reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny! Właśnie czytałam co tam na majówkach i jedna dziewczyna miała mieć córkę a przy porodzie okazało się, że mają synka! Normalnie tak mnie to jakoś wzruszyło :D [emoji7]

Hah weź, nawet mnie nie strasz. Przecież ja mam polowe ciuszków dla dziewczynki i ogólnie nie wyobrażam sobie takiej niespodzianki, ale na pewno u nas będzie dziołcha, bo widziałam 6 tyg temu pierożka to taki, że ho ho :D

Dziewczyny! Właśnie czytałam co tam na majówkach i jedna dziewczyna miała mieć córkę a przy porodzie okazało się, że mają synka! Normalnie tak mnie to jakoś wzruszyło :D [emoji7]
Wczoraj rozmawiałam z moim mężem na ten temat i powiedziałam, ze jakby tak się okazało, to chyba bym wpadła w jakaś depresje poporodowa. Od jakiegoś czasu człowiek wie, ze to będzie dziewczynka i cały czas ma to w głowie kupując ubranka, czy zamawiając inne różne rzeczy i tu nagle miałoby się okazać, ze to nie Lena tylko Lenek :-D Ja bym się chyba załamała i to już nie chodzi o to, ze nie chce syna, bo mi to było wszystko jedno, tylko o sam fakt, ze człowiek inaczej się nastawiał, nawet do brzucha mówię Lenka :p Mój powiedział, ze jakby się okazało ze jednak syn to nazwie go tak ja ja chciałam, mimo ze mu się to imię nie podobało :p

A tu kupiłam w ciucholandzie za grosze strój dla małej, jak już będzie miała z 2-3 miesiące to spróbujemy pójść na basen [emoji85]
IMG_1366.jpg

Załączniki

• IMG_1366.jpg
    IMG_1366.jpg
    284,8 KB · Wyświetleń: 369
To prawda . On co chwilę gada jakieś głupoty co mnie śmieszą , ale podoba mi się to . Przynajmniej się dużo śmiejemy :D
Jak dostaliśmy pozwolenie na seks to ja chciałam a on nie mógł się przełamać. I taki załamany zaczyna mi mówić w łóżku " wiesz co ja nie mogę .. boje się o dziecko, boje się o penisa .. " mi zaczęło się go robić szkoda myślę no trudno .. a ten mi mówi że " boje się że syn będzie mnie łapał za penisa i jeszcze mi go wyrwie albo ja go jakoś uderzę " .. posmialam się w łóżku ale tak naprawdę to bał się o dziecko i po seksach :D
Hahaha! A ja myślałam, że mój P ma bujną wyobraźnię, ale Twego nie przebije :p U nas też dużo śmiechu jest :) Lepiej z przymrużeniem oka podchodzić do życia, jakoś lżej wtedy wszystko przychodzi ;)
O matko! Ja się trochę boje takiej niespodzianki, bo na początku była u nas dziewczynka, a teraz jesteśmy na etapie chłopca :p Ale tak na prawdę to najważniejsze, aby Maleństwo było zdrowe :D

No i Klaudia ja wczoraj na wieczór miałam bóle jak na miesiączkę i bóle pleców.. tak ze trzy godziny może .. oczywiście trochę się boje ale lekarz mówił że to normalne więc nic z tym nie zrobiłam, jedyne co to może pójdę jutro na wizytę a nie za tydzień, ale jeszcze zobaczę.
U mnie to zaczęło się tak że mały kopal mnie bardzo a potem zaczęło boleć i w zasadzie to mały wtedy bawił się cały czas i kopal jak nigdy .. więc może te nasze bóle są właśnie z tym związane ? Bo ja naprawdę nigdy tak małego nie czułam . Tym bardziej że nagle czułam ból wyraźniej a za parę sekund w tym miejscu czuje kopniaki
Moj maly tez ostatnio bardzo aktywny. Wczoraj bolalo mnie podbrzusze i w ciagu calego dnia mialam skurcze. Nie wiem czy to normalne, zapytam lekarza za tydzien, na razie sie nie spinam

Hah weź, nawet mnie nie strasz. Przecież ja mam polowe ciuszków dla dziewczynki i ogólnie nie wyobrażam sobie takiej niespodzianki, ale na pewno u nas będzie dziołcha, bo widziałam 6 tyg temu pierożka to taki, że ho ho :D
Myślę, że nie zdaza się tak często, ale ostatnio to już trzeci przypadek o którym słyszę :D ja mam 99% ciuszków typowo dla chłopca :D no ale najważniejsze żeby było zdrowe :) ta dziewczyna pisała że jeszcze wczoraj na usg potwierdzili dziewczynkę a dzisiaj urodziła chłopca :)

Moja córcia się ukrywa, w zasadzie to moja pani doktor prowadząca nie potwierdziła mi do tej pory, ze będzie może dziewczynka, ale żeby się nie nastawiać (Chyba taki beznadziejny sprzęt ma :/). Bo w Polsce byłam na prenatalnym i tam powiedzieli, ze na 100% córka, ze możemy malować ściany na różowo :D i ze po porodze możemy przyjsc reklamacja jakby co :D i jeszcze jedna lekarka w Polsce tez powiedziała ze dziewczynka :) Także mam nadzieje, ze tak będzie ;)

Mi w pierwszej ciąży gdzieś w 16tc lekarz wskazał na dziewczynkę. To stary ginek że starym sprzętem. Cały czas utrzymywał że dziewczynka i z takim nastawieniem też trwalam:) gdzieś w 34tc załapałam się na darmowe usg wysokiej klasy z okazji akcji szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko. Wtedy pani dr która mnie badała uznała że bez wątpienia facecik. Kazałam jej sprawdzać kilka razy aż w końcu uznała że dziewczynka ma pulchne wargi sromowe. Niemniej chyba pobladłam wtedy na parę minut:)

reklama
Ja też mam połowę ubranek różowych, kocyki pościel, nawet nie liczę na pomyłkę :D u mnie płeć potwierdzona przez 4 różnych lekarzy, bo miałam 2 razy potwierdzone na USG połówkowym na NFZ i prywatnie przez 2 gin, a potem w szpitalu po 27 tygodniu miałam 2 razy USG i też za każdym razem inny lekarz, a teraz 30 idę do lekarza na USG dobry sprzęt i też inny gin więc mam nadzieję że znów potwierdzi :D

Do góry