reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wiem, że ten temat już był 100 razy ale ja nadal nie wiem :/ która firma kosmetyków dla dziecka najlepsza z tych: bambino, hipp czy babydream? Ja się na tych składach w ogóle nie znam :/ babydream mi się średnio widzi, bo nie mam rossmanna po drodze nigdzie, a auchan mam pod nosem. Więc łatwiej będzie mi kupować bambino lub hipp już później tak na bieżąco.
Ja kupiłam oillan i chyba innej nie będę brała firmy pod uwagę , może dopiero później :)

reklama
Śliczna :):) ja w sobotę lub piątek będę przymierzać swoją do łóżeczka :) ciekawa jestem jak wygląda w komplecie :)
Hyhy dzieki ;) dopiero zamowilam,wiec bede czekac az przyjdzie :p do tego mam tez organizer w ten sam wzor ;) jak przyjdzie materacyk,skladam lozeczko,piore posciel,poprasuje i zostawie juz w lozeczku ,w sumie teoretycznie moge ubrac ,a przykryc kocem zeby sie nie kurzylo ;) chyba.. :/

Wiem, że ten temat już był 100 razy ale ja nadal nie wiem :/ która firma kosmetyków dla dziecka najlepsza z tych: bambino, hipp czy babydream? Ja się na tych składach w ogóle nie znam :/ babydream mi się średnio widzi, bo nie mam rossmanna po drodze nigdzie, a auchan mam pod nosem. Więc łatwiej będzie mi kupować bambino lub hipp już później tak na bieżąco.
Chyba wszystkie 3 sa podobnej jakosci. Ja tez pomiedzy tymi 3 sie bede zastanawiac. Z babydream podobno najlepsze zielone a na jakiejś grupie dziewczyny pisaly, ze kupuja hipp. Na poczatku myslalam o nivea, bo sama je lubie ale sklad niby nienajlepszy. Zobacz na stronie srokao, moze bedzie porownanie skladow tych firm

Hyhy dzieki ;) dopiero zamowilam,wiec bede czekac az przyjdzie :p do tego mam tez organizer w ten sam wzor ;) jak przyjdzie materacyk,skladam lozeczko,piore posciel,poprasuje i zostawie juz w lozeczku ,w sumie teoretycznie moge ubrac ,a przykryc kocem zeby sie nie kurzylo ;) chyba.. :/
Jak wolisz :) ja raczej będę prała i układała na świeżo zaraz przed porodem :)
Tyle , że ja mam jeden zestaw kołderka + poduszka + ochraniacz modułowy (który ułoże za główka i od strony ściany , żeby malutka widzieć jak będę leżala na łóżku :))
I tej kołderki nie muszę prasować bo z jednej strony jest bawełna ze wzorem a z drugiej Minky , na zmianę mam wypełnienie pościeli plus poszewki. dokupie jeszcze kiedyś z dwa zestawy pościeli na zmianę a baldachim specjalnie kupiłam jednolity biały żeby nie musieć zmieniać przy kazdej zmianie zestawu na inny. No jednak to też ok. 50 zł a zmian pościeli przez najbliższe dwa lata życia małej chce mieć wiele więcej niż jedną :) chyba ,że baldachim tylko na
początek jest bo później dziecko wstaje i ściąga ?

Nie wiem czy nie za bardzo elegancka, ale w niczym innym nie wyglądałam dobrzeZobacz załącznik 860309
Enooo[emoji16]super[emoji16]
Ja biorę cały czas i nie czuje twardnien brzucha w ogóle , macicę mam podobno miękka . A i tak szyjka mi się skraca. Mam świadomość że gdyby nie nospa i magnez pewnie miałabym twardnienia i szyjka skróciłaby się wcześniej , albo szybciej . A niestety na maluszka wszystko ma wpływ . Jak wpierniczamy frytki, kebaby czy pijemy cole to też ma na niego niby zły wpływ a jednak większość z nas to je :D
Mnie lekarz powiedział, że najnowsze badania wskazują nie nospa nic nie szkodzi. U nas w szpitalach podają nospe, jako pierwszy lek rozkurczowy.
Hipp[emoji16] ja będę brała hipp. Analizowałam te składy [emoji4]

Dzień dobry,

jestem w szoku ile z was ma problemy ze skracającymi się szyjkami. Trzymajcie się dziewczyny jak najdłużej:) Nie wiem dlaczego ale mam takie głupie przekonanie, że urodzę wcześniej dużo wcześniej, nie wiem skąd mi się to bierze. Chłopaków rodziłam w terminie, z szyjką było ok, teraz też jest ok a mnie takie myśli nachodzą. Może dlatego, że jestem wcześniakiem z 33tc. (ważyłam 1700g) Moi bracia urodzili się w terminie.

Paulana, rozumiem cię jeśli chodzi o piersi. Ja mam duży biust 80H, Najbardziej biust poleciał m w pierwszej ciąży a dokładnie po skończeniu karmienia. Jak karmiłam to było ok piersi mimo, że duże to były w miarę jędrne i pełne. Po skończeniu karmienia zrobiły się takie puste, obwisły. Rozstępów nie mam ale skóra zwiotczała bardzo. W drugiej ciąży i teraz właściwie bez zmian. Teraz jeszcze nie powiększył mi się biust (z czego się bardzo cieszę) jest fajny pełniejszy ale po karmieniu znów będzie masakra. W biustonoszu wygląda fajnie ale bez to porażka.

Mi na szczęście wrażliwość już przeszła. Już nie płaczę z byle powodu. Mam nadzieje, że tak zostanie bo nie lubię siebie takiej wrażliwej na wszystko.

Byłam wczoraj pierwszy raz u diabetologa. Opowiedział mi o zdrowej diecie, jak powinnam się odżywiać ale stwierdził że nie mam cukrzycy ciążowej. Za miesiąc mam zbadać cukier na czczo i jeśli dalej będzie w granicy 90-99 to nie przychodzić jeśli będzie wyższy to przyjść.

Kurde a jakie miałaś wyniki ???bo ja też tragedii nie mam a mi każą łazic na wizyty co 2 tygodnie i badać cukier ja prd....dobrze ze ty trafiłeś na normalnych lekarzy ...ja z racji że urodziłam 2 dzieci powyżej 4 kg to teraz swiruja tylko dziwne że wyniki były w normie wtedy i nikt słowa nie powiedział że dzieci duże na usg były zero przeżywania a teraz masakra

Dobra jestem gotowa ! Trzymajcie kciuki żebym nie ryczała jak bóbr [emoji23]
IMG_20180525_143156.jpg

Załączniki

• IMG_20180525_143156.jpg
    IMG_20180525_143156.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 372
reklama
Mam nadzieję że ja nie będę się tak wzruszać bo oszaleje a i tak jestem już wrażliwa [emoji14]

Mój mąż chyba pomyslal że w ciąży je się za troje.. :DZobacz załącznik 860266

Hah oj tam, jak dla mnie to normalna porcja. Arbuzik to tylko sama woda prawie. Za mną chodzą już od 2 dni truskawki i arbuzy, więc dziś obowiązkowo muszę kupić :D

Do góry