reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jak ja wam zazdroszczę tego ustawiania już w pokoiku :) U mnie w pokoju leżą płyty na szafę na nasze ciuchy i dopóki teściu nie znajdzie czas na pomoc w skladaniu to nie zrobię porządku ze wszystkim. Ach :)
Wszystko leży w pokoiku dziecka ?
Mam nadzieję , że uda Wam się z tym w miarę szybko ogarnąć i też szykować :)
My dopiero u siebie w lipcu/sierpniu będziemy wszystko już mieć w mieszkaniu i będę mogła dekorować , narazie tu u mamy to tylko tak powierzchownie :)

Super :):) na pewno jesteś spokojniejsza :)
Ja myślałam , że listę mam zamknięta a co drugi dzień cos dopisuje jeszcze :laugh2:

Tak, dziękuje :) a myślisz , że będzie za mały czy w sam raz ? Zamawiasz go ? Czy znalazłaś inny ?:)

Ślicznie wygląda :) nie mogę się doczekać przyszłej soboty i mojego łóżeczka❤️
Ja myślę że na początek taka wielkość idealna a wiadomo on cienki to i tak bardziej na lato na 3 miesiące bo później to już grubsze kocyki . W środę idę do lekarza i przy okazji zobaczę jakie są w sklepie i po ile , jeśli nic nie znajde fajnego to dopiero wtedy zamówie :)

Pięknie :) my zamówiliśmy po raz drugi łóżeczko z Allegro to za 280 zł białe z szuflada na dole i funkcja tapczanika i wcześniej około 2 tyg czekaliśmy i zero znaków tzn, że sprzedawca w ogóle wysłał, a jak napisałam do niego to głupio się tłumaczył, że rzekomo maszyna im nie działała i bla bla bla że wyślą je i dalej nic nie działo to się Bartek napisał do Allegro ze skarga i zwrócili nam pieniądze. Tydzień temu zamówiliśmy to samo łóżeczko u innego sprzedawcy i ta sama sytuacja tzn pieniążki zaksięgowane już tydzień temu, a nadal zero informacji o wysyłce kurierem. Dzwoniliśmy do placówki DPD i tam mówią, że paczka jeszcze nie została nadana od sprzedawcy. Na nr tego sprzedawcy z Allegro nie da się dodzwonić, wiec napisaliśmy do niego wiadomość co się dzieje z tym łóżeczkiem. Jeśli do wtorku nie będzie klarownej odpowiedzi i nie wyślą tego łóżeczka to znowu rezygnujemy o poszukam już czegoś innego, nawet damy max 100 zł więcej, ale obędzie się bez nerwów i czekania jak na Boże Narodzenie..
Wlasnie tez patrzylam na te z szuflada i funkcja tapczanika ale jeszcze nie zamawialam. Daj znac od ktorych sprzedawcow nie brac :)

W końcu udało mi się nagrać dwa filmiki, jeden jak mała się wypycha i kopie a drugi jak się przesuwa i trzęsie całym brzuchem :D nie umiem ustawić tego mojego wideo w telefonie i nie ma najlepszej jakości ale zawsze już mam jakąś pamiątkę z tych starszych tygodni :) ❤️

Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....

W końcu udało mi się nagrać dwa filmiki, jeden jak mała się wypycha i kopie a drugi jak się przesuwa i trzęsie całym brzuchem :D nie umiem ustawić tego mojego wideo w telefonie i nie ma najlepszej jakości ale zawsze już mam jakąś pamiątkę z tych starszych tygodni :) [emoji173]️

To szczęściara z Ciebie :) ja za każdym razem jak chce nagrać małą jak wariuje to ona jak na złość przestaje :/

Ja zastanawiam się czy ma znaczenie z jakiego drewna jest łóżeczko , sosnowego czy bukowego bo takie właśnie znalazłam . I łóżeczko które kosztuje w Ikei 300 zł znalazłam na Allegro za 140 i zastanawiam się czy to się może czymś różnic ? I jaki materac ? Pomocy !!!

reklama
Dziewczyny mam pytanie moze dziwne ale ile wydajecie na jedzenie ogolnie na zycie ?:) wlasnie posprzeczalam sie z mezem vo twierdzi ze jestem malo oszczedna :/ ciekawie jak jemu wyszloby kupowanie wszystkiego przez caly miesiac....

My na takie porzadneijsze zakupy tzn pieczywo, warzywa, owoce, serki, szynka, kabanosy, mięsa na zapas do zamrażarki, jakaś herbata, rzeczy w sloikach typu ogórek, oliwki, jogurty itd tak porządnie na cały tydzień / 10 dni to tak 250 - 300 zł jeśli chemię bierzemy. Także na miesiąc tak około 1000 zł na jedzenie i chemię na 2 osoby.

Do góry