reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja to szybko zapomniałam o bólu który miałam przed CC. Tzn pamiętam że bolało bardzo mnie wtedy że wszystko pamiętałam jak przez mgle, ale w tym momencie nie potrafię w głowie 'odtworzyć' tego bólu :)
Też tak miałam , ból okropny pamiętam jakbym wpadła pod ciężarówkę , ale jak synek wyszedł położyli na brzuchu to odrazu wielka ulga jak ręką odjal , później odpoczęłam pospałam to o wszystkim zapomnialam i tylko też własnie jak przez mgle pamietam :)

reklama
Sa różne opinie o tych cieciach i peknieciach naturalnych. Ja się uczyłam że odchodzi się od cięć ze natura robi to najlepiej tzn. Takie pęknięcie jakie jest potrzebne i w odpowiednim momencie, a polozna może za mocno przeciąć i w złym momecie ze będzie bardzo bolało.Ale w medycynie zmieniają się opinie jak w kalejdoskopie. A tak się zastanawiam czy jest możliwe rodzic naturalnie i nie pęknąć i uniknąć naciecia czy jest to nie realne? Ja nawet nie wiem czy byłam nacieta czy samoistnie peklam, dpiero w domu wyczuwam 2 szwy.

Moja koleżanka rodzila w grudniu córeczkę i obyło się bez nacięcia itp ale ona była malutka 2800 i 49 czy 50 cm długości w 37 tygodniu jakoś

Mamuśki podpowiedzcie mi jakie wy kupujecie kosmetyki dla maluszków ? Ja na dobrą sprawę mam tylko emulsje do kapania co odrazu nawilża.
Wiadomo te kremy do pupy mam ale i tak wydaje mi się mało
No bo szamponu na razie nie kupuje , ale jakieś kremy takie co ciałka ? Będziecie smarować codziennie dzieci ? Osobno twarz i ciałko ?

reklama
A ja po oksytocynie miałam nie miła sytuację, już jak podawali źle się zaczęłam czuć, było mi nie dobrze i żyły aż paliły a dosłownie po chwili córka zaczęła tracić tetno, bardzo szybko odlaczali oksy i zbierali się na cesarkę ale na szczęście się mała uspokoiła i urodziła się dosłownie za 30 minut. Także jednak w razie w wolę CC niż oksytocynę.

To jednak jest syntetyczna substancja. Nie każda po podaniu tak samo reaguje. Na mnie zadziałała tak jak miała zadziałać ale często zdarza się że nie ma żadnej reakcji organizmu. Aż nie chce myśleć co by było gdyby na mnie nie podziałało.

Do góry