reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mój gin już na pierwszej wizycie zabronił pić coli. I unikać kolorowych słodkich gazowanych napojów. Tylko soki i woda.

Ja mam tak teraz. Z córką szłam do porodu bez stresu. Czułam wewnętrzny spokój. Teraz jest odwrotnie. Niby nie mam traumy związanej z porodem. Jednak denerwuję się chyba ogólnie wszystkim. A najbardziej tym jak córka zareaguje na braciszka, czy będę miała czas i siłę też dla niej żeby nie czuła się odtrącona. I ogólnie pewnie przez to że jestem 4 lata starsza to i bardziej świadoma różnych wersji porodu. Jeśli tylko wszystko pójdzie tak jak za pierwszym razem to będę mega szczęśliwa .

Ja byłam w dwie torby spakowana osobno moje rzeczy osobno córki. Do porodu wzięłam swoją tylko. Dopiero jak urodziłam i przenieśli mnie na oddział mąż przyniósł z auta torbę z rzeczami dziecka.

Też tak bym pewnie zrobiła gdyby nie fakt że tylko ja mam prawko i będę musiała koleżankę poprosić o zawiezienie do szpitala :) więc w aucie sobie nie zostawię. Muszę zapytać w szpitalu czy ewentualnie są jakieś szafki czy coś.

Dziś byłam w Biedronce i jednym okiem gdzieś tam widziałam że są akcesoria dla kobiet w ciąży jak ten rogal do spania, jakieś rejestratory typu niania elektroniczna z kamerą itp.

Wszędzie o tym piszą , mówią :) tylko przekazuje czego się dowiedziałam kiedyś :D może nie u każdego się to zdarzyło ale ja bym nie ryzykowała :p

moja siostra kupiła dla bliźniaków materace gryka-pianka-kokos i mówiła , że nic się nie działo :D ale znowu koleżanka mi mówiła, że miała ten sam materac dla córki i robaki białe z niego wyłaziły..ja chyba kupię piankowy materac w ikei jak będę na zakupach :D

reklama
Ale dziewczyny zobaczcie jakie to jest fajowe :) aż się prosi by zrobić :D
Screenshot_2018-05-25-22-47-06-217_org.mozilla.firefox.png
Screenshot_2018-05-25-22-47-25-742_org.mozilla.firefox.png

Załączniki

• Screenshot_2018-05-25-22-47-06-217_org.mozilla.firefox.png
    Screenshot_2018-05-25-22-47-06-217_org.mozilla.firefox.png
    570,6 KB · Wyświetleń: 452
  • Screenshot_2018-05-25-22-47-25-742_org.mozilla.firefox.png
    Screenshot_2018-05-25-22-47-25-742_org.mozilla.firefox.png
    345,9 KB · Wyświetleń: 449
Do góry