reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mała się właśnie obudziła po dwóch dniach j tak mocno kopie , wypycha i przesuwa jakaś częścią ciałka. Tyle , że to takie nie przyjemne aż czuje pod ręką jak by po jaakis chrząstkach przesuwala. Dziwne uczucie..

IMG_4760.JPG
IMG_4644.JPG

Ja tylko ubieram obcisłe ubrania ;) uwielbiam‍♀️[emoji4]

Załączniki

• IMG_4760.JPG
    IMG_4760.JPG
    266,5 KB · Wyświetleń: 454
  • IMG_4644.JPG
    IMG_4644.JPG
    266,1 KB · Wyświetleń: 456
Rzadko ale się zdarza, robi się tak ciężko i czuję , że to Alicja tak napiera na pęcherz. Mój czasem się śmieje jak siedzę kilka sekund dłużej w toalecie i mówi , że pokonałam rekord w sikaniu :D
mi się raz zdarzyło w toalecie publicznej ze ledwo otworzyłam drzwi i musiałam się wrócić bo chyba w tym momencie nacisla mi na pęcherz tak ze myślałam ze się zsikam

Bardzo jestem zadowolona :) tylko jednej rzeczy żałuję , że ten płaski ochraniacz wzięłam roz-bawelna a na odwrocie szary-minky. I to Minky jest ciemne , trochę za ciemne.. ale nic, rozjasnie pościelą najwyżej :) a w pokoju u siebie w mieszkaniu mam różowe ściany, białe meble będą i szare dodatki więc może ładnie się będzie odbijał. Co do jakości to super , polecam :)
No ja trochę wydałam, bo jednak 300zl.. a jeszcze muszę zamówić komplet do wózka i jeszcze jeden kocyk biały. Tam na tej stronie jest taki kocyk wafel. I zastanawiam się czy wziąć go czy jakiś inny z bawełny lub bambusa. :)
Ten w serduszka śliczny, ogólnie same śliczne ma tam wzory, a można samemu komponować kolorystycznie :)
Ja już tez złożyłam zamówienie, tez wyszło mi 300zl. Wzięłam tylko jeden zestaw promocyjny, bo najbardziej podobały mi sie te premium. Ale ze musiałam coś dobrać z normalnej bawełny to wybrałam ten
IMG_9993.PNG

Zestaw do wózka wzięłam szary w serduszka z różowym minky, ochraniacz rozowe minky i różowa bawełna i jeden zestaw premium ten w kwiatki. Mam nadzieje, ze będzie okej, my pokój małej będziemy malować na szaro ;) Myśle, ze u Ciebie wyjdzie to całkiem dobrze :)

Załączniki

• IMG_9993.PNG
    IMG_9993.PNG
    229,1 KB · Wyświetleń: 446
Jeśli Ty byłąbyś akurat w PL to wiadomo gdzie się bardziej opłaca, ale jak z PL ktoś ma wysłać do Ciebie, to się nie kalkuluje, najtańsza paczka do DE kosztuje 52zł, wiem, bo często mojej mamie wysyłam paczki z różnymi rzeczami i średnio płacę ok 80zł za wysyłkę.
Zamowilam jednak do PL i tylko 13zl, a rodzice mi w lipcu przywiozą :)

Upał niemiłosierny. Ledwo doszłam do przedszkola po córkę i już myślałam że nie wrócę. Niecały kilometr w jedną stronę. Kręciło mi się w głowie i szłam jak pijak jeszcze w tempie starej babci. Masakra. Dobrze , że w domu mam przyjemny chłodek w porównaniu z tym co na dworze.
Pochwalę się dzisiejszymi zakupami na spontanie. Ta krótka na wesele które mamy 16go czerwca.
Zobacz załącznik 861484
Zobacz załącznik 861485
Nie ma teraz stroju w którym nie czuję się jak obeliks..
Pięknie wyglądasz zarówno w jednej jak i drugiej [emoji7]

reklama
Ja czytałam ze nospaobniża napięcie mięśniowe u dziecka.
3x to już sroga dawka, ja bym się bała
Link do: Prawda o Nospie - czy ją znacie? - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Dokładnie. Ja brałam tylko wtedy kiedy musiałam. Tydzień wtedy co leżałam ze skurczami. 2x1. Oprócz zmniejszenia napięcia mięśni macicy, zmniejsza napięcie mięśni szkieletowych dziecka. O ile doraźne w ostateczności przez krótki okres nospy jest ok, tak długotrwałe branie może mieć różne skutki.
Pierwszy raz powiedziała mi o tym koleżanka która jest fizjoterapeuta od zaburzeń si. Na co dzień pracuje z dziecmim'ponospowi'. Na Podkarpaciu jest najlepszym specjalista, szkoli się cały czas na bieżąco w Warszawie. Szkoli u nas nauczycieli pod kątem zaburzeń u dzieci.
Mi syna z zaburzeń si bardzo szybko wyprowadziła. Także nie mam powodu jej nie wierzyć

Do góry