reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziękuje :)
Też uważam ,ze pieniadze to nie wszystko i lepiej być spokojna w tych koncowych tygodniach. A 37 tydzień to już na prawdę koniec ciąży jak by nie patrzeć :)
No pewnie jeśli tylko jest taka możliwość :) mój mąż musi urlop planować zawsze z góry już jesienią na cały przyszły rok, No i wtedy nawet nie wiedzieliśmy, ze będziemy mieli dzidziusia w tym przyszłym roku. Zaplanowaliśmy urlop z mysla o dwóch weselach, które będą w lipcu i sierpniu. W sierpniu to już wiadomo, ze nie pojedziemy do Polski, w lipcu tez wydaje mi się to coraz mniej prawdopodobne. Wiec w sumie lepiej by było zrobic 3 tygodnie w sierpniu/wrześniu. Bo bardziej by się przydało wtedy niż dwa tyg w lipcu. W sierpniu tez ten urlop bez sensu teraz, bo od 13 do 19, a ja mam termin na 24. No ale kto to wiedział. Mój będzie próbował z kimś się zamienić, ale to okres wakacji, Wiec może być ciężko...

reklama
No pewnie jeśli tylko jest taka możliwość :) mój mąż musi urlop planować zawsze z góry już jesienią na cały przyszły rok, No i wtedy nawet nie wiedzieliśmy, ze będziemy mieli dzidziusia w tym przyszłym roku. Zaplanowaliśmy urlop z mysla o dwóch weselach, które będą w lipcu i sierpniu. W sierpniu to już wiadomo, ze nie pojedziemy do Polski, w lipcu tez wydaje mi się to coraz mniej prawdopodobne. Wiec w sumie lepiej by było zrobic 3 tygodnie w sierpniu/wrześniu. Bo bardziej by się przydało wtedy niż dwa tyg w lipcu. W sierpniu tez ten urlop bez sensu teraz, bo od 13 do 19, a ja mam termin na 24. No ale kto to wiedział. Mój będzie próbował z kimś się zamienić, ale to okres wakacji, Wiec może być ciężko...

To tak bezsensu ://
Bo przecież nie wiadomo rok wcześniej co się w życiu wydarzy.. szkoda gdyby się nie udało zamienić ale 19 to też blisko daty porodu więc kto wie, może urodzisz wcześniej;) a urlopu ma tylko 5dni ?
U nas tyle dobrze, że zapowiedział Kamil dwa miesiącu temu , dogadał do końca w tym miesiącu i mamy pewne. Mam nadzieję, że Wam też się uda.. a na codzien twój jest przy tobie ? Czy wyjeżdża gdzieś do pracy dalej ?

Ja bede miec organizer na lozeczku,chociaz te koszyczki sa fajne ;) ale jakos ten organizer mi przypadl bardziej,do kąpania sprzet typu kosmetyki, beda w lazience,a do przewijania w organizerze ;)

Ja tez mam organizer i jak już przyjdzie łóżeczko i je skręcimy, to organizer powieszę i wtedy będę kombinować co tam schować skoro już w miarę wszystko mam na komodzie

Rozmiar 74 to tak 6-9miesiecy nie ? Czyli tak styczeń/marzec/kwiecień wypada. Który rozmiar dziecko nosi najdłużej ?
Pytam bo mam 56,62,68 i chyba jak coś mi się spodoba to będę kupowała na 74 tylko też żebym nie nakupila sukienek lub letnich rzeczy a wyjdzie na to , że 74 będzie miała przez zimę :D to chyba bezpiecznie kupować tylko spodnie i body nie ?:) Bo w to dziecko się ubierze zawsze :)

Na moje oko to tak teoretycznie to tak :
56 - max 1 miesiąc
62 - 1-4 miesiąc
68 - 4-6 miesiąc czyli do stycznia by miała.
A później
74 - 6-8 miesiąc czyli do końca marca
Od marca do maja to już na bank 78 cm

reklama
Do góry