reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jejusssss.. przebrnelam ponad 20 stron :p
Kupilam sobie dzis sukienke.. pokaze wam jutro ;) moj stwierdzil ze wygladam w niej jak ci z Hare Krishna :D tylko palmy pokojowej mi brakuje :D [emoji23]
Piekne macie brzuszki.. ja nie mam wystajacego pepka.. ;) ale bebek spory no i zauwazylam ze macie ta linie.. ja jej nie mam.. moze dlatego ze mam jasna karnacje?
Aaa i Misia chyba lubi autem jezdzic ,bo caly czas wojowala gdy jechalismy :p

reklama
Tak mysle o tym planie porodu.. czy to konieczne i czy w każdym szpitalu tego oczekują . Ja tamtym razem nie miałam jak rodziłam nawet nie słyszałam o takim czyms :)

Kupilam sobie dzis sukienke.. pokaze wam jutro ;) moj stwierdzil ze wygladam w niej jak ci z Hare Krishna :D tylko palmy pokojowej mi brakuje :D [emoji23]
Piekne macie brzuszki.. ja nie mam wystajacego pepka.. ;) ale bebek spory no i zauwazylam ze macie ta linie.. ja jej nie mam.. moze dlatego ze mam jasna karnacje?
Ja też nie mam ten lini a tez mam jasna karnacje a w tamtej ciąży miałam ta linię :D od czego to zależy że raz jest a kolejnym juz nie .. to nie wiem

Tak mysle o tym planie porodu.. czy to konieczne i czy w każdym szpitalu tego oczekują . Ja tamtym razem nie miałam jak rodziłam nawet nie słyszałam o takim czyms :)
Nie jest konieczne ja też nie miałam bo w sumie mi zależy na 2 rzeczach i o tym powiedziałam położnej i tym razem też powiem. Nie chcę oksytocyny i nie chce nacinania krocza. Tamtym razem nie udało się niestety żadnego z tych punktów. Tym razem na oksytocynę kategorycznie się nie zgadzam natomiast na nacięcie jeśli będzie trzeba to wolę żeby nacieli niż żebym popękała.
Przeglądałam plan porodu na rodzić po ludzku.pl i myślę że połowa tych rzeczy u mnie jest super oczywista jak obecność męża przy porodzie czy kontakt 2 h po porodzie skóra do skóry więc nie czuję potrzeby spisywania, po prostu wiem że wszytko jest ok w moim szpitalu':)

Też gonię za tymi wpisami i zawsze dopiero wieczorem jak dziecko już śpi udaje mi się doczytać.
Ja też nie widzę u siebie jeszcze tej linii ciemnej wzdłuż pępka ale w pierwszej ciąży to pojawiła mi się w ostatnim miesiącu chyba dopiero. Mój pępek też wklęsły☺

Też gonię za tymi wpisami i zawsze dopiero wieczorem jak dziecko już śpi udaje mi się doczytać.
Ja też nie widzę u siebie jeszcze tej linii ciemnej wzdłuż pępka ale w pierwszej ciąży to pojawiła mi się w ostatnim miesiącu chyba dopiero. Mój pępek też wklęsły[emoji5]
Też nie nam tej linii i jeszcze wklęsły pępek[emoji23] z tym że mam tak napiętą skórę na brzuchu, że nie dziwię się że mój pępek się nie rusza[emoji23]

Musisz się zorientować u siebie w szpitalu. Nie wiem, czy to z jakimiś super przepisami nie jest związane[emoji848]
Nie nie to raczej jest dla komfortu rodzącej j jeśli ma to taki plan musi być dołączony do dokumentacji medycznej aczkolwiek i tak wszystko jest konsultowane na bieżąco. Myślę że jak się rodzi pierwszy raz to fajnie mieć spisane bo czasem można się pogubić w tym a tak przygotowując plan dowiaduje się co to oksytocyna, lewatywa, nacinanie czy golenie krocza.

reklama
Ja też nie widzę u siebie jeszcze tej linii ciemnej wzdłuż pępka ale w pierwszej ciąży to pojawiła mi się w ostatnim miesiącu chyba dopiero. Mój pępek też wklęsły☺
Ja w pierwszej tez niemialam :p moj jest dziwny pępek.. jutro wam pokaze ;) dzis jestem wypompowana.. :)

Do góry