reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A próbowałaś kiedyś podnosić magnez w naturalny sposób ? I robiłaś badania czy faktycznie się podniósł ? :)
Bo ja badałam poziom magnezu będąc na tabletkach i przez blisko 3 tygodnie nie było poprawy w wynikach więc w naturalny sposób nie wiem czy nie trwałoby to jeszcze dłużej . Wiadomo można próbować ale jakoś nie wydaje mi się żeby twardnienia od razu przeszły po kilku dniach diety bogatej w magnez. A dla ciąży częste twardnienia są chyba bardziej niebezpieczne jak ten magnez i nospa razem wzięte
Dokładnie też tak myślę. Jak ktoś nie ma potrzeby to oczywiście nie mówię żeby brać tyle tabletek profilaktycznie. Ale jeśli jest taka potrzeba, lekarz zaleci, to lepiej brać.

Kurcze patrzę i patrzę i nie wiem :) z jednej strony tort to tort ważne żeby był pyszny . Wydaje mi się że powinno mu się podobać bo jest ładny i na pewno pyszny . Ale z drugiej strony to zupełnie nie wiem co siedzi w głowie 16 latka i niestety mogę się mylić :) a będziecie mieć gości z tej okazji czy to tylko dla was ? :)
Gości raczej nie będzie, a jak już to szwagierko-teściowa, bo dzień dziecka przy okazji... tylko, że oni Kuby nie uznają za "swojego" także zazwyczaj jest omijany przy prezentach i tak dalej. Chcę po prostu chłopakowi zrobić przyjemność, no i podejrzewam, że z kolegami prędzej na jakąś pizzę będzie chciał iść :)

Ten sernik można też wybitnie czekoladowy zrobić :)

A to, że słabiej czuję małą to na pewno nie od tych 4ech tabletek nospy, które wzięłam od piątku. Tak się złożyło. Kazał się nie martwić więcej odpoczywać i na kolejnej wizycie powiedział, że da mi l4. Tyle, że ja muszę pracować do końca lipca. Jedynie na przełomie czerwca,lipca mogę wziąć 12-13dni wolnego i chyba tak zrobię.

Gości raczej nie będzie, a jak już to szwagierko-teściowa, bo dzień dziecka przy okazji... tylko, że oni Kuby nie uznają za "swojego" także zazwyczaj jest omijany przy prezentach i tak dalej. Chcę po prostu chłopakowi zrobić przyjemność, no i podejrzewam, że z kolegami prędzej na jakąś pizzę będzie chciał iść :)

Ten sernik można też wybitnie czekoladowy zrobić :)
No to ja bym chyba zrobiła tego torcika na twoim miejscu :)

Mi np ginekolog zaleciła 3 x dziennie magnez i 3 x dziennie nospę.

Co lekarz to opinia. Ja wiadomo lekarzem nie jestem, ale ktoś kiedyś tutaj pisał o niezbyt fajnych skutkach brania nospy później na dzidzie gdy się urodzi. Ja od leków uciekam, ale wiadomo każdy robi jak chce i jak mu lekarz zaleca. Pamietajcie, że branie dziennie 2-3 tabletek przeciwbólowych wpływa również na inne narządy, najgorzej na nerki. Ale mówię, skoro lekarz kazał brać to może i ma racje, a może nie ma wiedzy do końca. Ja bym wprowadziła do diety więcej składników bogatych w magnez i żelazo żeby wyciszyć te skurcze i napięcia :)

Dziewczyny, na niedzielę czeka mnie wyzwanie :) Mój starszy syn ma 16 urodziny i chcę mu zrobić tęczowy sernik na zimno, przepis na sam sernik mam, z resztą rewelacyjny, bo mojej mamy, z zabarwieniem też kłopotu nie będzie., Ale czy nie jest to za cukierkowe ciasto dla tak dużego faceta? mimo, że to jego ulubione ciasto...zaraz za czekoladowym :)
tak mniej więcej by wyglądał
Zobacz załącznik 861336

Mega jest. Świetnie się prezentuje i myśle, że faceci to duże dzieci do końca życia także na pewno mu się spodoba :)

reklama
Ja czytałam ze nospaobniża napięcie mięśniowe u dziecka.
3x to już sroga dawka, ja bym się bała
Link do: Prawda o Nospie - czy ją znacie? - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

O, dokładne o to mi chodziło. Jasne, dziecku nic się niby nie stanie, ale nigdy nie wiadomo co będzie z jego rozwojem fizycznym jak będzie rosło później po urodzeniu :) może głupie porównanie, ale niektórzy tez sądzą, ze papierosy to nic złego w czasie ciąży. Mam taką durną kuzynkę, która w czasie całej ciąży paliła skręcane papierochy, jej mała urodziła się z małą dziurka w sercu, niby jest teraz okej, mała ma 7 lat, ale ma problemy z większym wysiłkiem tzn szybko łapie zadyszkę, ma astmę itd.. oczywiście żeby żadna z dziewczyn nie zrozumiała tego źle! Bo nie mam na myśli tego, że branie nospy w zbyt dużych dawkach to to samo zagrożenie co palenie fajek. Po prostu chodzi mi o to, że lekarze dużo mówią, ale to nie oni później będą dziecko rodzic i wychowywać. A jak przyjdzie co do czego i okazałoby się tfu tfu, że dzidzia ma jakieś problemy ze zdrowiem przez branie 3 x nospy dziennie przez następne 50 dno ciąży to już wtedy oni nie biorą odpowiedzialności. Mówię, ja zalecam uzupełnienie diety w składniki, które maja duża zawartość magnezu i żelaza :)

Do góry