reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pięknie :) my zamówiliśmy po raz drugi łóżeczko z Allegro to za 280 zł białe z szuflada na dole i funkcja tapczanika i wcześniej około 2 tyg czekaliśmy i zero znaków tzn, że sprzedawca w ogóle wysłał, a jak napisałam do niego to głupio się tłumaczył, że rzekomo maszyna im nie działała i bla bla bla że wyślą je i dalej nic nie działo to się Bartek napisał do Allegro ze skarga i zwrócili nam pieniądze. Tydzień temu zamówiliśmy to samo łóżeczko u innego sprzedawcy i ta sama sytuacja tzn pieniążki zaksięgowane już tydzień temu, a nadal zero informacji o wysyłce kurierem. Dzwoniliśmy do placówki DPD i tam mówią, że paczka jeszcze nie została nadana od sprzedawcy. Na nr tego sprzedawcy z Allegro nie da się dodzwonić, wiec napisaliśmy do niego wiadomość co się dzieje z tym łóżeczkiem. Jeśli do wtorku nie będzie klarownej odpowiedzi i nie wyślą tego łóżeczka to znowu rezygnujemy o poszukam już czegoś innego, nawet damy max 100 zł więcej, ale obędzie się bez nerwów i czekania jak na Boże Narodzenie..

Masakra w kulki sobie lecą...
My akutat łóżeczka nie kupowalismy bo mialam po synku w idealnym stanie :)
Ale 5 lat temu tez kupowalam je na allegro ale na szczęście bez takich problemow :)

reklama
My na takie porzadneijsze zakupy tzn pieczywo, warzywa, owoce, serki, szynka, kabanosy, mięsa na zapas do zamrażarki, jakaś herbata, rzeczy w sloikach typu ogórek, oliwki, jogurty itd tak porządnie na cały tydzień / 10 dni to tak 250 - 300 zł jeśli chemię bierzemy. Także na miesiąc tak około 1000 zł na jedzenie i chemię na 2 osoby.

My na 3 wydajemy jakos 1500 ale wiadomo jak z dzieckiem co chwile cos wymyśla:)

Ja zastanawiam się czy ma znaczenie z jakiego drewna jest łóżeczko , sosnowego czy bukowego bo takie właśnie znalazłam . I łóżeczko które kosztuje w Ikei 300 zł znalazłam na Allegro za 140 i zastanawiam się czy to się może czymś różnic ? I jaki materac ? Pomocy !!!

Znając życie pewnie nie, ikea ma często dużo zawyżone ceny, niby mają tanio, a jednak na Allegro da się takie same produkty znaleźć o 30 % taniej. Materac ja polecam lateksowo-piankowy. Gryczano-kokosowy odradzam.

Nam wychodzi cos kolo
Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....
250-300zl tygodniowo, na jedzenie,potrzebna chemie, czasem mniej zalezy co gotuje i ile czego zuzywam ;) na 3 osoby ;) teraz podliczylam sobie po odciagnieciu wyprawki i wypadow ,to wydalismy na samo jedzenie w tym miesiacu 1048zl ;) zapisuje sobie budzet ;) moj tez mowi ze jestem malo oszczedna ;) ale staram sie nie kupowac pierdół ;)

Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....
Dzisiaj byłam z mamą na zakupach i szczerze dalej jest pusto, żadnych proszków, płynów, z mięsa tylko 2kg schabu , jakieś pierdoły i nie ma 200zl... Według mojego to też jest dziwne, że pusty wózek a zawsze wydajemy z mamą 100-300zl.. a kupuje się najtańsze rzeczy :/ to jak pojechałam kilka razy na zakupy z K to się przekonał..

Hejka :) dzisiaj zaczęłam intensywnie dzień, mała obudziła mnie kopniakami o 6 :D Pózniej pojechałam obejrzeć wózki, chyba stanie na wózku Baby Design, mam okazje go kupić nowego za 1500zl już z winter packiem na zimę, chyba sie zdecyduje chociaż kolory średnie.. Wcześniej byłam zdecydowana na Anex Sport, ale Pan w sklepie doradził Baby Design i chyba sie zdecyduje, tym bardziej ze cena kusząca. Dołączę zdjęcie. Ma któraś z Was tez wozek? Co do wyprawki, wczoraj pozamawialam pare rzeczy ze strony blizejciebie.pl fajne ceny i przesyłka za darmo już od 59zl :))Zobacz załącznik 860348

Ja mam po córce baby design dokładnie taki
331_01_2636.jpg

Załączniki

• 331_01_2636.jpg
    331_01_2636.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 392
Masakra w kulki sobie lecą...
My akutat łóżeczka nie kupowalismy bo mialam po synku w idealnym stanie :)
Ale 5 lat temu tez kupowalam je na allegro ale na szczęście bez takich problemow :)

No żebyś wiedziała, że szlag człowiek trafia, bo płacisz, a jeszcze 2 tyg zero reakcji i czekasz, a już bym chciała mieć skręcone te łóżeczko i będę spokojniejsza wtedy. Całe szczęście można do Allegro napisać skargę i oni zwracają pieniądze bez czekania na odp od sprzedawcy.

reklama
Do góry