reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To ja takich pytan nie mialam tylko w trakcie porodu się zapytała czy wyrazam zgodę na nacięcie krocza , i zaraz mnie nacieli :p teraz też wolę być nacięta niż popękać :)
U mnie ani za 1 ani za 2 nie pytali czy mogą naciąc 1 raz do tej pory pamiętam brrr to samo z przebiciem pęcherza przyszła zbadala i woda plum zero pytan jak zapytałam przy 2 porodzie dlaczego przebila pęcherz to stwierdziła że sam pękł myślałam że jej ......nie będę się wyrażać takie oto panują zwyczaje u mnie oczywiście

reklama
Jeju, dziewczyny, wy to macie malutkie brzuszki w porównaniu z moim. Dziś 29 tydzień 3 dzień czyli 30 tydzień, w niedziele zaczynam 31. Zostało mi 74 dni teoretycznie do porodu. A to ja i moja piłaaa Zobacz załącznik 859720Zobacz załącznik 859721

A komoda obgryziona na dole przez psa, jak idę się myć to sobie ją otwiera i wyciąga moje skarpetki i bieliznę, normalnie potrafi to zrobić łapą xD
Ja mam dziś też 29 tydz i 3 dz i brzucho tak samo duże tylko cyckow u mnie brak hihihi

czy miewacie skurcze łydek dziewczyny? W zeszłym tygodniu obudziłam się raz dosłownie z krzykiem, tak mnie nagle zabolał skurcz, a uwierzcie że mam wysoki próg bólu. Dziś z kolei obudziłam się moment przed skurczem prawej łydki i opanowałam gębę ale też bolało jak nie powiem co...
Też tak miałam gin poradził na noc pić sok z marchwi bądź z pomidora przeszło od razu

Myslalyscie juz z kim bedziecie rodzic? Moj M nie chce byc przy porodzie. Za to mama sie mnie pytala czy chcialabym, zeby byla i tak troche dziwnie mi sie zrobilo i w sumie jakos mi sie to nie widzi... z reszta nie wiadomo czy by zdazyla, bo ma 200km do mnie ;)
Ja rozmawiałam z mężem i zapytałam czy chciałby być ze mną podczas porodu ale ja zaznaczylam że tylko do boli partych wtedy ma wyjść z sali nie chce żeby na to wszystko patrzył za dużo krwi i nic fajnego dla faceta uważam ja oczywiście ale są pary co rodzą razem więc każdy zrobi jak zechce.A chce żeby był że mną w bólach bo będę czuć się bezpieczniej i pewniej niż sama ....

To ja takich pytan nie mialam tylko w trakcie porodu się zapytała czy wyrazam zgodę na nacięcie krocza , i zaraz mnie nacieli :p teraz też wolę być nacięta niż popękać :)

Wiesz nacinanie powinno być tylko wtedy gdy grozi pęknięciem ale położna powinna instruować kiedy przeć mocniej czy słabiej by wszystko zakończyło się bez cięcia. Podobno jest to możliwe byle by współpracować.

Jejusssss.. przebrnelam ponad 20 stron :p
Kupilam sobie dzis sukienke.. pokaze wam jutro ;) moj stwierdzil ze wygladam w niej jak ci z Hare Krishna :D tylko palmy pokojowej mi brakuje :D [emoji23]
Piekne macie brzuszki.. ja nie mam wystajacego pepka.. ;) ale bebek spory no i zauwazylam ze macie ta linie.. ja jej nie mam.. moze dlatego ze mam jasna karnacje?
Aaa i Misia chyba lubi autem jezdzic ,bo caly czas wojowala gdy jechalismy :p
Ja też nie mam wystającego pępka, co mnie mega cieszy :D
A linię mam mega delikatną tylko :)

Przepraszam jak już było takie pytanie, ale skad bierzecie położne które przychodzą przed porodem i jeszcze układają plan porodu ?

Ja mam ze szpitala od siebie z miasta. Jak leżałam to akurat była i zaproponowała , że może przychodzić pierw w ciąży a później do dziecka. Więc wzięłam wizytówkę i zadzwoniłam :) a plan porodu ma gotowy , tylko wypełnić pola i zaznaczyć , a wolę żeby mi pomogła i niektóre rzeczy wytłumaczyła :)

reklama
Właśnie nie wiem jak będzie po porodzie ale do tej pory nie był jakoś szczególnie opiekuńczy. Myślę, że w takiej sytuacji sprawdza się faceta :)
Mój jest strasznie uczuciowy i mam nadzieję , że się nie załamie jak ja będę cierpieć..
Wiem , że chce być przy porodzie i nie ma mowy , żeby odpuścił. Chyba , że poród zacznie się jak będzie w Niemczech :(
Moja ,Michalina ,po prababci ;) ponoc cudowna,aniol osoba ;) ale tak mysle.. moze Michalina Łucja.. albo Michalina Agnieszka.. ;)
Łucja ślicznie :)
No moja co 2 tygodnie przychodzi, ale robimy 2 tematy w 1 spotkaniu tak jakby :)
I ona te tematy wymyśla i opowiada? Czy ty pytasz o wszystko ?
Tak mysle o tym planie porodu.. czy to konieczne i czy w każdym szpitalu tego oczekują . Ja tamtym razem nie miałam jak rodziłam nawet nie słyszałam o takim czyms :)
U mnie w szpitalu wymagają, jeśli nie będę miała przy sobie to będę musiała wypełniać zanim zacznie się poród, podczas mierzenia ciśnienia itp. więc wolę mieć spokój niż w bolach jeszcze się zastanawiać co to jest , po co i czy bezpieczne. A nawet wolę taki plan wypełnić. Niż żeby pozniej pytali o zgodę a ja nie będę wiedziała o co chodzi :)
Ja też nie mam ten lini a tez mam jasna karnacje a w tamtej ciąży miałam ta linię :D od czego to zależy że raz jest a kolejnym juz nie .. to nie wiem
Też nie mam :D ale pępek odstaje. Mega brzydki mam :D do tego dziurki po kolczyku zrobiły się sine ..
U mnie ostatnio też się pojawiły skurcze łydek masakra może za mało magnezu???niby to norma w tych tygodniach
A może sporobuj łykać magnez z potasem. Asparagin np. , może pomoże :)

Do góry