reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Fajnie , że się udało :) już będzie taka duża i jeśli się pokaże to wyobraź sobie jak cudnie będzie ją widać na 3D :)
Ja się ledwo pomieściłam a jeszcze muszę dolozyc, szlafrok, koszule do porodu, laktator. A do małej ręczniczek ( ile bierzecie z jeden czy dwa ? ) , Rożek, kocyk i ubranka. Jak się nie zmieści to też wyciągnę pieluchy :) dobrze , że mama była przy pakowaniu i doradziła zebym nie brała całych paczek tylko po kilka sztuk, (patyczkow, mały octanisept bo chciałam ten wielki brać, kilka wacików nie 100sztuk itp :D)
- kocyk grubszy taki zwykły czy raczej taki bardzo cieniutki bierzecie do szpitala ?
ja do szpitala recznika nie biore dla malej bo nie potrzeba u mnie , tak samo kocyk czy rozek , bo daja szpitalne sami codziennie okrecaja dzieci w inne :) octenisptu tez nie biore bo oni sami przemywaja pępek swoim octeniseptem, dopiero w domu bede to robic sama :)
mam nadzieje ze ladnie sie pokaze bo na polowkowym usg zakrywala sie jak gin chciala w 3d zdjecie zrobic :)

reklama
Torby mam spakowane, jeszcze dołożę kilka rzeczy. Do szpitala jedziemy teraz na początku czerwca. Rozmawiałam z wieloma dziewczynami które tam rodzily, ostatnio ze znajomą która rodziła 10maja i wszystkie mówiły , że tylko płyn do kąpieli dają. Resztę wszystko trzeba wziąć. I dla siebie i dla dziecka. Nic tam nie dają, nawet ubranka na codzien. Więc rzeczy trochę mam do zabrania :/

No to super jak już tak przygotowana :) jasne, warto pójść i zobaczyć jak to wszystko tam w szpitalu wygląda, przejść się, przyzwyczaić trochę [emoji5][emoji16] jeju, to wielka szkoda :( czyli rzeczywiście musisz wziąć wszystko co potrzebne do torby dla dzidzi [emoji85]

@Angelika22 jak rodziłam synka to za taką położną płaciliśmy 600zł. I taka cena była przez kilka lat, niestety w tym roku od maja podnieśli do 1000zł i trochę zwatpliłam. No ale że ogólnie jestem oszczędna w tej ciązy i niewiele rzeczy kupiłam dla małej, wszytsko okazyjnie. Dużo rzeczy uważam za zbędne, więc po kieszeni jeszcze nie odczułam tego. Także stwierdziłam że na to nie pożałuję i jednak się zdecydowałam. Święty spokój i spokojna głowa przy porodzie sa bezcenne. Kolezanki z Warszawy i tak twierdzą że to bezcen bo tam takie usługi zaczynają się od 2000/2500zł.

Moja w 3 tygodnie przybrała 400g. Mam nadzieje , że nie będzie tak szybko rosła bo w końcu wyjdzie mi 4 kilowa ta moja laleczka :D mi ciągle waga małej się zgadza z jedną aplikacja i według niej na dzień dzisiejszy wazy 1,7kg :) na same zdjęcia czy badanie 3 prenatalne w 3d ? :) Czyli kiedy to będzie ? Chyba już nie długo ?

No to prawidłowy wzrost, każda z nich różnie przybiera, ja jestem ciekawa ile ta nasza córcia 30 maja będzie już miała, bo wtedy mam wizytę u lekarza na NFZ w Lubaniu to będzie już ta 3 prenatalna [emoji5] a później chciałam żebyśmy przed wyjazdem nad morze tak w 31-32 tyg poszli do tego samego lekarza, ale on też prywatnie przyjmuje w Bolesławcu i bierze za zdjęcia 3D/4D 200 zł. I za wizytę to już jest też oczywiście [emoji18][emoji846]

Dopiero Was wspierałam i współczułam a dzisiaj sama siedze i po prostu płakać mi się chce. Będę wyła do poduszki pewnie. Taka jestem zła i jest mi tak przykro..
Tak mnie mój "milo" dzisiaj zaskoczył..
Nie wiem co mu się w głowie porobiło, czy odległość tak oddziałuje czy jakieś depresji dostał, czy stres bo blisko porodu. Nie wiem. Ale nie mam zamiaru się do niego odezwać , najlepiej niech 30ego w ogóle nie przyjeżdża tylko siedzi w tych Niemczech.
Wypili dzisiaj i poszedł spać. Nawet SMS nie pisałam bo wiedziałam ,że nie ma sensu , że po co się denerwować.. niech śpi.
Nagle wstał i zaczął pisać do mnie głupie smsy. Na prawdę przykre , zaczął mi wszystko wygadywać, od ciężkiej pracy i , że ja tylko wydaje i mówię na co potrzeba.. a tak nie jest bo wszystkie wydatki ustalamy razem.. po ciaze, że ciągle się denerwuje i przeze mnie mała się może wcześniej urodzić. Nawet w dwóch smsach napisał , że nie jestem do końca zdrowa i , żebym zeszła na ziemię. SMS : siedź na dupie i nie marudź bo źle się zachowujesz. , Kolejny : zastanów się nad sobą bo w głowie ci się psuje.
Na żadnego nie odpisywałam i nie mam zamiaru. Bardzo mnie to uraziło. Nie wiem dlaczego tak postąpił. Ale nie zapomnę mu tego.. wiem , że jutro będzie myślał o tym caly dzień i będzie mu z tym źle bo nie nawidzi jak jest mi przykro i jak się kłócimy i będzie żałował każdego słowa bo tak na prawdę tak nie uwaza. Tylko skoro tak nie uwaza to skąd te słowa w jego głowie się wzięły ? Aż mi się odechciało tego całego mieszkania i wszystkiego. A tak twierdzi całe 4 lata że jestem dla niego najważniejsza , jak to mnie nie kocha , że jestem jego całym życiem i nie da mnie skrzywdzić. A sam to właśnie zrobił...

Przepraszam , musiałam się chyba wygadać.. :(

ja do szpitala recznika nie biore dla malej bo nie potrzeba u mnie , tak samo kocyk czy rozek , bo daja szpitalne sami codziennie okrecaja dzieci w inne :) octenisptu tez nie biore bo oni sami przemywaja pępek swoim octeniseptem, dopiero w domu bede to robic sama :)
mam nadzieje ze ladnie sie pokaze bo na polowkowym usg zakrywala sie jak gin chciala w 3d zdjecie zrobic :)

Moja się schowała na trzecim :( z polowkowego mamy zdjęcie na szczescie.

hej dziewczyny jestem w drugiej ciąży spodziewam się drugiej córki termin porodu mam wyznaczony na 8,08,2018 Przed urodzeniem pierwszej córki czasem tu zaglądałam a dzisiaj tak z nudów stwierdziłam i sprawdzę co u dziewczyn w podobnej do mojej sytuacji( oczekujących maleństw też w sierpniu:):)
Tez mam druga ciaze i tez dziewczynke druga bede miec ;)

reklama
Masz jeszcze sporo czasu na przemyślenia. Z opiniami wiadomo, bywa bardzo różnie. Ja już ten jeden poród przeżyłam, poobserwowałam swoje. I z mojej rodziny to mój poród był jednym z lepszych. Moja bratowa cięta nożyczkami na żywca, cały poród zamiast aktywności to lezenie i jeczenie, brak położnej przy porodzie (koleżanka rodziła praktycznie tylko z mężem, położna przychodziła co godzinę tylko zobaczyć co jest grane). Dużo historii się nasłuchałam, mniej czy bardziej makabrycznych ;) . To wszystko zalezy na kogo się trafi, bo w każdym szpitalu są lepsze i gorsze położne czy lekarze, więc też nie mamy na to wpływu. Na Kamieńskiego po porodzie spędziłam 2 tygodnie z synem, wiec wiele widziałam i mogę z czystym sumieniem polecić ;)
To brzmi jak historia z horroru o psychopatach... :o

Do góry