reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
IMG_1527598351.457543.jpg
IMG_1527598371.003128.jpg

Lustro jednak jest powieszone pionowo, bo poziomo by nei pasowałoby. Pod oknem koło tych lampek będzie fotel rozkaldany stał i to już koniec robienia pokoiku :)

Załączniki

• IMG_1527598351.457543.jpg
    IMG_1527598351.457543.jpg
    195,3 KB · Wyświetleń: 403
  • IMG_1527598371.003128.jpg
    IMG_1527598371.003128.jpg
    229,5 KB · Wyświetleń: 407
Zawsze zostaje Internet, dla mnie to nigdy nie był problem żeby szybko wydać haha. Ja już mam na Allegro do koszyka powrzucane rzeczy na 700 zł tzn materac do łóżeczka, staniki x 2 do karmienia, komplet do łóżeczka, prześcieradło do łóżeczka i do wózka, naklejki na ścianę do pokoiku małej, mały smietniczek w kształcie pandy na pampersy zużyte, pojemnik na mleko x 3, kocyk letni z materiału minky, leżaczek bujaczek 5w1 i reszta czyli 1 tys idzie na mieszkanie 700 zł i 300 zł na ratę za tv.
A właśnie co do materaca, bo ty kupiłaś chyba podobny jak ja - piankowo lateksowy. Nam przyszedł już wczoraj i wg mnie jest super ten materac :) my mamy z formy havea czy jakoś tak

To tak bezsensu ://
Bo przecież nie wiadomo rok wcześniej co się w życiu wydarzy.. szkoda gdyby się nie udało zamienić ale 19 to też blisko daty porodu więc kto wie, może urodzisz wcześniej;) a urlopu ma tylko 5dni ?
U nas tyle dobrze, że zapowiedział Kamil dwa miesiącu temu , dogadał do końca w tym miesiącu i mamy pewne. Mam nadzieję, że Wam też się uda.. a na codzien twój jest przy tobie ? Czy wyjeżdża gdzieś do pracy dalej ?
No bez sensu, ale taka polityka firmy :/ No w sierpniu 6, bo pracuje od poniedziałku do soboty. Przez to ma więcej dni urlopowych, -ale wychodzi na to samo. Zawsze jeden Dzien w tygodniu ma jeszcze wolny. Chyba ze wypada (jak w tym tygodniu) Dzien wolny od pracy to już zwykle nie ma więcej wolnego. Dojeżdża 50km w jedna strone, ale codziennie jest w domu. Zreszta w DE 50km można w pół godziny pokonać (jeśli nie ma korkow), wiec to się tylko może wydawać tak daleko. Szczerze wolałabym, żeby był ze mną jak zacznie się akcja porodowa i później jak najdłużej po. Ale niestety żadna z nas nie wie kiedy tak naprawdę urodzi i to jest największy problem, bo nie wiadomo jak to zaplanować, żeby było dobrze...

A właśnie co do materaca, bo ty kupiłaś chyba podobny jak ja - piankowo lateksowy. Nam przyszedł już wczoraj i wg mnie jest super ten materac :) my mamy z formy havea czy jakoś tak

No i super :) tak my do końca tyg już powinnismy je mieć także na pewno wstawię wam zdjęcie i relacje. A materac zamawiam z Allegro 10 czerwca jak tylko wypłata moja przyjdzie :)

Na moje oko to tak teoretycznie to tak :
56 - max 1 miesiąc
62 - 1-4 miesiąc
68 - 4-6 miesiąc czyli do stycznia by miała.
A później
74 - 6-8 miesiąc czyli do końca marca
Od marca do maja to już na bank 78 cm

Ja mam tak rozpisane.
56-> 0msc. Lipiec
62-> 0-3msc. Sierpien-pazdziernik
68-> 3-6msc. Listopad-styczeń
74-> 6-9msc. Luty-kwiecień
80-> 9-12msc. Maj-lipiec/sierpień

I myślę, że skoro mam wszystko na 56-62 i na 68 spodnie, pajacyki, body długi i krótki rękaw bo większego dziecka już nie będę ubierała raczej jak dzidziusia w spioszki, chociaż nie wiem. Jak jej będzie tak wygodnie to na pewno kupię 68 też :) i będę kupowała na 74 już jak coś będzie ładnego a sukienki na 80 bo to będzie już czerwiec/sierpień.
Coś mi się zepsuło i wszystko jest podkreślone :D

Zobacz załącznik 861747Zobacz załącznik 861748

Lustro jednak jest powieszone pionowo, bo poziomo by nei pasowałoby. Pod oknem koło tych lampek będzie fotel rozkaldany stał i to już koniec robienia pokoiku :)
Super :) jak tak patrzę na twój pokoik to nie mogę się doczekać lipca/sierpnia jak będę dekorowała i meblowala swoje mieszkanko :D takie podłużne lustro będę chciała powiesić nad komoda :) i zastanawiam się czy nie będzie podświetlane :)

Ja tez mam organizer i jak już przyjdzie łóżeczko i je skręcimy, to organizer powieszę i wtedy będę kombinować co tam schować skoro już w miarę wszystko mam na komodzie
Ja juz dziś znalazłam ładne łóżeczko
IMG_0002.PNG

Jak tatuś zaakceptuje to może już zamówimy. Nie mamy jeszcze ogarniętego kata dla małej, ale myśle, ze trzeba powoli się za to zabrać. A łóżeczko może już czekac ;)

Załączniki

• IMG_0002.PNG
    IMG_0002.PNG
    168,3 KB · Wyświetleń: 407
reklama
To będziesz w 37 już :) więc też nie daleko Ci zostało. Ja 37 zaczynam w ostatnia sobotę czerwca. Zaraz zamówię wózek żeby przyszedł na początek lipca i zostało mi do kupienia jeszcze :
ręczniczek dla malej bo mam tylko jeden.
koszula do porodu(kupujecie ?)
Laktator,Termometr, dwa staniki do karmienia, gruszkę, organizer do łóżeczka, (jak z Wit.D,K dla dziecka ? Potrzebna jest ?),krem z UV, poduszka klin do łóżeczka , (do wózka też kupujecie ?),parasolka do wózka/osłonka,prześcieradło do gondoli,dodatkowa poduszka do wózka. (Jak mam bepanthen to dokupić jeszcze maltan ?)
Więc jeszcze trochę wydamy. Myślałam , że listę mamy zamknięta a jednak co kilka dni coś dopisuje heh :p
Monitor oddechu, karuzela, kindekraft, gniazdko - zostawiam na liście prezentów :)
Koszulę do porodu kupiłam w pepco taką za 20 zł zwykłą.
Witamin na razie nie kupuję bo się na tym nie znam, jak mi powiedzą w szpitalu lub położna co mam dawać to kupię w aptece pod domem.
Ja tych poduszek klin nie kupuję.

Do góry