reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bo podobno jak jest skurcz to nie można przec bo się popeka lub dziecko udusi. Nie pamiętam, ale też się obawiam , że nie będę umiała "rodzić".
To widzę, ze nie jestem sama. Wiadomo, ze przy pierwszym dziecku to nie wiadomo nawet czego się spodziewać tak naprawdę. U mnie dodatkowo dochodzi stres, bo nie wiem czy zrozumiem się z lekarzami w Niemczech. Niby mąż ma być ze mną, ale jakby nie było to i tak się boje. Jeszcze chwile przed zmienię zdanie i stwierdzę, ze jednak w Polsce będę rodzic Haha

reklama
To mi znowu się robi twardy jak zmieniam pozycję.. ale dosłownie kamień aż usiąść muszę spowrotem bo się ruszyć nie da..
To bierz w takiej sytuacji nospe i kładź się na lewym boku :** i licz te twardnienia przez cały dzień.
Ja wiedziałam i specjalnie takiej podpórki szukałam :) wydaje się super, ale jak będzie w praktyce to zobaczymy :) ja bardziej myślałam , żeby nie kłaść dziecka na tym tylko oprzeć swoją rękę na której będzie córka :)

moja koleżanka ma taki fotelik i bardzo sobie go chwaliła :D ja zamówiłam ten z plastiku, zobaczymy czy się przyda ;)

Ja biorę cały czas i nie czuje twardnien brzucha w ogóle , macicę mam podobno miękka . A i tak szyjka mi się skraca. Mam świadomość że gdyby nie nospa i magnez pewnie miałabym twardnienia i szyjka skróciłaby się wcześniej , albo szybciej . A niestety na maluszka wszystko ma wpływ . Jak wpierniczamy frytki, kebaby czy pijemy cole to też ma na niego niby zły wpływ a jednak większość z nas to je :D

No tak , żadna z nas nie bierze żadnych leków od tak sobie z nudów :)
A o coli to mi nawet nie mów :D taka mam ochotę ciągle ostatnio dlatego nikt w domu nie kupuje żeby mnie nie korciło :p ostatnio wypiłam taka z automatach prawdziwa Pepsi :shocked2: a wiem , że nie zdrowa bardzo :hmm: jednak myślę , że z umiarem można wszystko, nie dajmy się zwariować :p

To widzę, ze nie jestem sama. Wiadomo, ze przy pierwszym dziecku to nie wiadomo nawet czego się spodziewać tak naprawdę. U mnie dodatkowo dochodzi stres, bo nie wiem czy zrozumiem się z lekarzami w Niemczech. Niby mąż ma być ze mną, ale jakby nie było to i tak się boje. Jeszcze chwile przed zmienię zdanie i stwierdzę, ze jednak w Polsce będę rodzic Haha
No jeśli nie znasz dobrze języka to może lepsza opcja było by rodzić w Polsce skoro masz taką możliwość :)

Posciel wybralam taka
Screenshot_20180525-141531.png

Ale z takimi kokardami i takim baldachimem :p ;)
Screenshot_20180525-135756.png

Załączniki

• Screenshot_20180525-141531.png
    Screenshot_20180525-141531.png
    375,5 KB · Wyświetleń: 429
  • Screenshot_20180525-135756.png
    Screenshot_20180525-135756.png
    563,7 KB · Wyświetleń: 440
Wiem, że ten temat już był 100 razy ale ja nadal nie wiem :/ która firma kosmetyków dla dziecka najlepsza z tych: bambino, hipp czy babydream? Ja się na tych składach w ogóle nie znam :/ babydream mi się średnio widzi, bo nie mam rossmanna po drodze nigdzie, a auchan mam pod nosem. Więc łatwiej będzie mi kupować bambino lub hipp już później tak na bieżąco.

Wiem, że ten temat już był 100 razy ale ja nadal nie wiem :/ która firma kosmetyków dla dziecka najlepsza z tych: bambino, hipp czy babydream? Ja się na tych składach w ogóle nie znam :/ babydream mi się średnio widzi, bo nie mam rossmanna po drodze nigdzie, a auchan mam pod nosem. Więc łatwiej będzie mi kupować bambino lub hipp już później tak na bieżąco.
Ja polecam ziołotek/linomag,dostaniesz w intermarche

reklama
Do góry