reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To ja wam kobietki powiem, że jak moja mała w ciągu dnia jest grzeczna i jak się rusza to mało co czuje i jest czasami, to poszliśmy na 20 do kina na „Deadpool’a 2” i w połowie filmu zaczęła swoją aktywność i tak się wiercila i kopała nóżkami, rączkami, że aż byłam w szoku. Chyba jej się tez podobało w kinie [emoji5]
Ja już do kina chodze tylko na seanse dla mam gdzie jest przyciszony dźwięk. Zrobiłam się strasznie wrażliwa i mi przeszkadza jak jest za głośno, poza tym Maluch też właśnie strasznie aktywny jest w kinie i wydaje mi się że mu się to nie podoba że jest tak głośno , tak samo miałam z córką że aż ciężko usiedzieć bo tak się wiercila i kopala.
Pewnie po porodzie też będę chodzić z Maluszkiem do kina na seanse dla mam, jak któraś z Was jest z Krakowa to polecam Baranki w pieluchach :)

reklama
Jutro 50 urodziny jego taty, także szykuje się duża imprezka i jedzonka pełno
emoji56.png
emoji56.png
emoji56.png
a w niedziele mamy dzień cały dla siebie i mój chciał zrobić gołąbki, także od rana porobiły a po południu pojedziemy nad wodę, bo ma być upał 26 stopni. I tydzień zleciał prawie, wiec zaczynamy już 30/31 tydzień
Gołąbki! Jak ja dawno nie jadłam gołąbków! To już wiem co jutro K będzie gotował :D Bo to u nas wygląda tak: Krzysiek przygotowuje farsz i parzy mi kapustę, a ja je tylko zawijam, heh, jak świstak :p

A co do wrażliwości, mnie po porodzie Jasia tak się porobiło, że sama melodia potrafi spowodować, że mam świeczki w oczach, bo ogólnie to ja taka trochę znieczulica jestem, krępuje mnie wzruszenie innych i ogólnie taki zimny chów jestem.

Dzień dobry,

jestem w szoku ile z was ma problemy ze skracającymi się szyjkami. Trzymajcie się dziewczyny jak najdłużej:) Nie wiem dlaczego ale mam takie głupie przekonanie, że urodzę wcześniej dużo wcześniej, nie wiem skąd mi się to bierze. Chłopaków rodziłam w terminie, z szyjką było ok, teraz też jest ok a mnie takie myśli nachodzą. Może dlatego, że jestem wcześniakiem z 33tc. (ważyłam 1700g) Moi bracia urodzili się w terminie.

Paulana, rozumiem cię jeśli chodzi o piersi. Ja mam duży biust 80H, Najbardziej biust poleciał m w pierwszej ciąży a dokładnie po skończeniu karmienia. Jak karmiłam to było ok piersi mimo, że duże to były w miarę jędrne i pełne. Po skończeniu karmienia zrobiły się takie puste, obwisły. Rozstępów nie mam ale skóra zwiotczała bardzo. W drugiej ciąży i teraz właściwie bez zmian. Teraz jeszcze nie powiększył mi się biust (z czego się bardzo cieszę) jest fajny pełniejszy ale po karmieniu znów będzie masakra. W biustonoszu wygląda fajnie ale bez to porażka.

Mi na szczęście wrażliwość już przeszła. Już nie płaczę z byle powodu. Mam nadzieje, że tak zostanie bo nie lubię siebie takiej wrażliwej na wszystko.

Byłam wczoraj pierwszy raz u diabetologa. Opowiedział mi o zdrowej diecie, jak powinnam się odżywiać ale stwierdził że nie mam cukrzycy ciążowej. Za miesiąc mam zbadać cukier na czczo i jeśli dalej będzie w granicy 90-99 to nie przychodzić jeśli będzie wyższy to przyjść.

No i kupiłam wczoraj wózek 3 w 1 za 400zł. Niestety nie mam zdjęć bo maż wywiózł go od razu do garażu ale taki sam jak z tej aukcji tylko ciemny brąz. Stan bdb, zadbany, po jednym dziecku no i bardzo lekki na czym mi zależało 9kg. Link do: Wózek Kinderkraft 2w1

No ja na dniu mamy i taty w przedszkolu ledwo wytrzymałam już miałam płacz na końcu nosa. Rzeczywiście teraz bardziej ale zawsze mnie to wzruszało bo to taki cudowne oglądać swoje dziecko jak śpiewa, tańczy czy mówi wierszyk dla rodzicow :)
Ja mało co nie ryczałam na dniu babci i dziadka a co dopiero na dniu mamy i taty [emoji23]

A właśnie sobie uświadomiłam że nie mam się w co ubrać [emoji23][emoji23] jadę do sklepu!!!! [emoji23]

reklama
Do góry