@Angelika22 @GorzkaPomarańcza @Vanilia120 ja rodziłam syna sn na Kamieńskiego z wykupioną położną. Ona była cudowna, poród był cudowny. Aktywny, bez leżenia, bez cięcia. Cudownie się mna tam zaopiekowano, miałam masaż szyjki, mogłam rodzic w wodzie, pod prysznicem, jak i gdzie chciałam. Położna doradzała ćwiczenia na przyspieszenie porodu itp. Ogromne wsparcie, wielka pewność że jestem w dobrych rękach. Szybkie reakcje na jakies komplikacje. Teraz się nei zastanawiam tylko na pewno chcę tam znowu rodzić, z tą samą położną. Wsyztskie moje kolezanki tam rodziły własnie z nią (przyjęła 5 dzieciaczków na świat z mojego bliskiego otoczenia). Wszyscy bardzo zadowoleni. Nawet jesli nie planuje się tam wynająć położnej to i tak warto tam rodzić bo wszystkie położne tam są wspaniałe!
Jeśli natomiast potwierdzi się moje łożysko przodujące i bedę miała wskazanie do cc (czego bardzo bym nie chciała) to wybiorę albo Borowską albo Kliniki bo do cięcia raczej Kamieńskiego nie polecają.
Druga sprawa że porodówki we Wrocławiu przepełnione po całości. Na forum "Halo gdzie rodzić Wrocław" ciągle laski są odsyłane od spzitala do szpitala bo nie ma miejsce, więc może się okazać że będziemy jechac tam gdzie jest miejsce. Najlepiej wtedy dzwonić chyba na 112 i oni udziela informacji, albo w spzitalu. Ostatnio laska jechała z akcją aż do Strzelina bo we Wrocławiu nie było miejsc. Lipa na maxa. A najwięcej dzieci w roku rodzi się właśnie sierpień/wrzesień więc może być ciężko.
Bardzo wiele dobrego słyszałam o szpitalu w Olesnicy, jednak ja celuję w te z 3 stopniem referencyjności