reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziękuje :)
Też uważam ,ze pieniadze to nie wszystko i lepiej być spokojna w tych koncowych tygodniach. A 37 tydzień to już na prawdę koniec ciąży jak by nie patrzeć :)
No pewnie jeśli tylko jest taka możliwość :) mój mąż musi urlop planować zawsze z góry już jesienią na cały przyszły rok, No i wtedy nawet nie wiedzieliśmy, ze będziemy mieli dzidziusia w tym przyszłym roku. Zaplanowaliśmy urlop z mysla o dwóch weselach, które będą w lipcu i sierpniu. W sierpniu to już wiadomo, ze nie pojedziemy do Polski, w lipcu tez wydaje mi się to coraz mniej prawdopodobne. Wiec w sumie lepiej by było zrobic 3 tygodnie w sierpniu/wrześniu. Bo bardziej by się przydało wtedy niż dwa tyg w lipcu. W sierpniu tez ten urlop bez sensu teraz, bo od 13 do 19, a ja mam termin na 24. No ale kto to wiedział. Mój będzie próbował z kimś się zamienić, ale to okres wakacji, Wiec może być ciężko...

reklama
No pewnie jeśli tylko jest taka możliwość :) mój mąż musi urlop planować zawsze z góry już jesienią na cały przyszły rok, No i wtedy nawet nie wiedzieliśmy, ze będziemy mieli dzidziusia w tym przyszłym roku. Zaplanowaliśmy urlop z mysla o dwóch weselach, które będą w lipcu i sierpniu. W sierpniu to już wiadomo, ze nie pojedziemy do Polski, w lipcu tez wydaje mi się to coraz mniej prawdopodobne. Wiec w sumie lepiej by było zrobic 3 tygodnie w sierpniu/wrześniu. Bo bardziej by się przydało wtedy niż dwa tyg w lipcu. W sierpniu tez ten urlop bez sensu teraz, bo od 13 do 19, a ja mam termin na 24. No ale kto to wiedział. Mój będzie próbował z kimś się zamienić, ale to okres wakacji, Wiec może być ciężko...

To tak bezsensu ://
Bo przecież nie wiadomo rok wcześniej co się w życiu wydarzy.. szkoda gdyby się nie udało zamienić ale 19 to też blisko daty porodu więc kto wie, może urodzisz wcześniej;) a urlopu ma tylko 5dni ?
U nas tyle dobrze, że zapowiedział Kamil dwa miesiącu temu , dogadał do końca w tym miesiącu i mamy pewne. Mam nadzieję, że Wam też się uda.. a na codzien twój jest przy tobie ? Czy wyjeżdża gdzieś do pracy dalej ?

Ja bede miec organizer na lozeczku,chociaz te koszyczki sa fajne ;) ale jakos ten organizer mi przypadl bardziej,do kąpania sprzet typu kosmetyki, beda w lazience,a do przewijania w organizerze ;)

Ja tez mam organizer i jak już przyjdzie łóżeczko i je skręcimy, to organizer powieszę i wtedy będę kombinować co tam schować skoro już w miarę wszystko mam na komodzie

Rozmiar 74 to tak 6-9miesiecy nie ? Czyli tak styczeń/marzec/kwiecień wypada. Który rozmiar dziecko nosi najdłużej ?
Pytam bo mam 56,62,68 i chyba jak coś mi się spodoba to będę kupowała na 74 tylko też żebym nie nakupila sukienek lub letnich rzeczy a wyjdzie na to , że 74 będzie miała przez zimę :D to chyba bezpiecznie kupować tylko spodnie i body nie ?:) Bo w to dziecko się ubierze zawsze :)

Na moje oko to tak teoretycznie to tak :
56 - max 1 miesiąc
62 - 1-4 miesiąc
68 - 4-6 miesiąc czyli do stycznia by miała.
A później
74 - 6-8 miesiąc czyli do końca marca
Od marca do maja to już na bank 78 cm

reklama
Do góry