reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja mam tak rozpisane.
56-> 0msc. Lipiec
62-> 0-3msc. Sierpien-pazdziernik
68-> 3-6msc. Listopad-styczeń
74-> 6-9msc. Luty-kwiecień
80-> 9-12msc. Maj-lipiec/sierpień

I myślę, że skoro mam wszystko na 56-62 i na 68 spodnie, pajacyki, body długi i krótki rękaw bo większego dziecka już nie będę ubierała raczej jak dzidziusia w spioszki, chociaż nie wiem. Jak jej będzie tak wygodnie to na pewno kupię 68 też :) i będę kupowała na 74 już jak coś będzie ładnego a sukienki na 80 bo to będzie już czerwiec/sierpień.
Coś mi się zepsuło i wszystko jest podkreślone :D
Na metkach ubranek zawsze jest rozpisane tak jak Ty masz :)

reklama
No bez sensu, ale taka polityka firmy :/ No w sierpniu 6, bo pracuje od poniedziałku do soboty. Przez to ma więcej dni urlopowych, -ale wychodzi na to samo. Zawsze jeden Dzien w tygodniu ma jeszcze wolny. Chyba ze wypada (jak w tym tygodniu) Dzien wolny od pracy to już zwykle nie ma więcej wolnego. Dojeżdża 50km w jedna strone, ale codziennie jest w domu. Zreszta w DE 50km można w pół godziny pokonać (jeśli nie ma korkow), wiec to się tylko może wydawać tak daleko. Szczerze wolałabym, żeby był ze mną jak zacznie się akcja porodowa i później jak najdłużej po. Ale niestety żadna z nas nie wie kiedy tak naprawdę urodzi i to jest największy problem, bo nie wiadomo jak to zaplanować, żeby było dobrze...
No właśnie, szkoda , że nie ma wyznaczonego dnia i wtedy będziemy rodzić heh , tak to by było wszystko łatwo zapalnowac .. chociaż tyle , że jest codziennie w domu. Ale od rana do wieczora gdyby miał wolne to co innego jak wraca dopiero na wieczór. Trzymam kciuki żeby udało mu się z kim zamienić. Może ktoś okaZe trochę serca bo przecież nie chce wolnego na imprezę tylko na poród żony.. a po porodzie nie obowiązuje tacierzynskie ? Czy taka opieka nad żoną ? Czy to tylko po CC ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Koszulę do porodu kupiłam w pepco taką za 20 zł zwykłą.
Witamin na razie nie kupuję bo się na tym nie znam, jak mi powiedzą w szpitalu lub położna co mam dawać to kupię w aptece pod domem.
Ja tych poduszek klin nie kupuję.
Ja też żadnych witamin nie kupuje bo w szpitalu powiedzą i na wypisie bedzie napisane wszystko :)

Ja juz dziś znalazłam ładne łóżeczko
Zobacz załącznik 861754
Jak tatuś zaakceptuje to może już zamówimy. Nie mamy jeszcze ogarniętego kata dla małej, ale myśle, ze trzeba powoli się za to zabrać. A łóżeczko może już czekac ;)
Bardzo ładne :) też mamy takie zwykłe, białe proste :) w piątek wstawię zdjęcie jak już złożymy i ubiorę żeby sobie zobaczyć jak będzie wyglądało ❤️ps. Naladuj telefon :D hehe :p

Czytam w necie o pierwszych spacerach i dziwne rzeczy tu są ze 1 spacer dopiero po 3 tyg lub 2. Jak Wy to planujecie? Lub jak robilyscie z puerwszymi dziećmi ? U nas w szpitalu są wózki do wyporzyczenia aby tatusiowie mogli iść z maluchem na spacer, więc ten pierwszy spacer napewno nie jest po 2 tyg.
Na szkole rodzenia mówili, że z dzieckiem można iść na spacer od razu. I my też tak planujemy

Koszulę do porodu kupiłam w pepco taką za 20 zł zwykłą.
Witamin na razie nie kupuję bo się na tym nie znam, jak mi powiedzą w szpitalu lub położna co mam dawać to kupię w aptece pod domem.
Ja tych poduszek klin nie kupuję.

One są tylko po to żeby było dziecku wygodnie ?
A koszule na ramiączkach rozpinana kupiłaś tak? Czy może być z długim/krótkim rękawem ?

reklama
Do góry