy macie 2w1 więc lepsza opcja :)
Ja w sumie specjalnie takiego nie szukałam, spodobało mi się poprostu, a ze jest tu taka opcja to spoko ;) może będzie mała spała do 2-3 lat, chyba ze będzie musiała oddać dla brata/siostry hehe, to wtedy kupi się wcześniej lozko ;)

Do góry