reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
dziś przez cały dzień maluch ciągle uciska mi na pęcherz, bo co chwilę muszę chodzić do wc..Wy też tak macie? :D

Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....
U nas z konta co miesiąc ostatnio po stronie wydatków wychodzi od 3 i pół do 4 tys. Jedzenie jest okropnie drogie. W samym Lidlu podejrzewam co miesiąc zostawiamy co najmniej 1000 zł jak nie więcej. Raz w tygodniu tam jeździmy a tak to mamy pod nosem netto i warzywniak. W tym mamy 600 zł raty z kredytu 0% na zakup mebli do salonu. To już piszę z rachunkami typu woda, prąd, telefony, internet, śmieci, przedszkole..itd.

To szczęściara z Ciebie :) ja za każdym razem jak chce nagrać małą jak wariuje to ona jak na złość przestaje :/
To u mnie tak najczęściej jest że mój mały czuje rękę mamusi i wtedy kopie, przeciąga się. A jak ktoś inny , głównie teściowa, położy mi rękę na brzuszku to wtedy cisza :-) :)

Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....
Ja tak dokładnie nie wiem, ale jak kiedyś to liczyliśmy to wyszło, że ok 1500 zł na jedzenie i chemię na dwie osoby

Znając życie pewnie nie, ikea ma często dużo zawyżone ceny, niby mają tanio, a jednak na Allegro da się takie same produkty znaleźć o 30 % taniej. Materac ja polecam lateksowo-piankowy. Gryczano-kokosowy odradzam.
My też zamówiliśmy materac lateksowo piankowy. Poczytałam różne stronki itp i wychodzi na to, że najlepsze pianka wysokoelastyczna+lateks lub sam lateks :)

Bo w gryce się robaki lęgną :p
To też nie jest tak, że w każdej gryce lęgną się robaki. Gryka to po prostu naturalne środowisko, jeśli dziecko często przesikuje materac, jest on narażony na wilgoć, to jest możliwość, że będą tam robaki. ALE wg mnie to wszystko zależy jak rodzice dbają o ten materac, jak go piorą, suszą, jaka jest wilgoć w pomieszczeniu itp. Bo też nie wiem do jakiego stanu musi być doprowadzony materac żeby tak o zalęgły się w nim robaki...

reklama
No jeśli nie znasz dobrze języka to może lepsza opcja było by rodzić w Polsce skoro masz taką możliwość :)
Szczerze to raczej nie mam, bo nie jestem ubezpieczona w Polsce i nie wiem jakby to się miało odbyć. Ale kobietom w ciazy tak buzują hormony, ze jeszcze nie wiadomo co mi strzeli do głowy :D

Do góry