reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry,

jestem w szoku ile z was ma problemy ze skracającymi się szyjkami. Trzymajcie się dziewczyny jak najdłużej:) Nie wiem dlaczego ale mam takie głupie przekonanie, że urodzę wcześniej dużo wcześniej, nie wiem skąd mi się to bierze. Chłopaków rodziłam w terminie, z szyjką było ok, teraz też jest ok a mnie takie myśli nachodzą. Może dlatego, że jestem wcześniakiem z 33tc. (ważyłam 1700g) Moi bracia urodzili się w terminie.

Paulana, rozumiem cię jeśli chodzi o piersi. Ja mam duży biust 80H, Najbardziej biust poleciał m w pierwszej ciąży a dokładnie po skończeniu karmienia. Jak karmiłam to było ok piersi mimo, że duże to były w miarę jędrne i pełne. Po skończeniu karmienia zrobiły się takie puste, obwisły. Rozstępów nie mam ale skóra zwiotczała bardzo. W drugiej ciąży i teraz właściwie bez zmian. Teraz jeszcze nie powiększył mi się biust (z czego się bardzo cieszę) jest fajny pełniejszy ale po karmieniu znów będzie masakra. W biustonoszu wygląda fajnie ale bez to porażka.

Mi na szczęście wrażliwość już przeszła. Już nie płaczę z byle powodu. Mam nadzieje, że tak zostanie bo nie lubię siebie takiej wrażliwej na wszystko.

Byłam wczoraj pierwszy raz u diabetologa. Opowiedział mi o zdrowej diecie, jak powinnam się odżywiać ale stwierdził że nie mam cukrzycy ciążowej. Za miesiąc mam zbadać cukier na czczo i jeśli dalej będzie w granicy 90-99 to nie przychodzić jeśli będzie wyższy to przyjść.

No i kupiłam wczoraj wózek 3 w 1 za 400zł. Niestety nie mam zdjęć bo maż wywiózł go od razu do garażu ale taki sam jak z tej aukcji tylko ciemny brąz. Stan bdb, zadbany, po jednym dziecku no i bardzo lekki na czym mi zależało 9kg. Link do: Wózek Kinderkraft 2w1
Sliczny wozek :) jakie biustonosze w czasie ciazy nosisz? Bo w normalnych mi sie fiszbiny wbijaja w brzuch a w miekkich piersi wygladaja jak placki :/ i mam straszny problem

reklama
Mam nadzieję że ja nie będę się tak wzruszać bo oszaleje a i tak jestem już wrażliwa [emoji14]

Mój mąż chyba pomyslal że w ciąży je się za troje.. :D
IMG_20180525_114454.jpg

Załączniki

• IMG_20180525_114454.jpg
    IMG_20180525_114454.jpg
    70,2 KB · Wyświetleń: 351
Ja się nie znam więc nie wiem. W naszym wózku budka się tak przedłuża bardzo, że chyba nie będę kupować ani parasolki ani takiego daszka
U mnie też dość spora jest a jak się rozsunie suwak to się jeszcze wydłuża i jest taka siateczka bardzo fajne na lato przewiew . A Wy jaki macie wózek bo nie pamietam?

Ja wczoraj miałam na obiad gołąbki :D

Znalazłam na allegro taki daszek do wózka i tak myśle czy się by przydal czy to zbędna rzecz...Zobacz załącznik 860254
Lepsze TO niż pielucha zwieszona z budy. Chyba, że masz parasolkę, bo jeśli tak, to raczej nie potrzeba, a jeśli nie masz, to ja bym to kupiła. Dodam, że takie daszki można znaleźć z filtrami UVA/B także warte przemyślenia.

No i kupiłam wczoraj wózek 3 w 1 za 400zł. Niestety nie mam zdjęć bo maż wywiózł go od razu do garażu ale taki sam jak z tej aukcji tylko ciemny brąz. Stan bdb, zadbany, po jednym dziecku no i bardzo lekki na czym mi zależało 9kg. Link do: Wózek Kinderkraft 2w1
Ja w końcu się zdecydowałam, po długim weekendzie powinnam go odebrać od kuriera :D
Link do: REZERWACJA Sprzedam wózek bliźniaczy 3w1
Tylko jeszcze chłopa muszę oświecić, że taka kwota mi będzie potrzebna :p

Ja też na bajkach ryczę !
A odkąd jestem mamą to na każdej reklamie z dziećmi [emoji23]
Jedyna bajka na jakiej ryczę, to "Król Lew" w szczególności jak Simba próbuje obudzić tatę. Znam tę bajkę od podstawówki i za każdym razem beczę :D i może jeszcze "Mustang z dzikiej doliny"... a jak by się przypatrzeć głębiej, no jakaś komedia romantyczna też by mnie rozkleiła... może dlatego nie oglądam TV...

Ja córkę karmiłam 2 lata i nic mi się złego z biustem nie zrobiło. W ciąży wtedy nic mi piersi nie urosły dopiero po porodzie to może dlatego. W tej ciąży już są większe i pewnie po porodzie jeszcze się powiększą jak zacznę karmić. To powiem Wam jak skończę karmić syna w jakim stanie są

Słyszą już nasze maluchy bardzo dobrze. Wczoraj mój brat przyjechał do mnie na motorze. Ma takiego dużego intrudera. One bardzo głośno pracują. Jak odpalił i przygazował to poczułam jak mały mi się w brzuszku wzdrygnął. Wystraszył się pewnie.

A ja dzisiaj zaczynam 29tc. Apropo mojego wczorajszego wpisu o tragedii u mojej kuzynki to myślę , że my wszystkie jesteśmy już na takim etapie, że nawet jakby nie daj Boże któraś teraz urodziła to dziecko ma już prawie 100% szans na przeżycie. Wiadomo im dłużej w naszym brzuszku siedzi tym lepiej dla niego. Trzymajmy się dziewczyny do końca☺
Znów dzisiaj dowiedziałam się, że kolejna znajoma jest w ciąży ☺ w 4 mcu. Wczoraj smutna wiadomość a dzisiaj dla równowagi radosna ☺ wysyp będzie bardzo w tym roku w moim otoczeniu ☺

a ja dziś zaczynam 28tc ;) tydzień czasu mamy różnicę terminu porodu :D :D

Lepsze TO niż pielucha zwieszona z budy. Chyba, że masz parasolkę, bo jeśli tak, to raczej nie potrzeba, a jeśli nie masz, to ja bym to kupiła. Dodam, że takie daszki można znaleźć z filtrami UVA/B także warte przemyślenia.

Ja w końcu się zdecydowałam, po długim weekendzie powinnam go odebrać od kuriera :D
Tylko jeszcze chłopa muszę oświecić, że taka kwota mi będzie potrzebna :p

Jedyna bajka na jakiej ryczę, to "Król Lew" w szczególności jak Simba próbuje obudzić tatę. Znam tę bajkę od podstawówki i za każdym razem beczę :D i może jeszcze "Mustang z dzikiej doliny"... a jak by się przypatrzeć głębiej, no jakaś komedia romantyczna też by mnie rozkleiła... może dlatego nie oglądam TV...
Mam nawet 2 parasolki do wozka dwa kolory to chyba już starczy :)

Tylko jeszcze chłopa muszę oświecić, że taka kwota mi będzie potrzebna [emoji14]

Fajny ;) i wydaje mi się tani jak na 3w1 i bliźniaczy ;)

Sliczny wozek :) jakie biustonosze w czasie ciazy nosisz? Bo w normalnych mi sie fiszbiny wbijaja w brzuch a w miekkich piersi wygladaja jak placki :/ i mam straszny problem
Ja od lat noszę biustonosze firmy Ava półusztywniane z fiszbinami jakoś mi się nie wbijają choć ostatnio mnie cisną moje stare. Muszę się wybrać po nowe już takie do karmienia ze 3szt 2szt wezmę miękkich i jeden półusztywniany. Nie miałam biustonoszy do karmienia z tej firmy ale widziałam na necie, że mają spory wybór. Kupić muszę stacjonarnie bo zanim mi coś przypasuje to muszę kilkanaście zmierzyć bo mało który ładnie leży. Czasami jeszcze z firmy alles pasują i mają duże rozmiary do J czy K.

Fajny ;) i wydaje mi się tani jak na 3w1 i bliźniaczy ;)
Za taki stan to mega okazja :)

Lecam po kapuchę na jutrzejsze gołąbki i może dotlenić trzeba mózg troszkę na podwórku, a potem zrobię placki ziemniaczane... chrzanić dietę, jak chcę placków :)
Miłego popołudnia dziewczyny :)

reklama
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim naszym sierpniowym Ciężaróweczkom :)
Ja kawę pije , Tośka mi mruczy :)
Wczoraj robiłam dżemy truskawkowe :)
A dziś pewnie zrobię kilka gruszkowo- jabłkowych :)
Na 15 mamy dzień mamy i taty w przedszkolu. Muszę zaopatrzyć się w stos chusteczek ! [emoji23] Bo podejrzewam, że będę ryczała jak głupia ze wzruszenia (tym bardziej że teraz hormony ciążowe wszystko nasilają [emoji23])Zobacz załącznik 860218Zobacz załącznik 860219

Kurcze ale mi narobiłaś smaka zaprawami. Ja w zeszłym roku też robiłam truskawki ale smazylam je z cukrem tak długo aż zgęstniały bo nie chciałam żelfixu używać. Wtedy może owoce nie są takie jasne ale naturalne. Przy truskawkach długo to trwało :D może w tym roku też się skuszę na stanie nad patelnia :p zima fajnie zjeść.

Do góry