reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W ilu stopniach będziecie prały pościel, ochraniacze itp ?:)
W 40... Nie ma co popadać w przesadę. Jak się poplami, no to działam bardziej, ale takie maleństwo ani Ci się nie zapoci jak stary, ani nie zapierdzi pościeli jak stary... no chyba, że uleje, ale to też nie ma potrzeby wrzucania tego na jakieś wysokie temperatury.

Już kiedyś chyba tutaj dziewczyny pisały na ten temat. Maź dobrze wpływa na skórę dzidziusia, naturalna ochrona :)
To samo chciałam napisać. Jak Janka rodziłam, to na odziale dzieci już nie myto. Położne tylko instruowały młode mamy jak przebierać, jak myć pupki i siusiorki/muszelki.

reklama
Ale zazdroszczę dziewczynom które są w 30 tc u mnie dopiero 26 ledwie się łapie na sierpniowki wogole bo termin mam na 29.08.
Jednak pojechałem dziś do gina z tymi skurczami zrobili mi 20 min zapis. .Nie wiem jak to po polsku się nazywa nawet to nie jest ktg tylko sama skurcze bada. Wyszły 3 skurcze w czasie tego pomiaru lekarka powiedziała że to jest w normie i ok i jakby było gorzej to mam przyjść. I ze jeżeli te napięcie są takie punktowe to może tylko dziecko sie tak rozpycha i ze niektóre szczupłe osoby tak odczuwają każdy Ruch. Uspokoilo mnie to po czym mąż powiedział że on już nikomu nie wieży...bo nie zrobiło mi usg nawet. W piatek jadę na usg do Polski.

Chwila moment i też będziesz w 30 tygodniu :* nie dawno my byłyśmy w 26 i nawet nie wiem kiedy to zleciało :)
To dobrze , że masz czujnego męża i , że odwiedzicie lekarza w Polsce. Mam nadzieję , że ten u którego byłaś się nie mylił i , że wszystko wporzadku :*

Ale masz cudownego męża. Chciałabym, żeby mój był taki opiekuńczy :)

Już kiedyś chyba tutaj dziewczyny pisały na ten temat. Maź dobrze wpływa na skórę dzidziusia, naturalna ochrona :)

A Twój nie jest taki opiekuńczy ? Nie pomógł by Ci przy porodzie , lub po ?

Czyli dobrze , że nie kąpią ? Myślałam , że powinno się dziecko myć codziennie. Ale skoro to lepsze dla bobasa to nie mam się co martwic :)

A co to toto będzie?

Dziewczyny, ja nie staję na wadzę, bo za szczęśliwa jestem. Przekroczyłam mój osobisty limit, 130kg...
Ale pamiętajcie, że ten plus to nie tylko WY, ale dziecko, wody, łożysko, woda odkładająca się w ciele. W dniu porodu z miejsca będziecie miały na minusie ok 5kg, a w ciągu 6tygodni, jak macica się będzie obkurczać, będziecie walczyć z laktacją i pilnować diety (której niby nie ma, ale lepiej pewnych rzeczy nie jeść) to na minusie możę być nawet do 15kg. No ja tak z Jasiem miałam :)
Mus jabłkowo- brzoskwiniowy z miodem [emoji23][emoji23]
Super! I jak ładnie wyglądasz[emoji16]

O boziiuu[emoji7]jak słodko[emoji16]

Oszalałaś[emoji16] i dzisiaj mnie zmotywowałaś[emoji16] dżemy będę robić w weekend[emoji16]

Ja w aplikacji zaznaczam po kolei i potem w górnym prawym rogu mam taki kwadracik i wszystkie cytowane[emoji16]

Grunt, że wszystko w porządku[emoji16]
Ja jadę po słoiki do mamy na weekendzie i następny tydzień robię hurtowo na zimę mus truskawkowy [emoji23] i ten jabłkowo brzoskwiniowy z miodem bo pachnie i smakuje obłędnie [emoji33][emoji7]

Tak przynajmniej powinno być. Słyszałam niestety o tym że szpitale obchodzą ten przepis chcąc np opłaty za sterylny strój ochronny u osoby towarzyszącej. Warto rozeznać się jak będzie w naszym szpitalu bo potem i tak będzie nadmiar nerwów....

Ja tym razem planuje rodzić sama. Tzn z moja położna:)
Poproszę położna żeby przyszła wcześniej niż za 4 tygodnie. Bo wtedy już będę w 35tygodniu a wypytam ja o to i przy okazji chce wypełnić plan porodu :)

reklama
Nieskromnie powiem, że wyszedł obłędny ! [emoji33]
Będę musiała na zimę większą jego ilość zrobić [emoji33][emoji7]
IMG_20180523_194230_901.jpg

Załączniki

• IMG_20180523_194230_901.jpg
    IMG_20180523_194230_901.jpg
    89,4 KB · Wyświetleń: 369
Do góry