reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zobacz załącznik 861281

Jeju, jeszcze z tydzień temu byłam całkiem żywa i w miarę aktywna. Od paru dni umieram tzn troszkę się przejdę z pieskiem, umyje naczynia i dosłownie padam na twarz. Dziś u nas ma być ponad 30 stopni także będę siedziała w domku i się chłodziła prysznicem i wodą w misce na nóżki. Obiad całe szczęście gotowy to staram się nic nie robić, bo aż słabo mi. A pod wieczór zawsze mam niemoc taką i na dodatek mam tak lekko napiety brzuch, masakra. 10 czerwca zamawiam walizkę i nad te polskie morze na pewno biorę spakowana tak jakbym w każdej chwili do szpitala miała wylansować, bo nigdy nie wiadomo, a będę już w 34 tyg.

U was też już coraz ciężej? [emoji18][emoji18]

u mnie jest to samo, upały nas wykończą;/ jeszcze niedawno czułam się ok, a teraz właśnie tak jak Ty szybko się męczę, słaba jestem..eh, a podobno przez wakacje mają być upały :(

reklama
witajcie dziewczyny ;) ja rano doczytałam to, co napisałyście :D wróciłam właśnie z ciucholandu..ale tak mi gorąco było, że tylko popatrzyłam za małymi ciuszkami dla dzidziusia i wróciłam do domu :D zajadam się właśnie truskawkami ze śmietanką, na polu jest taki upał, w cieniu jak powieje to znośnie, ale w słońcu nie da się wytrzymać :(

Macie prześcieradła dla maluchów jersey czy frotte? Dla nas mam i takie i takie i szczerze mówiąc sama wolę te ciensze jersey. Ale nie wiem czy dla malucha nie lepsze takie bardziej miękkie frotte? :)
Ja mam takie i takie[emoji4] ale też wolę jersey i tylko takie później będę kupować[emoji4]

Mam pytanko, pisałyście, ze można brać magnez i nospę w ciąży więc od piątku biorę mimo, że nie konsultowałam tego z lekarzem. Wizytę mam 7 czerwca to dopytam. Rano jest ok ale po południu, wieczorem brzuch się stawia i te kłucia w pochwie. Po nospie i magnezie jest dobrze nic nie boli ale zauważyłam, że mała się mniej rusza. Czy to możliwe, że po nospie i magnezie? Biorę 2nospy i 2tabl magnezu na dobę.
Ja byłam bliska wzięcia nospy bo w zeszłym tygodniu to bardzo twardniał mi brzuszek że aż kroka nie mogłam zrobić. Biorę 3 tabl magnezu od 13 tyg chyba bo wtedy też miałam skurcze i napinanie brzuszka. Nie wzięłam nospy bo trochę więcej zaczęłam odpoczywać i dołożyłam do diety codziennie banana i pomidory. Jak jest za mało potasu to tez mogą łapać skurcze mięśni brzuszka łydek. Zauważyłam że jest już lepiej. Twardnienie brzuszka mam sporadycznie i nie mam już ukłóć od dołu.
Zadzwoń do swojego gina i spytaj czy nospa może mieć związek z tym, że dzidzia spokojniejsza. Może po prostu tak się złożyło.

Ostatnia edycja:
Mam pytanko, pisałyście, ze można brać magnez i nospę w ciąży więc od piątku biorę mimo, że nie konsultowałam tego z lekarzem. Wizytę mam 7 czerwca to dopytam. Rano jest ok ale po południu, wieczorem brzuch się stawia i te kłucia w pochwie. Po nospie i magnezie jest dobrze nic nie boli ale zauważyłam, że mała się mniej rusza. Czy to możliwe, że po nospie i magnezie? Biorę 2nospy i 2tabl magnezu na dobę.

Ale po co dziennie 2 x nospa? Jeśli tak byś brała do końca ciąży przez te np 70 dni to policz jak się faszerujecie.. ja bym odrzuciła natychmiast nospe, brała 3 x magnez i poszukała w produktach naturalnych gdzie jest żelazo i magnez. Nie przepadam za lekami, a na pewno nie za braniem codziennie w ciąży tyle przeciwbólowych/rozkurczowyxh..

u mnie jest to samo, upały nas wykończą;/ jeszcze niedawno czułam się ok, a teraz właśnie tak jak Ty szybko się męczę, słaba jestem..eh, a podobno przez wakacje mają być upały :(

No dlatego musimy jak najwiecej polegiwać i odpcozywac, pic duuuuzo wody mineralnej. W ogóle apetyt mi się nawet zmniejszył przez te upały i przez to pewnie, że dzidzia coraz większa i narządy w środku maja coraz mniej miejsca. Ale damy radę, już niewiele zostało. Ja za 2 tyg zamierzam już pakowac torby do szpitala. Wole być przygotowana.

reklama
Hhaaa mam fotę, mogę w końcu z wami się podzielić twarzyczka , dziasiaj zaczynamy 27tydz Ala wazy równo kilogram, połówkowe mamy na 18 czerwca zaplanowane -o dziwo 30zl więcej niż normalna wizyta :) 065E0476-D541-464D-9478-2F7B42A2BDE1.jpeg

Załączniki

• 065E0476-D541-464D-9478-2F7B42A2BDE1.jpeg
    065E0476-D541-464D-9478-2F7B42A2BDE1.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 159
Do góry