reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim naszym sierpniowym Ciężaróweczkom :)
Ja kawę pije , Tośka mi mruczy :)
Wczoraj robiłam dżemy truskawkowe :)
A dziś pewnie zrobię kilka gruszkowo- jabłkowych :)
Na 15 mamy dzień mamy i taty w przedszkolu. Muszę zaopatrzyć się w stos chusteczek ! [emoji23] Bo podejrzewam, że będę ryczała jak głupia ze wzruszenia (tym bardziej że teraz hormony ciążowe wszystko nasilają [emoji23])
IMG_20180525_083451.jpg
IMG_20180524_144151_1.jpg

Załączniki

• IMG_20180525_083451.jpg
    IMG_20180525_083451.jpg
    92,3 KB · Wyświetleń: 445
  • IMG_20180524_144151_1.jpg
    IMG_20180524_144151_1.jpg
    85,4 KB · Wyświetleń: 439
reklama
Co do tematu rozstępów . Ja mam nowych około 10 . Cały brzuch mam w kreskach od samego dolu po cycki. Przytyłam 15kg już a i tak nie umiem na to narzekać i cieszę się z tego . Wiem że to dlatego że noszę w sobie dzieciątko, wiem że mnie będzie kochalo niezależnie od rozstępów czy kilogramów .
Dwie moje koleżanki które wpadły bardzo się baly porodów a ja nie umiem się tego bać. Ciągle tylko myślę jakie to cudowne że mogę urodzić dziecko . Myślę że to podejście jak i to z wagą może wynikać stąd że ja już myślałam że nigdy nie będę mieć dzieci także dla mnie teraz problem wagi czy porodu to nie problem. Ważne że będę mieć dzidziusia

Ostatnio czesto myślę o tym, ze dziecko slyszy otaczajacy go swiat, ludzi z ktorymi rozmawiam i dzwieki, ktore slysze :) czasem sie zastanawiam jak np bedzie reagowac na suszarke do wlosow jak sie urodzi. Gdzies tam fajnie napisali, ze dziecko tak odbiera dzwieki jakby glowe polozyc pod wode w wannie, tak jakby przez wode :)

Po pierwszej ciąży miałam scharatane piersi. Zaczęłam smarować balsamem który na mnie działa i szybko zrobiły się mało widoczne no ale całkowicie się nie da ich usunąć. Przez trzy pierwsze miesiące ciąży tak mi piersi urosły że masakra. Teraz już się do tego przyzwyczaiłam.
Na brzuchu miałam tylko delikatna pajeczynke wokół blizny po kolczyku w pępku.
Teraz tfu tfu żadnych rozstępów na razie. Ale tez się smaruje regularnie.

Co do tego inkubatora. Ja się tak nie czuje. Nigdy nawet w ten sposób nie pomyślałam [emoji23]
To jest czas wyjątkowy. Wyjątkowej bliskości z dzieckiem. I dziewczyny nigdy ale nigdy już dziecko nie będzie tak 'blisko' nas. Także cieszcie się tym czasem póki możecie :)
A tego typu 'kryzysy' to przez hormony no i przede wszystkim pierwszorazowe mamy po prostu mają obawy bo wszystko jest nowe, czeka ich nowa rola, wielka odpowiedzialność. Jedynym słowem zycie wywrócone do góry nogami. Ale z czasem zobaczycie :) mimo bólu, łez, zmęczenia jest ogromna bezgraniczna miłość, szczęście.
A później dziecko może łez i ogrom poświęceń wynagrodzi Wam jednym uśmiechem. Jednym! I zobaczycie że na prawdę Wam więcej do szczęścia nie będzie trzeba.
Potem mamo kocham Cię, mamo przytul. Mamo daj rączkę. 'Poświęcenie' swojego ciała i życia zobaczycie że jest tego warte :)
Wyruszyło mnie to, co napisałaś [emoji3] dzień dobry dziewczyny [emoji16] ale piękna pogoda od samego rana [emoji3] ja dziś muszę iść na zakupy, potem sprzątanie a później zamierzam odpoczywać [emoji16]

A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim naszym sierpniowym Ciężaróweczkom :)
Ja kawę pije , Tośka mi mruczy :)
Wczoraj robiłam dżemy truskawkowe :)
A dziś pewnie zrobię kilka gruszkowo- jabłkowych :)
Na 15 mamy dzień mamy i taty w przedszkolu. Muszę zaopatrzyć się w stos chusteczek ! [emoji23] Bo podejrzewam, że będę ryczała jak głupia ze wzruszenia (tym bardziej że teraz hormony ciążowe wszystko nasilają [emoji23])Zobacz załącznik 860218Zobacz załącznik 860219
Ślicznie wyglądają te twoje dżemy [emoji3] muszą być pyszne [emoji16][emoji6] hehe zabierz duzo chusteczek bo na pewno się wzruszysz [emoji3]

reklama
Madziu nas ciężarne to chyba wszystko wzrusza [emoji23] dosłownie !
haha tak! do mnie ostatnio w kolejce do takiej super lodziarni podeszła kobieta żeby zagadać, że przecież nie będę tu stać (kolejka tak na 10 minut stania bo lody są genialne), namówiła syna żeby mnie zaprowadził na początek kolejki i zadbał żeby mnie obsłużono poza kolejnością. Strasznie mi głupio ale jednocześnie byłam tak wzruszona, że odchodziłam stamtąd z wielką porcją lodów cała spłakana! :D

Do góry