Ale to jest ta za która się płaci 500zl ? Żeby później była przy porodzie tak?Szukasz polecanych najlepiej w swoich okolicach (ja swoją znalazłam bo dziewczyny na grupie mam z mojego miasta ją polecaly)
reklama
E
Ewka34
Gość
Wygladasz i wygladacie razem przeslicznie ❤❤❤ najlepszego :*Hej wracam do was! Mam ponad 100 stron do nadrobienia więc nie wiem czy dam radę
Dopiero dziś czuję się odeszły mi wszystkie bóle poweselne
Zdam wam krótką relację.
Wesele udane, nie zdarzyło się nic co mogłoby popsuć nam ten dzień. Pogoda była idealna.
Najlepsze jest to że w ogóle się nie stresowałam przed ceremonią w kościele. Ja już tak bardzo chciałam mieć to za sobą że chyba zapomniałam się stresować Mojemu troszkę napuchły palce i nie mogłam mu przecisnąć obrączki - zatrzymała się na kostce i koniec sam musiał ją sobie dopchać Obawiałam się że jak będę mówić przysięgę to mój zrobi głupią minę i się zachichram ale patrzyłam mu prosto w oczy i nic skupiłam się tylko na tym żeby nie zapomnieć tekstu
Na sali jedynie szef obsługi się machnął i przyniósł mi kieliszek z szampanem a dzień wcześniej tam byliśmy prosić żeby dla mnie była woda i śmiesznie wyszło facet się zestresował jak podszedł do nas i patrzy na mnie i mówi "o kurczę dla pani miała być woda" ale szybko się ogarnął i nawet zaproponował że on pozamiata rozbity kieliszek ale dałam radę sama
Pierwszy taniec ćwiczyliśmy tylko 2 dni i to na początku tygodnia ale i tak poszło nam super - teściowa myślała że tylko się pogibamy na boki a dodaliśmy kilka obrotów - jedynie co to mieliśmy skróconą wersję piosenki bo w sumie nie wiedziałam czy dam radę. Dużo osób było pod wrażeniem że tyle tańczyłam tzn maksymalnie wytrzymałam jedną piosenkę i musiałam robić sobie przerwy. Brałam udział we wszystkich zabawach dla dzieci - odpuściłam sobie jedną gdzie trzeba było biegać ale to wiadomo. Wróciliśmy do domu po 4. Myślałam że umrę z bólu - miałam całe stopy napuchnięte i ogólnie bolały mnie nogi i kość łonowa.
Zamiast kwiatów chcieliśmy książki i dostaliśmy 13 książek w tym 3 książki dla dzieci i album dla dziecka taki mega szczegółowy gdzie się wkleja fotki z usg, odbija stópki i opisuje każdy ważny moment przebiegu ciąży i narodzin.
Nie mieliśmy profesjonalnego fotografa na weselu ale daliśmy swój aparat i znalazło się 3 ochotników na zrobienie nam małej sesji
Tak jak obiecałam wrzucę wam fotkę jak wyglądaliśmy w tym dniu.
Na pierwszym zdjęciu ze świadkami, a na drugim my
Zobacz załącznik 859581 Zobacz załącznik 859583
Nie. To położna środowiskowa. Przysługuje Ci z nia w ramach NFZ 8 spotkań przed porodem i 6 po. Przyjeżdża do Ciebie i maluszka.Ale to jest ta za która się płaci 500zl ? Żeby później była przy porodzie tak?
E
Ewka34
Gość
Moja ,Michalina ,po prababci ponoc cudowna,aniol osoba ale tak mysle.. moze Michalina Łucja.. albo Michalina Agnieszka..Dopóki nie jest to Jessica itp nie przejmowałabym się czy dużo takich imion jest moja będzie Zofia po babci a wielkie boom na to imię już minęło
E
Ewka34
Gość
Ja tez wstaje w nocy duzp razyA ja dziś leniwie, tzn nie wiem jak wy, ale mi się tak dobrze śpi, że potrafię od 23-24 do 9-10 spać hah. Oczywiście w ciągu nocy wstaje łącznie z 5 razy na siku, a najlepsze jest to, że to są takie w miarę stałe pory tzn przed spaniem, później 2,4,6
Dlatego dziś szybkie wyjście z pieskiem, ogarnelam lekko mieszkanie tzn pozamiatałam, bo pełno nam się zbiera kurzu i sierści od pieska. Pomylam naczynia, zjadłam deser truskawki, arbuz i babeczkę i dziś biorę się za układanie mojej garderoby i prasowanie ciuchów, później po 14 wyjście z pieskiem, szykuje obiadek dla nas i czekam na Bartka on odpocznie, zje i idzie dalej się bawić tam w piwnicy, już dużo tam zrobił i będziemy tez znosić dziś w końcu wszystkie zimowe ciuchy, tzn kurtki grube, buty itd do piwnicy i w końcu łóżko-narożnik będzie puste całe i tam będę mogła wkładać pościel, jakieś koce czy ewentualnie rolki, które mam
Pozdrawiamy Was z Kornelią, ja już jakoś 60 kg na wadze, także rośnie nam ta córeczka jak na drożdżach
Zobacz załącznik 859606
Maljan
Fanka BB :)
No moja co 2 tygodnie przychodzi, ale robimy 2 tematy w 1 spotkaniu tak jakbyNo Klaudia dziwne że dopiero za 4 tygodnie. Moja ma być co tydzień bo 8 wizyt przed porodem
Maljan
Ja mam z poleceniaPrzepraszam jak już było takie pytanie, ale skad bierzecie położne które przychodzą przed porodem i jeszcze układają plan porodu ?
Maljan
No to pewnie już zależy od planuW moim planie porodu nawet nie pisze kto będzie tylko czy osoba towarzysząca trzeba zaznaczyć
E
Ewka34
Gość
Ja jeszcze nie gole.. wygodnie mi hyhy i o dziwo nie mam infekcji zadnychOj dziewczyny pasuje wreszcie zgolić bobra dla własnej satysfakcji . Ale tak mi się nie chce :/ no i mam dylemat jakie maszynki jednorazowe wybrać do takich działań macie jakieś sprawdzone ?
reklama
GorzkaPomarańcza
Też myślałałam o imieniu Michalina jakby była dziewczynka, bo moja kochana babcia tak miała na imięMoja ,Michalina ,po prababci ponoc cudowna,aniol osoba ale tak mysle.. moze Michalina Łucja.. albo Michalina Agnieszka..
Kurczę mam straszny problem. Nie mogę znaleźć biustonosza na okres ciąży nie chcę, żeby się wpijał jak te co mam ale też bym chciała, żeby piersi nie wyglądały jak naleśniki. Rozmiar chyba już 90 E jak nie F... przeglądam allegro i jak mi się coś podoba to nie ma rozmiaru.