reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ostatnio czesto myślę o tym, ze dziecko slyszy otaczajacy go swiat, ludzi z ktorymi rozmawiam i dzwieki, ktore slysze :) czasem sie zastanawiam jak np bedzie reagowac na suszarke do wlosow jak sie urodzi. Gdzies tam fajnie napisali, ze dziecko tak odbiera dzwieki jakby glowe polozyc pod wode w wannie, tak jakby przez wode :)

To ja wam kobietki powiem, że jak moja mała w ciągu dnia jest grzeczna i jak się rusza to mało co czuje i jest czasami, to poszliśmy na 20 do kina na „Deadpool’a 2” i w połowie filmu zaczęła swoją aktywność i tak się wiercila i kopała nóżkami, rączkami, że aż byłam w szoku. Chyba jej się tez podobało w kinie [emoji5]

reklama
Tak w ogóle to dzień dobry :) dziś zapowiada się piękny i słoneczny dzień :)

Ja jem śniadanie, jak zwykle spałam do po 9 od 23, nie wiem czemu tak ostatnio mam. Wcześniej budziłam się 7-8, a teraz taki śpioch ze mnie, że szok. Chyba mój ogranizm chce się wyspać na zapas hah. Odpocznę i tak po 11 zaczynam sprzątanie tzn kuchnia, łazienka, kurze, poodkurzam i umyje podłogi i laba. Myśle, że do 14 dam radę, później z pieskiem, szybki prysznic, obiadek prawie gotowy i czekam na Bartka. W końcu sobie biedny dziś po pracy zje i odpocznie, bo od poniedziałku ciagle coś w piwnicy robił itd. A później na większe zakupy spożywcze do marketu i mamy weekend :)

Jutro 50 urodziny jego taty, także szykuje się duża imprezka i jedzonka pełno [emoji56][emoji56][emoji56] a w niedziele mamy dzień cały dla siebie i mój chciał zrobić gołąbki, także od rana porobiły a po południu pojedziemy nad wodę, bo ma być upał 26 stopni. I tydzień zleciał prawie, wiec zaczynamy już 30/31 tydzień

Dokładnie. I całe szczęście, że jesteśmy już teraz w takich tygodniach, że dzieciątko raczej da się uratować. A już tutaj dziewczyny pisały, że od 34 tc już w ogóle jest w miare bezpiecznie, więc to już na prawdę niedługo :)
Dlatego musimy zacisnąć nogi i trzymać się jak najdłużej :)
My dzisiaj wieczorem zamówiliśmy łóżeczko i materacyk, za kilka dni powinny przyjść [emoji4] powiem szczerze, że trochę się przestraszyliśmy dzisiaj wiadomością o tej szyjce i spieliśmy się z zamówieniem, bo mieliśmy to już dawno zrobić :p
Super :):)my z tej samej obawy zamawiamy wcześniej wózek i resztę rzeczy w czerwcu :D
Dokładnie, to dość wcześnie nadal. Nie wiem czy akcji porodowej nie dało się zatrzymać czy była to kwestia ratowania życia ale chłopiec jest cały, na zdjęciu wygląda ok.
Bardzo ruszyło mnie to, że jest starszy tylko o dwa tygodnie od mojego więc to stworzonko co mnie kopie po przeponie, stepuje w pęcherz i czasem uniemożliwia skłon w przód wygląda w zasadzie już teraz tak jak synek mojej przyjaciółki w inkubatorze - kompletny człowiek. Tam w środku w każdej z nas jest człowiek <3 (w niektórych nawet 2 :) ) nie potrafię powstrzymac łez wzruszenia.
Widzę nie tylko ja nie potrafię sobie wyobrazić, że w brzuchu mam prawdziwego człowieczka :p
Madziu nas ciężarne to chyba wszystko wzrusza [emoji23] dosłownie !
Ale Madzia miała rację , pięknie to ujelas w słowa :) mnie też ta wypowiedz wzruszyła :)

Gdzieś kiedyś czytałam czy oglądałam w tv (nie założę się o to gdzie), że tak na prawdę to nie karmienie piersią niszczy biust tylko ciąża. Ale kiedy to było, zabijcie mnie nie wiem.
Ja córkę karmiłam 2 lata i nic mi się złego z biustem nie zrobiło. W ciąży wtedy nic mi piersi nie urosły dopiero po porodzie to może dlatego. W tej ciąży już są większe i pewnie po porodzie jeszcze się powiększą jak zacznę karmić. To powiem Wam jak skończę karmić syna w jakim stanie są

Ostatnio czesto myślę o tym, ze dziecko slyszy otaczajacy go swiat, ludzi z ktorymi rozmawiam i dzwieki, ktore slysze :) czasem sie zastanawiam jak np bedzie reagowac na suszarke do wlosow jak sie urodzi. Gdzies tam fajnie napisali, ze dziecko tak odbiera dzwieki jakby glowe polozyc pod wode w wannie, tak jakby przez wode :)
Słyszą już nasze maluchy bardzo dobrze. Wczoraj mój brat przyjechał do mnie na motorze. Ma takiego dużego intrudera. One bardzo głośno pracują. Jak odpalił i przygazował to poczułam jak mały mi się w brzuszku wzdrygnął. Wystraszył się pewnie.

A ja dzisiaj zaczynam 29tc. Apropo mojego wczorajszego wpisu o tragedii u mojej kuzynki to myślę , że my wszystkie jesteśmy już na takim etapie, że nawet jakby nie daj Boże któraś teraz urodziła to dziecko ma już prawie 100% szans na przeżycie. Wiadomo im dłużej w naszym brzuszku siedzi tym lepiej dla niego. Trzymajmy się dziewczyny do końca☺
Znów dzisiaj dowiedziałam się, że kolejna znajoma jest w ciąży ☺ w 4 mcu. Wczoraj smutna wiadomość a dzisiaj dla równowagi radosna ☺ wysyp będzie bardzo w tym roku w moim otoczeniu ☺

No ja na dniu mamy i taty w przedszkolu ledwo wytrzymałam już miałam płacz na końcu nosa. Rzeczywiście teraz bardziej ale zawsze mnie to wzruszało bo to taki cudowne oglądać swoje dziecko jak śpiewa, tańczy czy mówi wierszyk dla rodzicow :)
Ja ryczalam jak bratanica śpiewała i mówiła wierszyki na dniu babci :D
To ja wam kobietki powiem, że jak moja mała w ciągu dnia jest grzeczna i jak się rusza to mało co czuje i jest czasami, to poszliśmy na 20 do kina na „Deadpool’a 2” i w połowie filmu zaczęła swoją aktywność i tak się wiercila i kopała nóżkami, rączkami, że aż byłam w szoku. Chyba jej się tez podobało w kinie [emoji5]
Na pewno :):)
Moja chyba ostatnio w ogóle nie śpi :D
Kiedy się nie położę to ja czuję , ciągle się wierci, kopie, przekręca <3 uwielbiam to <3

Chociaż ostatnio, wiem , że głupio.. ale zaczęłam się zastanawiać skąd bym miała wiedzieć czy nie owinęła się pępowiną :(
Czy ruszała by się wtedy za mocno czy w ogóle..

reklama
Do góry