reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@miloscwczasachpopkultury kiedy Wy jedziecie nad morze? Sprawdziłas sobie najbliższy szpital tam gdzie jedziecie?

Ja narazie rzadko mam twardnienie brzucha naprawdę w porównaniu z poprzednią ciąża gdzie pomimo ciągłego leżenia ciągle miałam skurcze to luksus teraz:)
Właśnie wróciłam ze sklepu i w cieniu przyjemnie ale w słońcu mniej.

Ja chyba że 2 razy w ciąży tej wzięłam nospe ale jednak wolę magnez także ja biorę 3*1 plus przed snem magnokal żeby nie mieć skurczy łydek i pomaga także super:)

reklama
Macie prześcieradła dla maluchów jersey czy frotte? Dla nas mam i takie i takie i szczerze mówiąc sama wolę te ciensze jersey. Ale nie wiem czy dla malucha nie lepsze takie bardziej miękkie frotte? :)
Ja mam fotte, po prostu innych do łóżeczka w sklepie nie było :)

Idę zaraz po jakieś lody do biedry bo uświerknę, mimo, że mam przewiew w domu, to jest mi gorąco :)

Hhaaa mam fotę, mogę w końcu z wami się podzielić twarzyczka , dziasiaj zaczynamy 27tydz Ala wazy równo kilogram, połówkowe mamy na 18 czerwca zaplanowane -o dziwo 30zl więcej niż normalna wizyta :)Zobacz załącznik 861321

Super fotka :) o, to Ty masz termin na koniec sierpnia prawie?
Ja dziś zaczynam 30/31 tydzień i mała już na pewno ponad 1,5 kg wazy

@miloscwczasachpopkultury kiedy Wy jedziecie nad morze? Sprawdziłas sobie najbliższy szpital tam gdzie jedziecie?

Ja narazie rzadko mam twardnienie brzucha naprawdę w porównaniu z poprzednią ciąża gdzie pomimo ciągłego leżenia ciągle miałam skurcze to luksus teraz:)
Właśnie wróciłam ze sklepu i w cieniu przyjemnie ale w słońcu mniej.

Ja chyba że 2 razy w ciąży tej wzięłam nospe ale jednak wolę magnez także ja biorę 3*1 plus przed snem magnokal żeby nie mieć skurczy łydek i pomaga także super:)

Tak, będę właśnie to sprawdzała, bo wcześniej nawet nie brałam pod uwagę opcji, że coś mogłoby się tfu tfu zacząć tak szybko w 34 tyg, ale zmiana powietrza, otoczenia i ja się śmieje do mojego Bartka, że jeszcze zachce się małej nad tym morzem dołączyć do nas, bo tak tam przyjemnie haha.

Ja tez rzadko kiedy, ale wieczorami mi się tak napina, tak jakby lekko boli, nie wiem jak to opisać. A mało co robię w ciągu dnia także już uważam na siebie, może to szyjka się skraca. I tak od początku ciąży mam ciagle takiej samej długości 4 cm. A mała już dawno główka w dół leży także to możliwe.
Ja ani razu nie wzięłam nic z takich tabletek przeciwbólowych i rozkurczowyh. Tylko magnez brałam raz dziennie i kwas foliowy.

Macie prześcieradła dla maluchów jersey czy frotte? Dla nas mam i takie i takie i szczerze mówiąc sama wolę te ciensze jersey. Ale nie wiem czy dla malucha nie lepsze takie bardziej miękkie frotte? :)
Jak synek był mały to ja tylko z frotte prześcieradła uzywalam teraz dla małej do kołyski też frotte kupie jakieś takie przyjemniejsze w dotyku mi się wydają dla takiego dzidziusia :D

Super fotka :) o, to Ty masz termin na koniec sierpnia prawie?
Ja dziś zaczynam 30/31 tydzień i mała już na pewno ponad 1,5 kg wazy
27 sierpnia, teoretycznie :D bardzo się cieszę ze z waga się ustabilizowałam od 2 miesięcy nic nie przybieram, w końcu zaczęłam jeść jak przed ciąża, nie mam ciągłego ssania w żołądku, dziś miałam super wagę : 66,6 kg :D 3z6

Ale po co dziennie 2 x nospa? Jeśli tak byś brała do końca ciąży przez te np 70 dni to policz jak się faszerujecie.. ja bym odrzuciła natychmiast nospe, brała 3 x magnez i poszukała w produktach naturalnych gdzie jest żelazo i magnez. Nie przepadam za lekami, a na pewno nie za braniem codziennie w ciąży tyle przeciwbólowych/rozkurczowyxh..
A próbowałaś kiedyś podnosić magnez w naturalny sposób ? I robiłaś badania czy faktycznie się podniósł ? :)
Bo ja badałam poziom magnezu będąc na tabletkach i przez blisko 3 tygodnie nie było poprawy w wynikach więc w naturalny sposób nie wiem czy nie trwałoby to jeszcze dłużej . Wiadomo można próbować ale jakoś nie wydaje mi się żeby twardnienia od razu przeszły po kilku dniach diety bogatej w magnez. A dla ciąży częste twardnienia są chyba bardziej niebezpieczne jak ten magnez i nospa razem wzięte

reklama
O wow[emoji16] super[emoji16] i jak rączki widać[emoji16]
Już wiem dlaczego mi wczesniej nie dawał zdjęć, bo faktycznie nic nie widać, dzisiaj musiał się troche postarać bo znowu miała nogi i ręce na głowie, to chyba jej stała pozycja akrobatki DB3A9533-28B5-462D-9AAD-0078C4347A9B.jpeg

Załączniki

• DB3A9533-28B5-462D-9AAD-0078C4347A9B.jpeg
    DB3A9533-28B5-462D-9AAD-0078C4347A9B.jpeg
    386,2 KB · Wyświetleń: 120
Do góry