reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No Klaudia dziwne że dopiero za 4 tygodnie. Moja ma być co tydzień bo 8 wizyt przed porodem :)
No właśnie.. a wyjdzie na to , że będzie dwa/trzy razy. Jutro do niej zadzwonię. Że chciałabym żeby przyszła wcześniej bo chce zdążyć z planem porodu. A do tego czasu zapisze sobie co bym chciała wiedzieć , bo jak nie wymyślę to będzie cisza..

reklama
A Twój nie jest taki opiekuńczy ? Nie pomógł by Ci przy porodzie , lub po ?

Czyli dobrze , że nie kąpią ? Myślałam , że powinno się dziecko myć codziennie. Ale skoro to lepsze dla bobasa to nie mam się co martwic :)

Lepiej nie kąpać dzidziusia codziennie jak nie ma potrzeby. W lecie jak się spoci to pewnie lepiej codziennie no i pupę pod wodę przy zmianie pieluszki. U mnie też nie kąpią dzieci tylko dopiero w domu się kąpie żeby że szpitalnych bakterii umyć.

Mój mąż tak samo był że że cały poród później 2 h po jak miałam mała skóra do skóry i w tym czasie urodziłam łożysko i mnie zszyli. Później zabrali córkę na mierzenie i ważenie a ja z mężem przeszłam na poporodowy. Jak doszliśmy to właśnie przywieźli córkę więc on sie nią zajął a ja poszłam się kąpać:) bez niego bym się czuła bezbronna i samotna. Jak podczas porodu było zagrożenie cesarka to się trzymałam tylko dzięki niemu. Tak samo przy 2 fazie był mi bardzo pomocny.

A Twój nie jest taki opiekuńczy ? Nie pomógł by Ci przy porodzie , lub po ?

Czyli dobrze , że nie kąpią ? Myślałam , że powinno się dziecko myć codziennie. Ale skoro to lepsze dla bobasa to nie mam się co martwic :)
Właśnie nie wiem jak będzie po porodzie ale do tej pory nie był jakoś szczególnie opiekuńczy. Myślę, że w takiej sytuacji sprawdza się faceta :)

No właśnie.. a wyjdzie na to , że będzie dwa/trzy razy. Jutro do niej zadzwonię. Że chciałabym żeby przyszła wcześniej bo chce zdążyć z planem porodu. A do tego czasu zapisze sobie co bym chciała wiedzieć , bo jak nie wymyślę to będzie cisza..
Przepraszam jak już było takie pytanie, ale skad bierzecie położne które przychodzą przed porodem i jeszcze układają plan porodu ?

Dziewczyny macie już skręcone łóżeczko? Chciałam męża wygnac jutro żeby już je przywiózł, przynajmniej włożyłabym materac do niego i różne rzeczy pochowala do szuflady bo nie ma gdzie tego trzymać:/

Właśnie upiekłam szarlotkę pachnie w całym domu mm mm:)
Ja nie mam łóżeczka nawet jeszcze zamówionego [emoji23]

Mój chce być przy porodzie, ale jeśli mu się nie uda dojechać na czas to chce żeby mama ze mną była. Tylko nie wiem jak to jest, kasę musimy mieć i dać "w łapę" czy wcześniej mam się dogadać. Tylko jak wcześniej , jak nieraz się jedzie niespodziewanie ..
W planie porodu się pisze kto będzie towarzyszył. Chyba że u was w szpitalu nie ma w ogóle porodów rodzinnych, ale wątpie :)

reklama
Do góry