reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry,

jestem w szoku ile z was ma problemy ze skracającymi się szyjkami. Trzymajcie się dziewczyny jak najdłużej:) Nie wiem dlaczego ale mam takie głupie przekonanie, że urodzę wcześniej dużo wcześniej, nie wiem skąd mi się to bierze. Chłopaków rodziłam w terminie, z szyjką było ok, teraz też jest ok a mnie takie myśli nachodzą. Może dlatego, że jestem wcześniakiem z 33tc. (ważyłam 1700g) Moi bracia urodzili się w terminie.

Paulana, rozumiem cię jeśli chodzi o piersi. Ja mam duży biust 80H, Najbardziej biust poleciał m w pierwszej ciąży a dokładnie po skończeniu karmienia. Jak karmiłam to było ok piersi mimo, że duże to były w miarę jędrne i pełne. Po skończeniu karmienia zrobiły się takie puste, obwisły. Rozstępów nie mam ale skóra zwiotczała bardzo. W drugiej ciąży i teraz właściwie bez zmian. Teraz jeszcze nie powiększył mi się biust (z czego się bardzo cieszę) jest fajny pełniejszy ale po karmieniu znów będzie masakra. W biustonoszu wygląda fajnie ale bez to porażka.

Mi na szczęście wrażliwość już przeszła. Już nie płaczę z byle powodu. Mam nadzieje, że tak zostanie bo nie lubię siebie takiej wrażliwej na wszystko.

Byłam wczoraj pierwszy raz u diabetologa. Opowiedział mi o zdrowej diecie, jak powinnam się odżywiać ale stwierdził że nie mam cukrzycy ciążowej. Za miesiąc mam zbadać cukier na czczo i jeśli dalej będzie w granicy 90-99 to nie przychodzić jeśli będzie wyższy to przyjść.

No i kupiłam wczoraj wózek 3 w 1 za 400zł. Niestety nie mam zdjęć bo maż wywiózł go od razu do garażu ale taki sam jak z tej aukcji tylko ciemny brąz. Stan bdb, zadbany, po jednym dziecku no i bardzo lekki na czym mi zależało 9kg. Link do: Wózek Kinderkraft 2w1
Sliczny wozek :) jakie biustonosze w czasie ciazy nosisz? Bo w normalnych mi sie fiszbiny wbijaja w brzuch a w miekkich piersi wygladaja jak placki :/ i mam straszny problem

reklama
Mam nadzieję że ja nie będę się tak wzruszać bo oszaleje a i tak jestem już wrażliwa [emoji14]

Mój mąż chyba pomyslal że w ciąży je się za troje.. :D
IMG_20180525_114454.jpg

Załączniki

• IMG_20180525_114454.jpg
    IMG_20180525_114454.jpg
    70,2 KB · Wyświetleń: 343
Ja się nie znam więc nie wiem. W naszym wózku budka się tak przedłuża bardzo, że chyba nie będę kupować ani parasolki ani takiego daszka
U mnie też dość spora jest a jak się rozsunie suwak to się jeszcze wydłuża i jest taka siateczka bardzo fajne na lato przewiew . A Wy jaki macie wózek bo nie pamietam?

Ja wczoraj miałam na obiad gołąbki :D

Znalazłam na allegro taki daszek do wózka i tak myśle czy się by przydal czy to zbędna rzecz...Zobacz załącznik 860254
Lepsze TO niż pielucha zwieszona z budy. Chyba, że masz parasolkę, bo jeśli tak, to raczej nie potrzeba, a jeśli nie masz, to ja bym to kupiła. Dodam, że takie daszki można znaleźć z filtrami UVA/B także warte przemyślenia.

No i kupiłam wczoraj wózek 3 w 1 za 400zł. Niestety nie mam zdjęć bo maż wywiózł go od razu do garażu ale taki sam jak z tej aukcji tylko ciemny brąz. Stan bdb, zadbany, po jednym dziecku no i bardzo lekki na czym mi zależało 9kg. Link do: Wózek Kinderkraft 2w1
Ja w końcu się zdecydowałam, po długim weekendzie powinnam go odebrać od kuriera :D
Link do: REZERWACJA Sprzedam wózek bliźniaczy 3w1
Tylko jeszcze chłopa muszę oświecić, że taka kwota mi będzie potrzebna :p

Ja też na bajkach ryczę !
A odkąd jestem mamą to na każdej reklamie z dziećmi [emoji23]
Jedyna bajka na jakiej ryczę, to "Król Lew" w szczególności jak Simba próbuje obudzić tatę. Znam tę bajkę od podstawówki i za każdym razem beczę :D i może jeszcze "Mustang z dzikiej doliny"... a jak by się przypatrzeć głębiej, no jakaś komedia romantyczna też by mnie rozkleiła... może dlatego nie oglądam TV...

Ja córkę karmiłam 2 lata i nic mi się złego z biustem nie zrobiło. W ciąży wtedy nic mi piersi nie urosły dopiero po porodzie to może dlatego. W tej ciąży już są większe i pewnie po porodzie jeszcze się powiększą jak zacznę karmić. To powiem Wam jak skończę karmić syna w jakim stanie są

Słyszą już nasze maluchy bardzo dobrze. Wczoraj mój brat przyjechał do mnie na motorze. Ma takiego dużego intrudera. One bardzo głośno pracują. Jak odpalił i przygazował to poczułam jak mały mi się w brzuszku wzdrygnął. Wystraszył się pewnie.

A ja dzisiaj zaczynam 29tc. Apropo mojego wczorajszego wpisu o tragedii u mojej kuzynki to myślę , że my wszystkie jesteśmy już na takim etapie, że nawet jakby nie daj Boże któraś teraz urodziła to dziecko ma już prawie 100% szans na przeżycie. Wiadomo im dłużej w naszym brzuszku siedzi tym lepiej dla niego. Trzymajmy się dziewczyny do końca☺
Znów dzisiaj dowiedziałam się, że kolejna znajoma jest w ciąży ☺ w 4 mcu. Wczoraj smutna wiadomość a dzisiaj dla równowagi radosna ☺ wysyp będzie bardzo w tym roku w moim otoczeniu ☺

a ja dziś zaczynam 28tc ;) tydzień czasu mamy różnicę terminu porodu :D :D

Lepsze TO niż pielucha zwieszona z budy. Chyba, że masz parasolkę, bo jeśli tak, to raczej nie potrzeba, a jeśli nie masz, to ja bym to kupiła. Dodam, że takie daszki można znaleźć z filtrami UVA/B także warte przemyślenia.

Ja w końcu się zdecydowałam, po długim weekendzie powinnam go odebrać od kuriera :D
Tylko jeszcze chłopa muszę oświecić, że taka kwota mi będzie potrzebna :p

Jedyna bajka na jakiej ryczę, to "Król Lew" w szczególności jak Simba próbuje obudzić tatę. Znam tę bajkę od podstawówki i za każdym razem beczę :D i może jeszcze "Mustang z dzikiej doliny"... a jak by się przypatrzeć głębiej, no jakaś komedia romantyczna też by mnie rozkleiła... może dlatego nie oglądam TV...
Mam nawet 2 parasolki do wozka dwa kolory to chyba już starczy :)

Tylko jeszcze chłopa muszę oświecić, że taka kwota mi będzie potrzebna [emoji14]

Fajny ;) i wydaje mi się tani jak na 3w1 i bliźniaczy ;)

Sliczny wozek :) jakie biustonosze w czasie ciazy nosisz? Bo w normalnych mi sie fiszbiny wbijaja w brzuch a w miekkich piersi wygladaja jak placki :/ i mam straszny problem
Ja od lat noszę biustonosze firmy Ava półusztywniane z fiszbinami jakoś mi się nie wbijają choć ostatnio mnie cisną moje stare. Muszę się wybrać po nowe już takie do karmienia ze 3szt 2szt wezmę miękkich i jeden półusztywniany. Nie miałam biustonoszy do karmienia z tej firmy ale widziałam na necie, że mają spory wybór. Kupić muszę stacjonarnie bo zanim mi coś przypasuje to muszę kilkanaście zmierzyć bo mało który ładnie leży. Czasami jeszcze z firmy alles pasują i mają duże rozmiary do J czy K.

Fajny ;) i wydaje mi się tani jak na 3w1 i bliźniaczy ;)
Za taki stan to mega okazja :)

Lecam po kapuchę na jutrzejsze gołąbki i może dotlenić trzeba mózg troszkę na podwórku, a potem zrobię placki ziemniaczane... chrzanić dietę, jak chcę placków :)
Miłego popołudnia dziewczyny :)

reklama
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim naszym sierpniowym Ciężaróweczkom :)
Ja kawę pije , Tośka mi mruczy :)
Wczoraj robiłam dżemy truskawkowe :)
A dziś pewnie zrobię kilka gruszkowo- jabłkowych :)
Na 15 mamy dzień mamy i taty w przedszkolu. Muszę zaopatrzyć się w stos chusteczek ! [emoji23] Bo podejrzewam, że będę ryczała jak głupia ze wzruszenia (tym bardziej że teraz hormony ciążowe wszystko nasilają [emoji23])Zobacz załącznik 860218Zobacz załącznik 860219

Kurcze ale mi narobiłaś smaka zaprawami. Ja w zeszłym roku też robiłam truskawki ale smazylam je z cukrem tak długo aż zgęstniały bo nie chciałam żelfixu używać. Wtedy może owoce nie są takie jasne ale naturalne. Przy truskawkach długo to trwało :D może w tym roku też się skuszę na stanie nad patelnia :p zima fajnie zjeść.

Do góry