reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mamuśki podpowiedzcie mi jakie wy kupujecie kosmetyki dla maluszków ? Ja na dobrą sprawę mam tylko emulsje do kapania co odrazu nawilża.
Wiadomo te kremy do pupy mam ale i tak wydaje mi się mało
No bo szamponu na razie nie kupuje , ale jakieś kremy takie co ciałka ? Będziecie smarować codziennie dzieci ? Osobno twarz i ciałko ?
Balsam mocno nawilżający, krem do pupy natłuszczający, krem z cynkiem w razie podrażnień i odparzeń. Emulsja do kąpieli.

reklama
Balsam mocno nawilżający, krem do pupy natłuszczający, krem z cynkiem w razie podrażnień i odparzeń. Emulsja do kąpieli.
A ja całe ciało kremem z pantenolem bambino. Skład ma ok i jak mój młody miał skórę atopową podczas nietolerancji (sucha z krostkami i plamami suchymi)to on super dawał radę. A cenowo też bardzo atrakcyjnie.

Mamuśki podpowiedzcie mi jakie wy kupujecie kosmetyki dla maluszków ? Ja na dobrą sprawę mam tylko emulsje do kapania co odrazu nawilża.
Wiadomo te kremy do pupy mam ale i tak wydaje mi się mało
No bo szamponu na razie nie kupuje , ale jakieś kremy takie co ciałka ? Będziecie smarować codziennie dzieci ? Osobno twarz i ciałko ?
Ja kupuję olejek migdałowy na ewentualną ciemieniuche, mydło takie jakie ja używam z Alleppo i olej kokosowy nierafinowany do ciała po kąpieli też taki używam. Do pupy na oskarżenia coś muszę jeszcze kupić ale nie wiem co. A na początku to i tak zamierzam kąpać z mlekiem z piersi kieliszek do wanny. Staram się jak najmniej chemii kupować i używać polozna też mówi ze mam nic nie kupować ze ona swoje próbki mi przyniesie i sprawdzimy co fajnie działa. Nawet na pępek mam nic nie kupować bo jak się goi normalnie to nic ona nie każe stosować.

Dzień dobry dziewczyny :) temat porodu na topie hehe [emoji14] weszłam na czerwcowe mamy i pisały dziewczyny o bólach porodowych, ze nie myslaly że to aż taki ból..aż strach się bać. [emoji16][emoji23] mnie tak w żołądku ściska a muszę czekać bo wzięłam żelazo a tak mi się jeść chce [emoji16] mały szaleje w brzuchu tak, że nieraz mnie boli jak uderza [emoji14]

Ból porodowy to jest najmniejszy pikuś w porównaniu z komplikacjami jakie mogą wystąpić w czasie porodu. Dlatego ja się nastawiłam przed porodem że będzie boleć i to bardzo a ja mam się skupić nie na swoim bólu bo jestem dorosła i sobie poradzę, tylko na tym żeby poród przebiegł jak najszybciej w kwestii która zależy ode mnie. Ja się bardziej przejmowałam tym że moje dziecko w czasie porodu cierpi i nie wie co się z nim dzieje. Chciałam zrobić wszystko żeby dzidziuś jak najkrócej przez to przechodził. Na pewno dziecko odczuwa ból fizyczny podczas przeciskania się przez drogi rodne.

A ja całe ciało kremem z pantenolem bambino. Skład ma ok i jak mój młody miał skórę atopową podczas nietolerancji (sucha z krostkami i plamami suchymi)to on super dawał radę. A cenowo też bardzo atrakcyjnie.
To zamiast oliwki będziesz stosowac tak ? Chodzi mi o to czy to jednocześnie się stosuje czy wymiennie :)
I to jest ten ?
Screenshot_2018-05-24-10-10-43-546_pl.com.rossmann.centauros.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-05-24-10-10-43-546_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    Screenshot_2018-05-24-10-10-43-546_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    61,4 KB · Wyświetleń: 359
Cześć przy kawie :)

Poród jest oczywiście do przeżycia. Każdy boli i niestety musimy sobie z tym bólem poradzić.jestem pewna że każda z nas da radę.
Też uważam że lepiej by nacieli niż popekac ale ja osobiście uczulam moja położna by zrobiła co w jej mocy by udało się bez. Wiem że przy córce dzięki niej mnie nie nacinano i chwała jej za to :)
Przyznam że ja mimo gigantycznego bolu pamiętam dość dokładnie ból i sam przebieg porodu. Mam córki więc jak za jakiś czas będą spodziewać się dzieci chciałabym moc im wszystko dokładnie opisać (pewnie będą wierzyć w siłę genow). Moja mama sama niewiele wspomina z porodu i bardzo mi jej wspomnień brakowało.wiec ja swoje pielęgnuje:)

reklama
Hej dziewczyny ;) Ja dopiero wstaje, dziś mam 'randke' z mężem :D chce mi wynagrodzić dwa ostatnie dni kiedy nie miał dla mnie czasu. Bardzo miło z jego strony, choć tak naprawdę nie oczekiwałam tego od niego, bo wiem ze chciał sprzedać nasze stare auto. Na szczęście szybko się udało i dziś możemy świętować :) Tak wiec dziś nic nie gotuje, pójdziemy na obiad do restauracji czy poprostu zjemy na mieście ;) Teraz pozostaje mi się ładnie przyszykować i czekac na męża do 17, aż wróci z pracy :) Miłego dzionka Wam życzę! ;*

Do góry