reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mała się właśnie obudziła po dwóch dniach j tak mocno kopie , wypycha i przesuwa jakaś częścią ciałka. Tyle , że to takie nie przyjemne aż czuje pod ręką jak by po jaakis chrząstkach przesuwala. Dziwne uczucie..

IMG_4760.JPG
IMG_4644.JPG

Ja tylko ubieram obcisłe ubrania ;) uwielbiam‍♀️[emoji4]

Załączniki

• IMG_4760.JPG
    IMG_4760.JPG
    266,5 KB · Wyświetleń: 448
  • IMG_4644.JPG
    IMG_4644.JPG
    266,1 KB · Wyświetleń: 452
Rzadko ale się zdarza, robi się tak ciężko i czuję , że to Alicja tak napiera na pęcherz. Mój czasem się śmieje jak siedzę kilka sekund dłużej w toalecie i mówi , że pokonałam rekord w sikaniu :D
mi się raz zdarzyło w toalecie publicznej ze ledwo otworzyłam drzwi i musiałam się wrócić bo chyba w tym momencie nacisla mi na pęcherz tak ze myślałam ze się zsikam

Bardzo jestem zadowolona :) tylko jednej rzeczy żałuję , że ten płaski ochraniacz wzięłam roz-bawelna a na odwrocie szary-minky. I to Minky jest ciemne , trochę za ciemne.. ale nic, rozjasnie pościelą najwyżej :) a w pokoju u siebie w mieszkaniu mam różowe ściany, białe meble będą i szare dodatki więc może ładnie się będzie odbijał. Co do jakości to super , polecam :)
No ja trochę wydałam, bo jednak 300zl.. a jeszcze muszę zamówić komplet do wózka i jeszcze jeden kocyk biały. Tam na tej stronie jest taki kocyk wafel. I zastanawiam się czy wziąć go czy jakiś inny z bawełny lub bambusa. :)
Ten w serduszka śliczny, ogólnie same śliczne ma tam wzory, a można samemu komponować kolorystycznie :)
Ja już tez złożyłam zamówienie, tez wyszło mi 300zl. Wzięłam tylko jeden zestaw promocyjny, bo najbardziej podobały mi sie te premium. Ale ze musiałam coś dobrać z normalnej bawełny to wybrałam ten
IMG_9993.PNG

Zestaw do wózka wzięłam szary w serduszka z różowym minky, ochraniacz rozowe minky i różowa bawełna i jeden zestaw premium ten w kwiatki. Mam nadzieje, ze będzie okej, my pokój małej będziemy malować na szaro ;) Myśle, ze u Ciebie wyjdzie to całkiem dobrze :)

Załączniki

• IMG_9993.PNG
    IMG_9993.PNG
    229,1 KB · Wyświetleń: 435
Jeśli Ty byłąbyś akurat w PL to wiadomo gdzie się bardziej opłaca, ale jak z PL ktoś ma wysłać do Ciebie, to się nie kalkuluje, najtańsza paczka do DE kosztuje 52zł, wiem, bo często mojej mamie wysyłam paczki z różnymi rzeczami i średnio płacę ok 80zł za wysyłkę.
Zamowilam jednak do PL i tylko 13zl, a rodzice mi w lipcu przywiozą :)

Upał niemiłosierny. Ledwo doszłam do przedszkola po córkę i już myślałam że nie wrócę. Niecały kilometr w jedną stronę. Kręciło mi się w głowie i szłam jak pijak jeszcze w tempie starej babci. Masakra. Dobrze , że w domu mam przyjemny chłodek w porównaniu z tym co na dworze.
Pochwalę się dzisiejszymi zakupami na spontanie. Ta krótka na wesele które mamy 16go czerwca.
Zobacz załącznik 861484
Zobacz załącznik 861485
Nie ma teraz stroju w którym nie czuję się jak obeliks..
Pięknie wyglądasz zarówno w jednej jak i drugiej [emoji7]

reklama
Ja czytałam ze nospaobniża napięcie mięśniowe u dziecka.
3x to już sroga dawka, ja bym się bała
Link do: Prawda o Nospie - czy ją znacie? - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Dokładnie. Ja brałam tylko wtedy kiedy musiałam. Tydzień wtedy co leżałam ze skurczami. 2x1. Oprócz zmniejszenia napięcia mięśni macicy, zmniejsza napięcie mięśni szkieletowych dziecka. O ile doraźne w ostateczności przez krótki okres nospy jest ok, tak długotrwałe branie może mieć różne skutki.
Pierwszy raz powiedziała mi o tym koleżanka która jest fizjoterapeuta od zaburzeń si. Na co dzień pracuje z dziecmim'ponospowi'. Na Podkarpaciu jest najlepszym specjalista, szkoli się cały czas na bieżąco w Warszawie. Szkoli u nas nauczycieli pod kątem zaburzeń u dzieci.
Mi syna z zaburzeń si bardzo szybko wyprowadziła. Także nie mam powodu jej nie wierzyć

Do góry