reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja byłam bliska wzięcia nospy bo w zeszłym tygodniu to bardzo twardniał mi brzuszek że aż kroka nie mogłam zrobić. Biorę 3 tabl magnezu od 13 tyg chyba bo wtedy też miałam skurcze i napinanie brzuszka. Nie wzięłam nospy bo trochę więcej zaczęłam odpoczywać i dołożyłam do diety codziennie banana i pomidory. Jak jest za mało potasu to tez mogą łapać skurcze mięśni brzuszka łydek. Zauważyłam że jest już lepiej. Twardnienie brzuszka mam sporadycznie i nie mam już ukłóć od dołu.
Zadzwoń do swojego gina i spytaj czy nospa może mieć związek z tym, że dzidzia spokojniejsza. Może po prostu tak się złożyło.
Masz rację, napiszę smsa do gina.
Ale po co dziennie 2 x nospa? Jeśli tak byś brała do końca ciąży przez te np 70 dni to policz jak się faszerujecie.. ja bym odrzuciła natychmiast nospe, brała 3 x magnez i poszukała w produktach naturalnych gdzie jest żelazo i magnez. Nie przepadam za lekami, a na pewno nie za braniem codziennie w ciąży tyle przeciwbólowych/rozkurczowyxh..
Miałam zamiar brać przez kilka dni. Mnie prawdopodobnie ciągną zrosty po wcześniejszych cc. Kiedyś gin mi mówił, że jakby brzuch bolał, ciągnęło właśnie tak w okolicy cc mam brać nospę tyle, że to było na jednej z pierwszych wizyt.

reklama
Masz rację, napiszę smsa do gina.

Miałam zamiar brać przez kilka dni. Mnie prawdopodobnie ciągną zrosty po wcześniejszych cc. Kiedyś gin mi mówił, że jakby brzuch bolał, ciągnęło właśnie tak w okolicy cc mam brać nospę tyle, że to było na jednej z pierwszych wizyt.
No SMS to będzie najlepsze rozwiązanie :) dobrze że do wizyty już blisko :)

Mam pytanko, pisałyście, ze można brać magnez i nospę w ciąży więc od piątku biorę mimo, że nie konsultowałam tego z lekarzem. Wizytę mam 7 czerwca to dopytam. Rano jest ok ale po południu, wieczorem brzuch się stawia i te kłucia w pochwie. Po nospie i magnezie jest dobrze nic nie boli ale zauważyłam, że mała się mniej rusza. Czy to możliwe, że po nospie i magnezie? Biorę 2nospy i 2tabl magnezu na dobę.
Mi się wydaje, że zbieg okoliczności, bo mój rusza się tak samo. A też biorę magnez i nospę od czwartku :)

Ale po co dziennie 2 x nospa? Jeśli tak byś brała do końca ciąży przez te np 70 dni to policz jak się faszerujecie.. ja bym odrzuciła natychmiast nospe, brała 3 x magnez i poszukała w produktach naturalnych gdzie jest żelazo i magnez. Nie przepadam za lekami, a na pewno nie za braniem codziennie w ciąży tyle przeciwbólowych/rozkurczowyxh..
Mi np ginekolog zaleciła 3 x dziennie magnez i 3 x dziennie nospę.

Dziewczyny, na niedzielę czeka mnie wyzwanie :) Mój starszy syn ma 16 urodziny i chcę mu zrobić tęczowy sernik na zimno, przepis na sam sernik mam, z resztą rewelacyjny, bo mojej mamy, z zabarwieniem też kłopotu nie będzie., Ale czy nie jest to za cukierkowe ciasto dla tak dużego faceta? mimo, że to jego ulubione ciasto...zaraz za czekoladowym :)
tak mniej więcej by wyglądał
Tęczowy Sernik na Zimno 29.jpg

Załączniki

• Tęczowy Sernik na Zimno 29.jpg
    Tęczowy Sernik na Zimno 29.jpg
    237,9 KB · Wyświetleń: 96
Ale gorąco aż się z domu nie chce wychodzić , odkurzyłam samochod powiesilam pranie i sie zmeczylam :D chyba będę musiała synkowi basenik wyjąć to i ja nogi chociaż pomocze .. Boję się jak ja wytrzymam pobyt w szpitalu po porodzie w upał w lipcu albo jak będę musiała jeździć na wizyty albo nie tak za niedługo na ktg za ok 5 tyg a w takich miejscach jest duszno :( dobrze że już prakrycznie wszystko mam dla malej i dla siebie bo nie wyobrazam sobie jakbym miała chodzić po sklepach w upały
W środę mam na 19.20 USG to trzecie to może już będzie trochę chłodniej

reklama
Dziewczyny, na niedzielę czeka mnie wyzwanie :) Mój starszy syn ma 16 urodziny i chcę mu zrobić tęczowy sernik na zimno, przepis na sam sernik mam, z resztą rewelacyjny, bo mojej mamy, z zabarwieniem też kłopotu nie będzie., Ale czy nie jest to za cukierkowe ciasto dla tak dużego faceta? mimo, że to jego ulubione ciasto...zaraz za czekoladowym :)
tak mniej więcej by wyglądał
Zobacz załącznik 861336
Kurcze patrzę i patrzę i nie wiem :) z jednej strony tort to tort ważne żeby był pyszny . Wydaje mi się że powinno mu się podobać bo jest ładny i na pewno pyszny . Ale z drugiej strony to zupełnie nie wiem co siedzi w głowie 16 latka i niestety mogę się mylić :) a będziecie mieć gości z tej okazji czy to tylko dla was ? :)

Do góry