reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nam wychodzi cos kolo

250-300zl tygodniowo, na jedzenie,potrzebna chemie, czasem mniej zalezy co gotuje i ile czego zuzywam ;) na 3 osoby ;) teraz podliczylam sobie po odciagnieciu wyprawki i wypadow ,to wydalismy na samo jedzenie w tym miesiacu 1048zl ;) zapisuje sobie budzet ;) moj tez mowi ze jestem malo oszczedna ;) ale staram sie nie kupowac pierdół ;)

Chyba tez zaczne zapisywac nawet z samej ciekawosci :)

reklama
Dziewczyny te kocyki co chcecie na allegro zamawiać są z aliexpres, dlatego tak długi czas oczekiwania. Równie dobrze sam sobie zamówicie, będziecie czekać tyle samo a wyjdzie o wiele taniej ;) Sporo jest aukcji, np ta Link do: 13 Kolory Dla Dzieci Koce Super Miękkie Bawełniane Szydełka Lato 70 cm X 90 cm Cukierki Kolor Prop Łóżeczka Casual Spania łóżko Dostawy Otwór Wrap w 13 Kolory Dla Dzieci Koce Super Miękkie Bawełniane Szydełka Lato 70 cm X 90 cm Cukierki Kolor Prop Łóżeczka Casual Spania łóżko Dostawy Otwór Wrap od Blanket & Swaddling na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
sa tam opinie i zdjęcia realne dodane przez kupujących więc warto zerknąć jak to wygląda w realu

Za mną też chodzi cola i mirinda :D i też właśnie proszę męża by nie kupował bo on wyjdzie do pracy , wraca a mirindy nie ma :D
Mój gin już na pierwszej wizycie zabronił pić coli. I unikać kolorowych słodkich gazowanych napojów. Tylko soki i woda.

Mi zostało 79 dni ale w sumie za 58 dni mogę już rodzic;)
Ogolnie z dnia na dzień coraz bardziej boję się terminu ostatecznego, nie boję się porodu tylko tego że dziecku może się coś stać..ze owinie się pepowina albo coś złego się zdarzy;( czy tylko ja mam takie obawy? Mam nadzieję, że ten stan jest przejściowy.
Ja mam tak teraz. Z córką szłam do porodu bez stresu. Czułam wewnętrzny spokój. Teraz jest odwrotnie. Niby nie mam traumy związanej z porodem. Jednak denerwuję się chyba ogólnie wszystkim. A najbardziej tym jak córka zareaguje na braciszka, czy będę miała czas i siłę też dla niej żeby nie czuła się odtrącona. I ogólnie pewnie przez to że jestem 4 lata starsza to i bardziej świadoma różnych wersji porodu. Jeśli tylko wszystko pójdzie tak jak za pierwszym razem to będę mega szczęśliwa .

Hmm ja planowałam w ogóle moje i dziecka razem zapakować ale położna powiedziała że lepiej oddzielnie i nie brać na porodówkę nic dla malucha. Jak masz czysta torbę to chyba nie ma potrzeby w nic pakować dodatkowo hmm?
Ja byłam w dwie torby spakowana osobno moje rzeczy osobno córki. Do porodu wzięłam swoją tylko. Dopiero jak urodziłam i przenieśli mnie na oddział mąż przyniósł z auta torbę z rzeczami dziecka.

@Kasiula8989 my mamy zeszyt do stalych kosztow typu prad,woda,obiady corki,paliwo itd.. i notatnik w telefonie z budzetem ;) cos takiego ;)
Screenshot_20180525-221701.png

Załączniki

• Screenshot_20180525-221701.png
    Screenshot_20180525-221701.png
    530,2 KB · Wyświetleń: 473
reklama
Wszystko leży w pokoiku dziecka ?
Mam nadzieję , że uda Wam się z tym w miarę szybko ogarnąć i też szykować :)
My dopiero u siebie w lipcu/sierpniu będziemy wszystko już mieć w mieszkaniu i będę mogła dekorować , narazie tu u mamy to tylko tak powierzchownie :)

Tak, niestety pokój w którym planujemy ulokować malucha i nas samych jest w tym pokoju magazynowym :) tylko czekam aż będę mogła coś zacząć robić bo już się niepokoję że się organizujcie wszystkie a ja tak w tyle :)

Do góry