reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Byłam w Polsce i gina prywatnie. Nie ma porównania do tych niemieckich wizyt...To druga ciąża A ja miałam pierwszy raz w życiu mierzona szyjke. Jest ok 4.5 i dokładne pomiary w 26 tc waga 911.
Ja dopiero w 16 tyg podczas wizyty dowiedziałam się, ze nie robia za każdym razem usg. Później był 20 tydzień to robili, a na kolejna wykupiłam już pakiet 5 dodatkowych za 100 euro, bo wole mieć jednak wszystko pod kontrola, tym bardziej, ze to moja pierwsza ciąża ;)

Pięknie :) my zamówiliśmy po raz drugi łóżeczko z Allegro to za 280 zł białe z szuflada na dole i funkcja tapczanika i wcześniej około 2 tyg czekaliśmy i zero znaków tzn, że sprzedawca w ogóle wysłał, a jak napisałam do niego to głupio się tłumaczył, że rzekomo maszyna im nie działała i bla bla bla że wyślą je i dalej nic nie działo to się Bartek napisał do Allegro ze skarga i zwrócili nam pieniądze. Tydzień temu zamówiliśmy to samo łóżeczko u innego sprzedawcy i ta sama sytuacja tzn pieniążki zaksięgowane już tydzień temu, a nadal zero informacji o wysyłce kurierem. Dzwoniliśmy do placówki DPD i tam mówią, że paczka jeszcze nie została nadana od sprzedawcy. Na nr tego sprzedawcy z Allegro nie da się dodzwonić, wiec napisaliśmy do niego wiadomość co się dzieje z tym łóżeczkiem. Jeśli do wtorku nie będzie klarownej odpowiedzi i nie wyślą tego łóżeczka to znowu rezygnujemy o poszukam już czegoś innego, nawet damy max 100 zł więcej, ale obędzie się bez nerwów i czekania jak na Boże Narodzenie..
Ja dlatego zawsze zamawiam za pobraniem i czytam dokładnie opinie. Za dużo negatywów dyskwalifikuje delikwenta. :)

Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....
Idź z mężem na zakupy i kupcie tylko to co jest niezbędne, zobaczy, że wcale tanio nie jest.
Ja na 4 osoby wydaję ok 1500zł i więcej. Liczę w tym chemię (raz na dwa miesiące), aptekę, szkołę (wycieczki i te sprawy), żywność.

Ja zastanawiam się czy ma znaczenie z jakiego drewna jest łóżeczko , sosnowego czy bukowego bo takie właśnie znalazłam . I łóżeczko które kosztuje w Ikei 300 zł znalazłam na Allegro za 140 i zastanawiam się czy to się może czymś różnic ? I jaki materac ? Pomocy !!!
Sosna to miękkie drewno i na lata nie starczy. Ja polecałabym bukowe jeśli planujecie wychować w nim więcej niż jedno dziecko.
Materac raczej piankowy, lateksowo-piankowy, dużo łatwiej o jego higienę.

To nie jest jeszcze tak zle ;) moja co prawda juz nie wymysla :p
Mój starszy to myśli, że ja bankomat na plecach noszę :p

Mój gin już na pierwszej wizycie zabronił pić coli. I unikać kolorowych słodkich gazowanych napojów. Tylko soki i woda.
Gazowaną "mirindę" łatwo sobie zrobić samemu: wyciskany sok pomarańczowy i do tego troszkę wody gazowanej i gitara :)

Wszędzie o tym piszą , mówią :) tylko przekazuje czego się dowiedziałam kiedyś :D może nie u każdego się to zdarzyło ale ja bym nie ryzykowała :p
Co do materaca gryka-kokos miałam i nie powiem że był zły, tylko, że:
-szybko się odbarwiał, jak Jasio przesikał pościel, plamy nie tylko na materacu, ale też nie spierały się te z prześcieradła.
-szybko się odkształcił
Taki przemoczony (czymkolwiek) materacyk po prostu śmierdzi, nawet jak się go przewietrzy na dworze, a gryki do prania się nie wrzuci, jak zwykły pokrowiec na materacyk.

Dzień dobry :)

Dzień dobry mamusie [emoji257][emoji257][emoji8]

Wszystkiego najlepszego dla nas w tym dniu, dla niektórych z nas tak jak mnie to pierwsze nasze święto, dla niektórych już kolejne.

Co nie zmienia faktu, że ja to mam dobrze. Mój Bartus poszedł po truskawki do warzywniaka i będzie robił na śniadanko przepyszne pancake [emoji56][emoji56] i przyszedł od razu z upominkiem mówiąc, że Kornelka mówiła mu w nocy, że mamusia w Internecie przeglądała coś i córcia zobaczyła, że dziś jest dzień mamy to kazała tatusiowi kupić upominek hah, urocze :)

IMG_1527319915.368021.jpg

Załączniki

• IMG_1527319915.368021.jpg
    IMG_1527319915.368021.jpg
    179,3 KB · Wyświetleń: 434
Ja tak miałam od żeber do jajnika. Tylko po lewej stronie. Jak Ci nie przejdzie jedz na IP. U mnie okazało się że mała musiała gdzieś ucisnąć. Ale czasami to możesz mieć ucisku dziecka zastoje w nerkach albo moczowodach. Też często łapie w ciąży kolka nerkowa :/ więc zawsze lepiej skontrolować tym bardziej jeśli ból jest mocny.
Kiedyś tak miałam przedz dwa dni, to później mi brzuch wywalilo do przodu. Może po prostu znowu się wszystko rozciąga. Jak dzisiaj wstałam żeby coś zjeść to ból mi przeszedł, ale jak się położyłam to wrócił. Mały też mi strasznie naparza w ten bok więc może się rozpycha i wszystko się rozciąga. Wezmę sobie na wszelki wypadek nospe, ale jak się będzie nasilalo i utrzymywalo dłużej to chyba pojadę na ip.

Dziewczyny te kocyki co chcecie na allegro zamawiać są z aliexpres, dlatego tak długi czas oczekiwania. Równie dobrze sam sobie zamówicie, będziecie czekać tyle samo a wyjdzie o wiele taniej ;) Sporo jest aukcji, np ta Link do: 13 Kolory Dla Dzieci Koce Super Miękkie Bawełniane Szydełka Lato 70 cm X 90 cm Cukierki Kolor Prop Łóżeczka Casual Spania łóżko Dostawy Otwór Wrap w 13 Kolory Dla Dzieci Koce Super Miękkie Bawełniane Szydełka Lato 70 cm X 90 cm Cukierki Kolor Prop Łóżeczka Casual Spania łóżko Dostawy Otwór Wrap od Blanket & Swaddling na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
sa tam opinie i zdjęcia realne dodane przez kupujących więc warto zerknąć jak to wygląda w realu

W Smyku widziałam dziś podobne Link do: Lulujo, Kocyk bawełniany, tkany, różowy
-20% jest na wszystko więc wychodzi ok 47zł

No rzeczywiście nie za fajnie wygląda na żywo ten z Ali.. a ze smyka 2xdrozszy .. ale chyba lepiej będzie kupić jeden za 50 z dobrego materiału :) dziękuje za link ;-*

Tak, niestety pokój w którym planujemy ulokować malucha i nas samych jest w tym pokoju magazynowym :) tylko czekam aż będę mogła coś zacząć robić bo już się niepokoję że się organizujcie wszystkie a ja tak w tyle :)

A na kiedy masz termin ?:)
Poproś teścia , może zapomniał :)
Kilka dni i będziesz miała wszystko uporządkowane , nie stresuj się :)

Cześć dziewczynki ja mecze się z gardłem o nie wiem czy z czymś jeszcze dodatkowo bo zaczyna mnie drapac w gardle ikaszel dusić masakra ale moja 7 latka ma od wczoraj antybiotyk na gardło i ucho więc i ja w poniedziałek się przejdę do lekarza żeby sprawdzić co i jak bo różnie bywa.
Pogoda dziś u mnie ciężka i duszno i rzesko ale musi być coś w powietrzu bo czuje się do du.....wstawilam ciuszki dla maleństwa i tym się dziś zajmę żeby zamknąć już wszystko i mieć od 06 spokój
Miłego dzionka życzę

reklama
Śliczne te warkocze [emoji173]️ my mieliśmy kupić ale mama się uparła , że kupi w prezencie jak mała się urodzi :D

Mi tez się podobają, ale skoro już mamy ochraniacz na szczebelki taki długi to nie chce robić zbieraniny kurzu tam w łóżeczku i powiększać ryzyko tego, że dzidzia będzie miała coraz mniej dopływu świeżego powietrza albo, ze się do tego przytuli i nie będzie mogło oddychać :/ jednak za dużo naczytałam się o tej śmierci łóżeczkowej.

Do góry