reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mamuśki podpowiedzcie mi jakie wy kupujecie kosmetyki dla maluszków ? Ja na dobrą sprawę mam tylko emulsje do kapania co odrazu nawilża.
Wiadomo te kremy do pupy mam ale i tak wydaje mi się mało
No bo szamponu na razie nie kupuje , ale jakieś kremy takie co ciałka ? Będziecie smarować codziennie dzieci ? Osobno twarz i ciałko ?
Balsam mocno nawilżający, krem do pupy natłuszczający, krem z cynkiem w razie podrażnień i odparzeń. Emulsja do kąpieli.

reklama
Balsam mocno nawilżający, krem do pupy natłuszczający, krem z cynkiem w razie podrażnień i odparzeń. Emulsja do kąpieli.
A ja całe ciało kremem z pantenolem bambino. Skład ma ok i jak mój młody miał skórę atopową podczas nietolerancji (sucha z krostkami i plamami suchymi)to on super dawał radę. A cenowo też bardzo atrakcyjnie.

Mamuśki podpowiedzcie mi jakie wy kupujecie kosmetyki dla maluszków ? Ja na dobrą sprawę mam tylko emulsje do kapania co odrazu nawilża.
Wiadomo te kremy do pupy mam ale i tak wydaje mi się mało
No bo szamponu na razie nie kupuje , ale jakieś kremy takie co ciałka ? Będziecie smarować codziennie dzieci ? Osobno twarz i ciałko ?
Ja kupuję olejek migdałowy na ewentualną ciemieniuche, mydło takie jakie ja używam z Alleppo i olej kokosowy nierafinowany do ciała po kąpieli też taki używam. Do pupy na oskarżenia coś muszę jeszcze kupić ale nie wiem co. A na początku to i tak zamierzam kąpać z mlekiem z piersi kieliszek do wanny. Staram się jak najmniej chemii kupować i używać polozna też mówi ze mam nic nie kupować ze ona swoje próbki mi przyniesie i sprawdzimy co fajnie działa. Nawet na pępek mam nic nie kupować bo jak się goi normalnie to nic ona nie każe stosować.

Dzień dobry dziewczyny :) temat porodu na topie hehe [emoji14] weszłam na czerwcowe mamy i pisały dziewczyny o bólach porodowych, ze nie myslaly że to aż taki ból..aż strach się bać. [emoji16][emoji23] mnie tak w żołądku ściska a muszę czekać bo wzięłam żelazo a tak mi się jeść chce [emoji16] mały szaleje w brzuchu tak, że nieraz mnie boli jak uderza [emoji14]

Ból porodowy to jest najmniejszy pikuś w porównaniu z komplikacjami jakie mogą wystąpić w czasie porodu. Dlatego ja się nastawiłam przed porodem że będzie boleć i to bardzo a ja mam się skupić nie na swoim bólu bo jestem dorosła i sobie poradzę, tylko na tym żeby poród przebiegł jak najszybciej w kwestii która zależy ode mnie. Ja się bardziej przejmowałam tym że moje dziecko w czasie porodu cierpi i nie wie co się z nim dzieje. Chciałam zrobić wszystko żeby dzidziuś jak najkrócej przez to przechodził. Na pewno dziecko odczuwa ból fizyczny podczas przeciskania się przez drogi rodne.

A ja całe ciało kremem z pantenolem bambino. Skład ma ok i jak mój młody miał skórę atopową podczas nietolerancji (sucha z krostkami i plamami suchymi)to on super dawał radę. A cenowo też bardzo atrakcyjnie.
To zamiast oliwki będziesz stosowac tak ? Chodzi mi o to czy to jednocześnie się stosuje czy wymiennie :)
I to jest ten ?
Screenshot_2018-05-24-10-10-43-546_pl.com.rossmann.centauros.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-05-24-10-10-43-546_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    Screenshot_2018-05-24-10-10-43-546_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    61,4 KB · Wyświetleń: 364
Cześć przy kawie :)

Poród jest oczywiście do przeżycia. Każdy boli i niestety musimy sobie z tym bólem poradzić.jestem pewna że każda z nas da radę.
Też uważam że lepiej by nacieli niż popekac ale ja osobiście uczulam moja położna by zrobiła co w jej mocy by udało się bez. Wiem że przy córce dzięki niej mnie nie nacinano i chwała jej za to :)
Przyznam że ja mimo gigantycznego bolu pamiętam dość dokładnie ból i sam przebieg porodu. Mam córki więc jak za jakiś czas będą spodziewać się dzieci chciałabym moc im wszystko dokładnie opisać (pewnie będą wierzyć w siłę genow). Moja mama sama niewiele wspomina z porodu i bardzo mi jej wspomnień brakowało.wiec ja swoje pielęgnuje:)

reklama
Hej dziewczyny ;) Ja dopiero wstaje, dziś mam 'randke' z mężem :D chce mi wynagrodzić dwa ostatnie dni kiedy nie miał dla mnie czasu. Bardzo miło z jego strony, choć tak naprawdę nie oczekiwałam tego od niego, bo wiem ze chciał sprzedać nasze stare auto. Na szczęście szybko się udało i dziś możemy świętować :) Tak wiec dziś nic nie gotuje, pójdziemy na obiad do restauracji czy poprostu zjemy na mieście ;) Teraz pozostaje mi się ładnie przyszykować i czekac na męża do 17, aż wróci z pracy :) Miłego dzionka Wam życzę! ;*

Do góry