reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Witajcie :) ja dziś długo nie pospalam,bo w nocy znowu dokuczala mi rwa kulszowa aż poszło mi do łydki..ból okropny :/ obudzilam sie o 6.30 i pospane:( a maluch tak się wierci w brzuchu i momentami aż jest to bolesne,takie dziwne uczucie jak się rozpycha w brzuszku :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....
U mnie z tym jest mały dramacik bo ok 1100 zł na dwie osoby :O, na jedzeniu nie potrafimy oszczędzać póki co.

Dzien dobry,
Mnie dziś w nocy obudził ostry ból, podejrzewam, ze to był żołądek. Masakra jakaś... aż obudziłam mojego, pytał czy ma mi coś zrobic do jedzenia a to było coś koło 2 w nocy :szok: Powiedziałam, ze nie będę w nocy jadła. Jakos się pomeczylam i w końcu zasnęłam. Ale o 6 mąż wstawał do pracy to ja szybko na dół i zjadłam jakiś jogurt, bo nie wiem co to w nocy było. I poki co spokoj, wrocilam do łóżka, ale już zasnąć nie mogę i chyba będę wstawac zjeść już jakies normalne śniadanko.

Milego dnia dziewczyny :)
Ja dziś mam imtensywny dzień, najpierw festyn rodzinny w przedszkolu później obiadek u rodziców z okazji dnia mamy :)
Wszystkiego najleoszego w tym szczegolnym dniu Mamuśki:) [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
U nas piknik rodzinny będzie 12 czerwca w przedszkolu. Dostaliśmy karteczki żeby zrobić jakieś ciasta bez mas/ muffinki / ciastka na sprzedaż [emoji23]a to co będą mieć ze sprzedaży dadzą na przedszkole. Albo wspomóc finansowo.
Stwierdziłam że kasy dawać nie będę. Tylko zrobię kruche ciastka. Szybko się robi. Mały koszt. zrobię coś koło 100 szt. Do części ciasta dodam kakao żeby były brązowe. I tyle.
IMG_20171224_131521.jpg

Załączniki

• IMG_20171224_131521.jpg
    IMG_20171224_131521.jpg
    99 KB · Wyświetleń: 318
Szczerze to raczej nie mam, bo nie jestem ubezpieczona w Polsce i nie wiem jakby to się miało odbyć. Ale kobietom w ciazy tak buzują hormony, ze jeszcze nie wiadomo co mi strzeli do głowy :D
Wszystkim kobietom, nawet nieubezpieczonym, przysluguje opieka w okresie przed i po urodzeniu. Chyba do konca pologu :) takze jeszcze mozesz zmienić zdanie

Wszystkim kobietom, nawet nieubezpieczonym, przysluguje opieka w okresie przed i po urodzeniu. Chyba do konca pologu :) takze jeszcze mozesz zmienić zdanie
To o tym szczerze nie wiedziałam. Ale myslalam, ze nawet jakby coś było to jesteśmy w Uni, wiec jakos musieliby to załatwić między sobą oba kraje, tylko ze to pewnie sporo załatwiania, formalności itd. Ale skoro jest tak jak mówisz to jeszcze lepiej ;)

Ja tez juz wstalam.. musze z corcia isc do sklepu po buty, bo stare balerinki ją cisna.. a nie ma butow galowych ;)
Zyczenia dostalam od corci i wielkiego przytulasa i buziola ;) powiedziala ze nic dla mnie nie ma alekupi mi kwiatka.. mowie jej ze wystarczymi to ze jest i nie potrzebuje symboli ;)
Ja tez juz tak bym chciala :D musze jeszcze troche czekac... :)

reklama
Wg wczoraj moja znajoma z pracy z UK urodziła blizniaki w 30 tyg, bo były jakies komplikacje. Chłopiec i dziewczynka podobno maja się dobrze, ale to takie maleństwa. Ale wiadomo, ze w sytuacji zagrożenia lepiej jest wcześniej urodzić, żeby uniknąć tragedii.
Wyobraziłam sobie, ze sama mam taka istotkę malutka w brzuszku i lepiej, żeby jeszcze troszkę urosła zanim będzie chciała wyjsc na świat.

Do góry