reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

One są tylko po to żeby było dziecku wygodnie ?
A koszule na ramiączkach rozpinana kupiłaś tak? Czy może być z długim/krótkim rękawem ?
U nas do porodu ma być z krótkim rękawem, nie wiem czemu ale tak jest napisane na stronie szpitala. Nie rozpinaną, zwykłą najzwyklejszą koszulę do spania :D
Nie wiem po co są te poduszki klin dlatego ich nie kupuję :D zawsze można dokupić jak stwierdzę że by się przydała

reklama
A ja tam w ogóle nie kupuję większych rozmiarów :) mam kilka 68 które dostaliśmy i jeden komplet kupiła moja mama. Ja na razie skupiłam się na 56 i 62. Po 1 zobaczę jak dziecko będzie rosło, po 2 w praktyce zobaczę jakie ciuszki lubimy, a po 3 chce mieć cały czas przyjemność z kupowania a nie kupić teraz wszystko na 9 następnych miesięcy :D
Ale ja właśnie będę miała ta przyjemność, jak np. pójdę w poniedziałek do Lidla i kupię kilka ubranek :) a skoro mam małe rozmiary już to kupię większe :D przynajmniej później nie będę musiała wszystkiego naraz kupić. A jak są ładne to chętnie kupię wcześniej :p

Wow, piękne, ale cena tez spora. My mamy łącznie za 280 zł z wysyłka. Jest szuflada, jest białe i ma funkcje tapczanika także do 5 roku życia może posłuży małej :)
A ma wymiar 120 cm? Ja się w sumie nie znam ale czy 120 cm to nie będzie już za małe dla 5latka? :D
Ja planuję, że dziecko będzie w łóżeczku tak do 2-2,5 roku a później kupimy mu normalne łóżeczko już

Oto mieszkanko naszego Frania :):)
P_20180529_121542.jpg

Załączniki

• P_20180529_121542.jpg
    P_20180529_121542.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 444
Ja to w zasadzie prawie całymi dniami sama w domu, bo on pracuje 8-16, albo 12-20, ale już godzinę wcześniej wyjeżdża do pracy, bo to roznie bywa na drodze, a rano zwykle korki, jak wraca po 16 to to samo. Zanim wróci to już 17 często, zjeść obiad, ogarnac się to 18. Nawet nie mamy zbytnio kiedy do sklepu dziecięcego pojechac, a tam potrzebujemy trochę czasu spędzić, a on tylko do 19. A rano czynny od 10. Jedynie co to można pojechac jak będzie miał wolne w tygodniu. Ale w przyszłym tygodniu akurat w tym dniu ja mam wizytę u lekarza, a jeszcze mamy dentystę, to nie wiem czy będzie czas.
Nie łudzę się za bardzo, ze się uda z tym urlopem, bo ludzie tez planują sobie wczasy itd. Najwyzej miłe mnie zaskoczy :)
Nie wiem szczerze mówiąc czy jest coś takiego tacierzynskie i jak to działa. Wiem tylko o urlopie okolicznosciowym na urodzenie dziecka, ale to tylko dzień czy dwa.
U mnie w końcu burza idzie, może lepsze powietrze będzie, ale poki co tak trzaska piorunami, ze aż strach :o

A ja Ci zazdroszczę tego , że codziennie masz faceta w domu :) u Was to za mało a u nas marzenie :( mój przyjeżdża w czwartek z samego rana i udało się , zeby w poniedziałek wyjechał dopiero spowrotem. Tylko nie wiem o której będzie musiał wyjechać a wizytę udało się przelozyc najwcześniej na 13 :( i nie będzie go 5 tygodni :( a twój niech się zorientuje czy nie przysługuje mu urlop do opieki nad tobą lub tacierzynskie. Bo wtedy musieli by dać urlop bez gadania :)
U nas też by się przydała burza bo nie ma czym oddychać :/

A ma wymiar 120 cm? Ja się w sumie nie znam ale czy 120 cm to nie będzie już za małe dla 5latka? :D
Ja planuję, że dziecko będzie w łóżeczku tak do 2-2,5 roku a później kupimy mu normalne łóżeczko już

Ma wymiar 120x60, ale moja 4 latka na bank nie będzie wyższa niż 120 cm, bo ja sama teraz mam 158 cm. I zawsze byłam najniższa wszędzie hah. Tak spokojnie do 4 roku życia da radę. I tak jak będzie miała już 3 lata to będziemy się przeprowadzać na większe mieszkanie albo do domu to będzie miała większy swój pokoik i może wtedy się już łóżko inne kupi. Teraz na 3 lata na pewno to łóżeczko nam posłuży ;)

Tutaj generalnie drogie są łóżeczka, bo w sklepach to tak koło 200€ albo więcej i bez szału. To wydaje mi się dość spoko, bo tez ma ta szufladę, wyciągane szczebelki (tutaj tez większość co widziałam w sklepach nawet tego nie miały :/) i już z materacem jest, a później tez można zrobic takie jakby łóżko z zabezpieczeniem, żeby dziecko nie wypadło
Zobacz załącznik 861773
Super jest :) szkoda , że ja nie pomyślałam o lozeczku-tapczaniku :/ będę musiała w przyszłości chować i kupić zwykle łóżko. A Wy macie 2w1 więc lepsza opcja :)

reklama
Do góry