reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej kobitki :) my właśnie wracamy z tego wypadu nad wodę, niezbyt długo posiedzieliśmy, bo jakoś 1,5 h ale były tam jakieś barany z dużym głośnikiem i na fulla puszczali swoje wiesniackie piosenki i aż człowiek odpocząć nie mógł także wracamy do domku i chyba wsuniemy za godzinkę po gołąbku, bo mój Bartek dziś pierwszy raz robił. Tutaj jeszcze niegotowe oczywiście na zdjęciu, ale wyszły przepyszne. Wstawiam pare zdjęć z tej miejscowy, bo jest przepiękna. Chyba tam zrobimy jakieś ładne zdjęcia brzuszkowe jak zdążymy przez porodem i to jak mało ludzi będzie albo w ogóle także w tyg trzeba by było jechać.

Zobacz załącznik 861022Zobacz załącznik 861023Zobacz załącznik 861024Zobacz załącznik 861025

I zaraz oczywiście nadrobię zaległości na forum :)
Ale piękny kolor wody taki turkusowy jak w Tajlandii

reklama
Oczywiście, oby to tylko jeden W sumie Myslalam nawet o dwóch, bo teraz promocje maja na Dzien dziecka :) Tylko mam problem z dostawa, bo do Niemiec kosztuje aż 62zl, dosyc sporo, do PL niecałe 20 i zastanawiam się gdzie zamówić, żeby było dobrze :p
Ile kosztuje pościel do wózka teraz przy dniu dziecka ? Pytalas ? Wstaw zdjęcie które ci się podobają :D
Ja bym zamówiła do Polski , jednak to spora różnica. Za cenę przesyłki masz trzeci komplet :) tylko czy ma kto ci przesłać z polski ?

Oczywiście, oby to tylko jeden W sumie Myslalam nawet o dwóch, bo teraz promocje maja na Dzien dziecka :) Tylko mam problem z dostawa, bo do Niemiec kosztuje aż 62zl, dosyc sporo, do PL niecałe 20 i zastanawiam się gdzie zamówić, żeby było dobrze :p
Jeśli Ty byłąbyś akurat w PL to wiadomo gdzie się bardziej opłaca, ale jak z PL ktoś ma wysłać do Ciebie, to się nie kalkuluje, najtańsza paczka do DE kosztuje 52zł, wiem, bo często mojej mamie wysyłam paczki z różnymi rzeczami i średnio płacę ok 80zł za wysyłkę.

Zobacz załącznik 861281

Jeju, jeszcze z tydzień temu byłam całkiem żywa i w miarę aktywna. Od paru dni umieram tzn troszkę się przejdę z pieskiem, umyje naczynia i dosłownie padam na twarz. Dziś u nas ma być ponad 30 stopni także będę siedziała w domku i się chłodziła prysznicem i wodą w misce na nóżki. Obiad całe szczęście gotowy to staram się nic nie robić, bo aż słabo mi. A pod wieczór zawsze mam niemoc taką i na dodatek mam tak lekko napiety brzuch, masakra. 10 czerwca zamawiam walizkę i nad te polskie morze na pewno biorę spakowana tak jakbym w każdej chwili do szpitala miała wylansować, bo nigdy nie wiadomo, a będę już w 34 tyg.

U was też już coraz ciężej? [emoji18][emoji18]

U was też już coraz ciężej?
emoji18.png
emoji18.png
Hehe, dla mnie wyjście po chleb to wyczyn godny alpinisty :p Gdzie mogę podjechać MPK, to się wożę. A na piechotę to ja tylko do łazienki/kuchni i na podwórko z synem pod dom :)

Monika267, zdrówka kochana:)

KatiNails, mój starszy też jedzie jutro na wycieczkę a ja już panikuję.

Mam dość już tych upałów. W domu jest ok ale jak mam gdzieś iść to masakra brzuch ciągnie, napina się, w pochwie czuję jakieś kłucia, męczę się szybko

Zobacz załącznik 861281

Jeju, jeszcze z tydzień temu byłam całkiem żywa i w miarę aktywna. Od paru dni umieram tzn troszkę się przejdę z pieskiem, umyje naczynia i dosłownie padam na twarz. Dziś u nas ma być ponad 30 stopni także będę siedziała w domku i się chłodziła prysznicem i wodą w misce na nóżki. Obiad całe szczęście gotowy to staram się nic nie robić, bo aż słabo mi. A pod wieczór zawsze mam niemoc taką i na dodatek mam tak lekko napiety brzuch, masakra. 10 czerwca zamawiam walizkę i nad te polskie morze na pewno biorę spakowana tak jakbym w każdej chwili do szpitala miała wylansować, bo nigdy nie wiadomo, a będę już w 34 tyg.

U was też już coraz ciężej? [emoji18][emoji18]
Ja do 30 tygodnia czułam się rewelacyjnie i byłam mega aktywna. Teraz też czuję się ok, upały mi nie przeszkadzają, ale odkąd dowiedziałam się o skracającej się szyjce, to zwracam uwagę na częste twardnienia brzucha co równa się temu, że więcej odpoczywam. Chyba te ostatnie tygodnie już takie są, że trzeba trochę przystopować :)

Mam pytanko, pisałyście, ze można brać magnez i nospę w ciąży więc od piątku biorę mimo, że nie konsultowałam tego z lekarzem. Wizytę mam 7 czerwca to dopytam. Rano jest ok ale po południu, wieczorem brzuch się stawia i te kłucia w pochwie. Po nospie i magnezie jest dobrze nic nie boli ale zauważyłam, że mała się mniej rusza. Czy to możliwe, że po nospie i magnezie? Biorę 2nospy i 2tabl magnezu na dobę.

reklama
Macie prześcieradła dla maluchów jersey czy frotte? Dla nas mam i takie i takie i szczerze mówiąc sama wolę te ciensze jersey. Ale nie wiem czy dla malucha nie lepsze takie bardziej miękkie frotte? :)

Do góry