reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A ja kupiłam 2 kg truskawek zjadlysmy z córką po misce że smietana i cukrem, mniam:)

Widzę że wy dziewczyny wszystkie jednak idziecie w róż, ja jak była w ciąży z córką kupowałam większość rzeczy neutralnych jakby drugi byl chłopak i w sumie się sprawdziło. Jakbym miała różowy wózek itd to by nie miało sensu teraz. No chyba że będziecie to sprzedawać a nie trzymać dla kolejnych dzieci.

Z tą lewatywa to ja chyba sama sobie bym się bała, zresztą lewatywa przyspiesza poród podobno. Ale to już wiem co zrobić, kupię i będę miała że soba w szpitalu.
Ostatnio mój mąż stwierdził że jak zacznę rodzić w nocy to on obudzi córkę wsadzi nas do samochodu zawiezie mnie do szpitala a później córkę do kogoś bo drugi poród to szybciej więc nie ma czasu :) mam nadzieję jednak że az tak szybko to nie pójdzie.

ja w porównaniu do Was to jestem daleko do tego, żeby wszystko mieć zrobione :D jak na razie muszę dokupić jeszcze trochę maleńkich ubranek :D a dopiero w czerwcu jedziemy do ikei po komodę i lampki nocne :D no i jeszcze czeka nas malowanie sypialni, przenoszenie szafy, żeby było miejsce na komodę i łóżeczko ;) a później pranie, pranie i prasowanie, prasowanie :D

To jeszcze sporo przed Wami :)
A na kiedy termin ? Ja się wolę pospieszyć, jakieś mam obawy , że się nie wyrobie inaczej..

Wydaje mi się lepszy niż zdjęcia w albumie, bo mogą zginąć jak się wyjmie a strony z książki nikt nie wyrwie :) i chcemy zrobić taka grubsza, w twardej okładce :)

Jedyne czego nie polecam to album ze zdjęciami do wklejania. Kupiłam taki dla córki fakt że pięknie to wygląda ale wklejanie to katorga. Do dzisiaj jestem na etapie roczku córki a ona ma 5 lat skończone hahaha. Może się za to zabiorę w sumie bo po porodzie już napewno nie będę tego robić.

A ja kupiłam 2 kg truskawek zjadlysmy z córką po misce że smietana i cukrem, mniam:)

Widzę że wy dziewczyny wszystkie jednak idziecie w róż, ja jak była w ciąży z córką kupowałam większość rzeczy neutralnych jakby drugi byl chłopak i w sumie się sprawdziło. Jakbym miała różowy wózek itd to by nie miało sensu teraz. No chyba że będziecie to sprzedawać a nie trzymać dla kolejnych dzieci.

Z tą lewatywa to ja chyba sama sobie bym się bała, zresztą lewatywa przyspiesza poród podobno. Ale to już wiem co zrobić, kupię i będę miała że soba w szpitalu.
Ostatnio mój mąż stwierdził że jak zacznę rodzić w nocy to on obudzi córkę wsadzi nas do samochodu zawiezie mnie do szpitala a później córkę do kogoś bo drugi poród to szybciej więc nie ma czasu :) mam nadzieję jednak że az tak szybko to nie pójdzie.

No my kupujemy z odcieniami różu. Zostawimy dla drugiego, tak jak resztę rzeczy. Jak się okaże , że później będzie synek to sprzedamy i kupimy nowe rzeczy chłopięce :)
Lewatywy tez bym chyba nie potrafiła sama sobie zrobić. Już wolę mieć w torbie a w razie czego niech położna zrobi w szpitalu :p

ja w porównaniu do Was to jestem daleko do tego, żeby wszystko mieć zrobione :D jak na razie muszę dokupić jeszcze trochę maleńkich ubranek :D a dopiero w czerwcu jedziemy do ikei po komodę i lampki nocne :D no i jeszcze czeka nas malowanie sypialni, przenoszenie szafy, żeby było miejsce na komodę i łóżeczko ;) a później pranie, pranie i prasowanie, prasowanie :D
No to jesteśmy na tym samym etapie[emoji16]ja dopiero po 3 prenantalnych będę brała się za wyprawkę[emoji16]

Ja to szukam coś w tym stylu jak te na zdjeciu ale akurat od tego sprzedajacego trochę przeraża mnie czas wysyłki , jak nic podobnego nie znajde to wtedy ten kupie może dojdzie do porodu . Ten sprzedający ma takie apaszki z tasiemka do smoczka to by się nadalo na spacerki Zobacz załącznik 859724
Fajne :D też zapisałam na listę :D tylko szkoda , że nie ma w jednym kolorze , żeby pasował do różnych kolorów ubranek :)

Jedyne czego nie polecam to album ze zdjęciami do wklejania. Kupiłam taki dla córki fakt że pięknie to wygląda ale wklejanie to katorga. Do dzisiaj jestem na etapie roczku córki a ona ma 5 lat skończone hahaha. Może się za to zabiorę w sumie bo po porodzie już napewno nie będę tego robić.
O rany :D
To już lepiej wkladany taki album :D
Jedynie wklejany jaki mam to taki od mamy : 15270898376561458500789.jpg 152708986903922146947.jpg 15270898850621197769529.jpg 1527089896575957121370.jpg

Załączniki

• 15270898376561458500789.jpg
    15270898376561458500789.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 51
  • 152708986903922146947.jpg
    152708986903922146947.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 50
  • 15270898850621197769529.jpg
    15270898850621197769529.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 56
  • 1527089896575957121370.jpg
    1527089896575957121370.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 52
reklama
To jeszcze sporo przed Wami :)
A na kiedy termin ? Ja się wolę pospieszyć, jakieś mam obawy , że się nie wyrobie inaczej..

ja mam termin na 24 sierpnia ;) także trochę czasu jeszcze mam, ale obawiam się że będą upały i pod koniec ciąży nie będę miała siły, żeby gonić, prać i prasować ;) :D

Do góry