reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wiem, że ten temat już był 100 razy ale ja nadal nie wiem :/ która firma kosmetyków dla dziecka najlepsza z tych: bambino, hipp czy babydream? Ja się na tych składach w ogóle nie znam :/ babydream mi się średnio widzi, bo nie mam rossmanna po drodze nigdzie, a auchan mam pod nosem. Więc łatwiej będzie mi kupować bambino lub hipp już później tak na bieżąco.
Ja kupiłam oillan i chyba innej nie będę brała firmy pod uwagę , może dopiero później :)

reklama
Śliczna :):) ja w sobotę lub piątek będę przymierzać swoją do łóżeczka :) ciekawa jestem jak wygląda w komplecie :)
Hyhy dzieki ;) dopiero zamowilam,wiec bede czekac az przyjdzie :p do tego mam tez organizer w ten sam wzor ;) jak przyjdzie materacyk,skladam lozeczko,piore posciel,poprasuje i zostawie juz w lozeczku ,w sumie teoretycznie moge ubrac ,a przykryc kocem zeby sie nie kurzylo ;) chyba.. :/

Wiem, że ten temat już był 100 razy ale ja nadal nie wiem :/ która firma kosmetyków dla dziecka najlepsza z tych: bambino, hipp czy babydream? Ja się na tych składach w ogóle nie znam :/ babydream mi się średnio widzi, bo nie mam rossmanna po drodze nigdzie, a auchan mam pod nosem. Więc łatwiej będzie mi kupować bambino lub hipp już później tak na bieżąco.
Chyba wszystkie 3 sa podobnej jakosci. Ja tez pomiedzy tymi 3 sie bede zastanawiac. Z babydream podobno najlepsze zielone a na jakiejś grupie dziewczyny pisaly, ze kupuja hipp. Na poczatku myslalam o nivea, bo sama je lubie ale sklad niby nienajlepszy. Zobacz na stronie srokao, moze bedzie porownanie skladow tych firm

Hyhy dzieki ;) dopiero zamowilam,wiec bede czekac az przyjdzie :p do tego mam tez organizer w ten sam wzor ;) jak przyjdzie materacyk,skladam lozeczko,piore posciel,poprasuje i zostawie juz w lozeczku ,w sumie teoretycznie moge ubrac ,a przykryc kocem zeby sie nie kurzylo ;) chyba.. :/
Jak wolisz :) ja raczej będę prała i układała na świeżo zaraz przed porodem :)
Tyle , że ja mam jeden zestaw kołderka + poduszka + ochraniacz modułowy (który ułoże za główka i od strony ściany , żeby malutka widzieć jak będę leżala na łóżku :))
I tej kołderki nie muszę prasować bo z jednej strony jest bawełna ze wzorem a z drugiej Minky , na zmianę mam wypełnienie pościeli plus poszewki. dokupie jeszcze kiedyś z dwa zestawy pościeli na zmianę a baldachim specjalnie kupiłam jednolity biały żeby nie musieć zmieniać przy kazdej zmianie zestawu na inny. No jednak to też ok. 50 zł a zmian pościeli przez najbliższe dwa lata życia małej chce mieć wiele więcej niż jedną :) chyba ,że baldachim tylko na
początek jest bo później dziecko wstaje i ściąga ?

Nie wiem czy nie za bardzo elegancka, ale w niczym innym nie wyglądałam dobrzeZobacz załącznik 860309
Enooo[emoji16]super[emoji16]
Ja biorę cały czas i nie czuje twardnien brzucha w ogóle , macicę mam podobno miękka . A i tak szyjka mi się skraca. Mam świadomość że gdyby nie nospa i magnez pewnie miałabym twardnienia i szyjka skróciłaby się wcześniej , albo szybciej . A niestety na maluszka wszystko ma wpływ . Jak wpierniczamy frytki, kebaby czy pijemy cole to też ma na niego niby zły wpływ a jednak większość z nas to je :D
Mnie lekarz powiedział, że najnowsze badania wskazują nie nospa nic nie szkodzi. U nas w szpitalach podają nospe, jako pierwszy lek rozkurczowy.
Hipp[emoji16] ja będę brała hipp. Analizowałam te składy [emoji4]

Dzień dobry,

jestem w szoku ile z was ma problemy ze skracającymi się szyjkami. Trzymajcie się dziewczyny jak najdłużej:) Nie wiem dlaczego ale mam takie głupie przekonanie, że urodzę wcześniej dużo wcześniej, nie wiem skąd mi się to bierze. Chłopaków rodziłam w terminie, z szyjką było ok, teraz też jest ok a mnie takie myśli nachodzą. Może dlatego, że jestem wcześniakiem z 33tc. (ważyłam 1700g) Moi bracia urodzili się w terminie.

Paulana, rozumiem cię jeśli chodzi o piersi. Ja mam duży biust 80H, Najbardziej biust poleciał m w pierwszej ciąży a dokładnie po skończeniu karmienia. Jak karmiłam to było ok piersi mimo, że duże to były w miarę jędrne i pełne. Po skończeniu karmienia zrobiły się takie puste, obwisły. Rozstępów nie mam ale skóra zwiotczała bardzo. W drugiej ciąży i teraz właściwie bez zmian. Teraz jeszcze nie powiększył mi się biust (z czego się bardzo cieszę) jest fajny pełniejszy ale po karmieniu znów będzie masakra. W biustonoszu wygląda fajnie ale bez to porażka.

Mi na szczęście wrażliwość już przeszła. Już nie płaczę z byle powodu. Mam nadzieje, że tak zostanie bo nie lubię siebie takiej wrażliwej na wszystko.

Byłam wczoraj pierwszy raz u diabetologa. Opowiedział mi o zdrowej diecie, jak powinnam się odżywiać ale stwierdził że nie mam cukrzycy ciążowej. Za miesiąc mam zbadać cukier na czczo i jeśli dalej będzie w granicy 90-99 to nie przychodzić jeśli będzie wyższy to przyjść.

Kurde a jakie miałaś wyniki ???bo ja też tragedii nie mam a mi każą łazic na wizyty co 2 tygodnie i badać cukier ja prd....dobrze ze ty trafiłeś na normalnych lekarzy ...ja z racji że urodziłam 2 dzieci powyżej 4 kg to teraz swiruja tylko dziwne że wyniki były w normie wtedy i nikt słowa nie powiedział że dzieci duże na usg były zero przeżywania a teraz masakra

Dobra jestem gotowa ! Trzymajcie kciuki żebym nie ryczała jak bóbr [emoji23]
IMG_20180525_143156.jpg

Załączniki

• IMG_20180525_143156.jpg
    IMG_20180525_143156.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 380
reklama
Mam nadzieję że ja nie będę się tak wzruszać bo oszaleje a i tak jestem już wrażliwa [emoji14]

Mój mąż chyba pomyslal że w ciąży je się za troje.. :DZobacz załącznik 860266

Hah oj tam, jak dla mnie to normalna porcja. Arbuzik to tylko sama woda prawie. Za mną chodzą już od 2 dni truskawki i arbuzy, więc dziś obowiązkowo muszę kupić :D

Do góry