reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Myslalyscie juz z kim bedziecie rodzic? Moj M nie chce byc przy porodzie. Za to mama sie mnie pytala czy chcialabym, zeby byla i tak troche dziwnie mi sie zrobilo i w sumie jakos mi sie to nie widzi... z reszta nie wiadomo czy by zdazyla, bo ma 200km do mnie ;)
Ja z mężem będę . Tamtym razem też był ze mną od początku do samego końca jak synek wyskoczył i mi zszywali krocze i później na salę poporodowa że mna poszedł rozpakowal mnie , i nawet założył mi gaciochy siatkowe i podklad bo ja po porodzie byłam zmęczona po całej nocy i obolała

Ale nic płacić nie musisz. Teraz osobą towarzyszącą to standard. Polecam poczytać standardy opieki okołoporodowej można się dużo ważnych rzeczy dowiedziec. Masz do tego prawo i jeśli ty się zgadzasz żeby ktoś był to nikt nie ma prawa go wyprosić, wiadomo wyjątek jeśli coś zaczyna się dziać to czasem proszą żeby wyjść na chwilę ale różnie to bywa.
Dziękuje :*
Mam nadzieję , że to się tyczy każdego szpitala :)
A słyszałyscie , że już się pomału odchodzi od kąpieli nowordowkow w szpitalach ? U mnie w mieście już się nie kompie, w Kielcach gdzie mam rodzić jeszcze tak , nie wiem jak w innych miastach. Ale jeszcze trochę i koniec.. głupio trochę. Dziecko przecierane chusteczkami tylko :/

Ale zazdroszczę dziewczynom które są w 30 tc u mnie dopiero 26 ledwie się łapie na sierpniowki wogole bo termin mam na 29.08.
Jednak pojechałem dziś do gina z tymi skurczami zrobili mi 20 min zapis. .Nie wiem jak to po polsku się nazywa nawet to nie jest ktg tylko sama skurcze bada. Wyszły 3 skurcze w czasie tego pomiaru lekarka powiedziała że to jest w normie i ok i jakby było gorzej to mam przyjść. I ze jeżeli te napięcie są takie punktowe to może tylko dziecko sie tak rozpycha i ze niektóre szczupłe osoby tak odczuwają każdy Ruch. Uspokoilo mnie to po czym mąż powiedział że on już nikomu nie wieży...bo nie zrobiło mi usg nawet. W piatek jadę na usg do Polski.

Ja z mężem będę . Tamtym razem też był ze mną od początku do samego końca jak synek wyskoczył i mi zszywali krocze i później na salę poporodowa że mna poszedł rozpakowal mnie , i nawet założył mi gaciochy siatkowe i podklad bo ja po porodzie byłam zmęczona po całej nocy i obolała
Ale masz cudownego męża. Chciałabym, żeby mój był taki opiekuńczy :)
A słyszałyscie , że już się pomału odchodzi od kąpieli nowordowkow w szpitalach ? U mnie w mieście już się nie kompie, w Kielcach gdzie mam rodzić jeszcze tak , nie wiem jak w innych miastach. Ale jeszcze trochę i koniec.. głupio trochę. Dziecko przecierane chusteczkami tylko :/
Już kiedyś chyba tutaj dziewczyny pisały na ten temat. Maź dobrze wpływa na skórę dzidziusia, naturalna ochrona :)

No chodzi o ta super maź w ktorej jest dxiecko żeby się wchlonela i jej nie zmyć bo szkoda. Znajomej dziecko tak szorowali w szpitalu ze ja aż ten zapach dusil takie perfumy A co dopiero maleństwo ma powiedzieć ..

Super! I jak ładnie wyglądasz[emoji16]

O boziiuu[emoji7]jak słodko[emoji16]

Dziewczyny oszalałam [emoji33] znajdźcie mi jakąś robotę bo z tej kuchni wyjść nie mogę [emoji33]
Kto to będzie jadł !!! Zobacz załącznik 859778

Oszalałaś[emoji16] i dzisiaj mnie zmotywowałaś[emoji16] dżemy będę robić w weekend[emoji16]

a jesteś na telefonie czy na komputrze?:p ja na telefonie też nie umiem a dzisiaj od baaaaardzo dawna usiadłam do kompa, w sensie forum na kompie

Ja w aplikacji zaznaczam po kolei i potem w górnym prawym rogu mam taki kwadracik i wszystkie cytowane[emoji16]

Ale zazdroszczę dziewczynom które są w 30 tc u mnie dopiero 26 ledwie się łapie na sierpniowki wogole bo termin mam na 29.08. Uspokoilo mnie to po czym mąż powiedział że on już nikomu nie wieży...bo nie zrobiło mi usg nawet. W piatek jadę na usg do Polski.

Grunt, że wszystko w porządku[emoji16]

A to dziękuje :)
Myślałam, że się płaci za to :) jeśli nie to super, bo już się stresowałam jak to załatwić. Czyli we wszystkich szpitalach normalnie tak ?:)
Tak przynajmniej powinno być. Słyszałam niestety o tym że szpitale obchodzą ten przepis chcąc np opłaty za sterylny strój ochronny u osoby towarzyszącej. Warto rozeznać się jak będzie w naszym szpitalu bo potem i tak będzie nadmiar nerwów....

Ja tym razem planuje rodzić sama. Tzn z moja położna:)

reklama
Tak u mnie już się nie kapie dzieci w szpitalu od tamtego roku tak wprowadzili, w 2015 roku mojego synka jeszcze kąpali :)

Do góry