reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czyli jadę rodzić i na porodówkę odrazu wchodzi osoba z którą chce rodzić tak ? A place za to kiedy i komu ?
Ale nic płacić nie musisz. Teraz osobą towarzyszącą to standard. Polecam poczytać standardy opieki okołoporodowej można się dużo ważnych rzeczy dowiedziec. Masz do tego prawo i jeśli ty się zgadzasz żeby ktoś był to nikt nie ma prawa go wyprosić, wiadomo wyjątek jeśli coś zaczyna się dziać to czasem proszą żeby wyjść na chwilę ale różnie to bywa.

reklama
No właśnie wiem że masz już cukrzycowa dietę... Dodatkowo jeszcze ciąć kalorie może być trudno. Wiadomo że dasz radę jak sie zawezmiesz bo Ty akurat jestses silna kobieta ale będziesz jak ja to mówię smutna i głodna :(
Z młodym tez dużo przytyłam bo ponad 20 kg i nikt mi nie mówił ze za dużo czy coś a pp 2 miesiącach miałam już wagę swoją. Choć wiem ze to było 10 lat temu [emoji23][emoji23]

Dziewczyny oszalałam [emoji33] znajdźcie mi jakąś robotę bo z tej kuchni wyjść nie mogę [emoji33]
Kto to będzie jadł !!!
IMG_20180523_190224.jpg

Załączniki

• IMG_20180523_190224.jpg
    IMG_20180523_190224.jpg
    49,1 KB · Wyświetleń: 365
14 kg... mam ograniczyć cukier ale ja i tak na djecie bo mam cukrzycę ciazowa
Ja 1,5 miesiąca temu miałam 10kg na plusie i też mi lekarz mówił, że za dużo i mam przestać jeść tyle owoców ( nie wspominałam, że zajadam się lodami :D). Teraz mi chyba doszło +3kg. Chyba, bo nie ufam mojej wadze. Gdzie jej nie postawie jest inny wynik, chociaż jak 3 razy się powtórzyła to wzięłam ją pod uwagę.
Któraś jeszcze czeka na wyniki krzywej cukrowej? U mnie wyniki z labolatorium idą prosto do gina i dowiem się dopiero na wizycie w poniedziałek jak sytuacja. Ale myślę, że gdyby coś było nie tak to by chyba zadzwonili...

Kochana :*** nikomu za to nie płacisz :) przy fizjologicznym porodzie (czyli takim bez komplikacji) może być z Tobą osoba towarzysząca i to jest teraz standard.
A to dziękuje :)
Myślałam, że się płaci za to :) jeśli nie to super, bo już się stresowałam jak to załatwić. Czyli we wszystkich szpitalach normalnie tak ?:)

reklama
Dziewczyny oszalałam [emoji33] znajdźcie mi jakąś robotę bo z tej kuchni wyjść nie mogę [emoji33]
Kto to będzie jadł !!! Zobacz załącznik 859778
A co to toto będzie?

Dziewczyny, ja nie staję na wadzę, bo za szczęśliwa jestem. Przekroczyłam mój osobisty limit, 130kg...
Ale pamiętajcie, że ten plus to nie tylko WY, ale dziecko, wody, łożysko, woda odkładająca się w ciele. W dniu porodu z miejsca będziecie miały na minusie ok 5kg, a w ciągu 6tygodni, jak macica się będzie obkurczać, będziecie walczyć z laktacją i pilnować diety (której niby nie ma, ale lepiej pewnych rzeczy nie jeść) to na minusie możę być nawet do 15kg. No ja tak z Jasiem miałam :)

Do góry