reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pięknie :) my zamówiliśmy po raz drugi łóżeczko z Allegro to za 280 zł białe z szuflada na dole i funkcja tapczanika i wcześniej około 2 tyg czekaliśmy i zero znaków tzn, że sprzedawca w ogóle wysłał, a jak napisałam do niego to głupio się tłumaczył, że rzekomo maszyna im nie działała i bla bla bla że wyślą je i dalej nic nie działo to się Bartek napisał do Allegro ze skarga i zwrócili nam pieniądze. Tydzień temu zamówiliśmy to samo łóżeczko u innego sprzedawcy i ta sama sytuacja tzn pieniążki zaksięgowane już tydzień temu, a nadal zero informacji o wysyłce kurierem. Dzwoniliśmy do placówki DPD i tam mówią, że paczka jeszcze nie została nadana od sprzedawcy. Na nr tego sprzedawcy z Allegro nie da się dodzwonić, wiec napisaliśmy do niego wiadomość co się dzieje z tym łóżeczkiem. Jeśli do wtorku nie będzie klarownej odpowiedzi i nie wyślą tego łóżeczka to znowu rezygnujemy o poszukam już czegoś innego, nawet damy max 100 zł więcej, ale obędzie się bez nerwów i czekania jak na Boże Narodzenie..

Masakra w kulki sobie lecą...
My akutat łóżeczka nie kupowalismy bo mialam po synku w idealnym stanie :)
Ale 5 lat temu tez kupowalam je na allegro ale na szczęście bez takich problemow :)

reklama
My na takie porzadneijsze zakupy tzn pieczywo, warzywa, owoce, serki, szynka, kabanosy, mięsa na zapas do zamrażarki, jakaś herbata, rzeczy w sloikach typu ogórek, oliwki, jogurty itd tak porządnie na cały tydzień / 10 dni to tak 250 - 300 zł jeśli chemię bierzemy. Także na miesiąc tak około 1000 zł na jedzenie i chemię na 2 osoby.

My na 3 wydajemy jakos 1500 ale wiadomo jak z dzieckiem co chwile cos wymyśla:)

Ja zastanawiam się czy ma znaczenie z jakiego drewna jest łóżeczko , sosnowego czy bukowego bo takie właśnie znalazłam . I łóżeczko które kosztuje w Ikei 300 zł znalazłam na Allegro za 140 i zastanawiam się czy to się może czymś różnic ? I jaki materac ? Pomocy !!!

Znając życie pewnie nie, ikea ma często dużo zawyżone ceny, niby mają tanio, a jednak na Allegro da się takie same produkty znaleźć o 30 % taniej. Materac ja polecam lateksowo-piankowy. Gryczano-kokosowy odradzam.

Nam wychodzi cos kolo
Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....
250-300zl tygodniowo, na jedzenie,potrzebna chemie, czasem mniej zalezy co gotuje i ile czego zuzywam ;) na 3 osoby ;) teraz podliczylam sobie po odciagnieciu wyprawki i wypadow ,to wydalismy na samo jedzenie w tym miesiacu 1048zl ;) zapisuje sobie budzet ;) moj tez mowi ze jestem malo oszczedna ;) ale staram sie nie kupowac pierdół ;)

Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....
Dzisiaj byłam z mamą na zakupach i szczerze dalej jest pusto, żadnych proszków, płynów, z mięsa tylko 2kg schabu , jakieś pierdoły i nie ma 200zl... Według mojego to też jest dziwne, że pusty wózek a zawsze wydajemy z mamą 100-300zl.. a kupuje się najtańsze rzeczy :/ to jak pojechałam kilka razy na zakupy z K to się przekonał..

Hejka :) dzisiaj zaczęłam intensywnie dzień, mała obudziła mnie kopniakami o 6 :D Pózniej pojechałam obejrzeć wózki, chyba stanie na wózku Baby Design, mam okazje go kupić nowego za 1500zl już z winter packiem na zimę, chyba sie zdecyduje chociaż kolory średnie.. Wcześniej byłam zdecydowana na Anex Sport, ale Pan w sklepie doradził Baby Design i chyba sie zdecyduje, tym bardziej ze cena kusząca. Dołączę zdjęcie. Ma któraś z Was tez wozek? Co do wyprawki, wczoraj pozamawialam pare rzeczy ze strony blizejciebie.pl fajne ceny i przesyłka za darmo już od 59zl :))Zobacz załącznik 860348

Ja mam po córce baby design dokładnie taki
331_01_2636.jpg

Załączniki

• 331_01_2636.jpg
    331_01_2636.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 389
Masakra w kulki sobie lecą...
My akutat łóżeczka nie kupowalismy bo mialam po synku w idealnym stanie :)
Ale 5 lat temu tez kupowalam je na allegro ale na szczęście bez takich problemow :)

No żebyś wiedziała, że szlag człowiek trafia, bo płacisz, a jeszcze 2 tyg zero reakcji i czekasz, a już bym chciała mieć skręcone te łóżeczko i będę spokojniejsza wtedy. Całe szczęście można do Allegro napisać skargę i oni zwracają pieniądze bez czekania na odp od sprzedawcy.

reklama
Do góry