reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nam wychodzi cos kolo

250-300zl tygodniowo, na jedzenie,potrzebna chemie, czasem mniej zalezy co gotuje i ile czego zuzywam ;) na 3 osoby ;) teraz podliczylam sobie po odciagnieciu wyprawki i wypadow ,to wydalismy na samo jedzenie w tym miesiacu 1048zl ;) zapisuje sobie budzet ;) moj tez mowi ze jestem malo oszczedna ;) ale staram sie nie kupowac pierdół ;)

Chyba tez zaczne zapisywac nawet z samej ciekawosci :)

reklama
Dziewczyny te kocyki co chcecie na allegro zamawiać są z aliexpres, dlatego tak długi czas oczekiwania. Równie dobrze sam sobie zamówicie, będziecie czekać tyle samo a wyjdzie o wiele taniej ;) Sporo jest aukcji, np ta Link do: 13 Kolory Dla Dzieci Koce Super Miękkie Bawełniane Szydełka Lato 70 cm X 90 cm Cukierki Kolor Prop Łóżeczka Casual Spania łóżko Dostawy Otwór Wrap w 13 Kolory Dla Dzieci Koce Super Miękkie Bawełniane Szydełka Lato 70 cm X 90 cm Cukierki Kolor Prop Łóżeczka Casual Spania łóżko Dostawy Otwór Wrap od Blanket & Swaddling na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
sa tam opinie i zdjęcia realne dodane przez kupujących więc warto zerknąć jak to wygląda w realu

Za mną też chodzi cola i mirinda :D i też właśnie proszę męża by nie kupował bo on wyjdzie do pracy , wraca a mirindy nie ma :D
Mój gin już na pierwszej wizycie zabronił pić coli. I unikać kolorowych słodkich gazowanych napojów. Tylko soki i woda.

Mi zostało 79 dni ale w sumie za 58 dni mogę już rodzic;)
Ogolnie z dnia na dzień coraz bardziej boję się terminu ostatecznego, nie boję się porodu tylko tego że dziecku może się coś stać..ze owinie się pepowina albo coś złego się zdarzy;( czy tylko ja mam takie obawy? Mam nadzieję, że ten stan jest przejściowy.
Ja mam tak teraz. Z córką szłam do porodu bez stresu. Czułam wewnętrzny spokój. Teraz jest odwrotnie. Niby nie mam traumy związanej z porodem. Jednak denerwuję się chyba ogólnie wszystkim. A najbardziej tym jak córka zareaguje na braciszka, czy będę miała czas i siłę też dla niej żeby nie czuła się odtrącona. I ogólnie pewnie przez to że jestem 4 lata starsza to i bardziej świadoma różnych wersji porodu. Jeśli tylko wszystko pójdzie tak jak za pierwszym razem to będę mega szczęśliwa .

Hmm ja planowałam w ogóle moje i dziecka razem zapakować ale położna powiedziała że lepiej oddzielnie i nie brać na porodówkę nic dla malucha. Jak masz czysta torbę to chyba nie ma potrzeby w nic pakować dodatkowo hmm?
Ja byłam w dwie torby spakowana osobno moje rzeczy osobno córki. Do porodu wzięłam swoją tylko. Dopiero jak urodziłam i przenieśli mnie na oddział mąż przyniósł z auta torbę z rzeczami dziecka.

@Kasiula8989 my mamy zeszyt do stalych kosztow typu prad,woda,obiady corki,paliwo itd.. i notatnik w telefonie z budzetem ;) cos takiego ;)
Screenshot_20180525-221701.png

Załączniki

• Screenshot_20180525-221701.png
    Screenshot_20180525-221701.png
    530,2 KB · Wyświetleń: 470
reklama
Wszystko leży w pokoiku dziecka ?
Mam nadzieję , że uda Wam się z tym w miarę szybko ogarnąć i też szykować :)
My dopiero u siebie w lipcu/sierpniu będziemy wszystko już mieć w mieszkaniu i będę mogła dekorować , narazie tu u mamy to tylko tak powierzchownie :)

Tak, niestety pokój w którym planujemy ulokować malucha i nas samych jest w tym pokoju magazynowym :) tylko czekam aż będę mogła coś zacząć robić bo już się niepokoję że się organizujcie wszystkie a ja tak w tyle :)

Do góry