reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tyleście nabazgrały przez cały dzień, a ja nie mam siły czytać. Jestem umęczona poczekalnią na SORze i czekaniem na okulistę na oddziale. W sumie zeszło mi na to 5 godzin, ale przynajmniej wiem, że to nic poważnego. Po prostu najzwyklejsze w świecie śluzowo-ropne zapalenie spojówek. Dostałam kropelki i za dwa-trzy dni powinno być po kłopocie. Gościu powiedział mi że ból głowy i oka są niezależne i tak siępo prostu przytrafiło, że zgrały się w czasie.

No i najważniejsze, umowa na najem mieszkania podpisana. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak to się zgłasza do urzędu skarbowego?
O matko...5h?! [emoji852] ale dobrze, że to nic poważnego[emoji8]

Gratulacje z okazji podpisania umowy[emoji5]

reklama
widzę, że padł temat śpiewania, a ja chciałam zapytać czy któraś z Was czyta bajki maleństwu :D? słyszałam, że to dobrze wpływa na dziecko jeszcze w brzuszku ;) @miloscwczasachpopkultury ja tez zamierzam kupić takie pojemniki, żeby mieć na wszystkie akcesoria dla maluszka :D

Ja córce czytam odkąd miała kilka miesięcy i tak się nauczyła, że bez przeczytania jakiejś bajki czy wierszyka nie pójdzie spać, chyba że jest bardzo padnięta. Nieraz jak ja jestem zmęczona i nie mam siły jej czytać to i tak nic z tego. Potrafi zrobić awanturę albo się rozpłakać i trzeba czytać. Ale w sumie książka to dobra rzecz przed spaniem więc nieraz się zmuszam i czytam. Nigdy moje dziecko nie zasnęło przy tablecie lub telefonie oglądając jakieś pierdoły na YouTube. W ciągu dnia ogląda bajki lub filmiki na YouTube ale przed snem musi być książka. A jak jej czytam to maluch w brzuszku teraz też słyszy ☺

Fajnie , że się udało :) już będzie taka duża i jeśli się pokaże to wyobraź sobie jak cudnie będzie ją widać na 3D :)
Ja się ledwo pomieściłam a jeszcze muszę dolozyc, szlafrok, koszule do porodu, laktator. A do małej ręczniczek ( ile bierzecie z jeden czy dwa ? ) , Rożek, kocyk i ubranka. Jak się nie zmieści to też wyciągnę pieluchy :) dobrze , że mama była przy pakowaniu i doradziła zebym nie brała całych paczek tylko po kilka sztuk, (patyczkow, mały octanisept bo chciałam ten wielki brać, kilka wacików nie 100sztuk itp :D)
- kocyk grubszy taki zwykły czy raczej taki bardzo cieniutki bierzecie do szpitala ?
Ja do szpitala nie biorę dla dzidzi nic więcej poza pampersami, maścią do pupy, pieluchami, niedrapkami i to chyba tyle. Kocyki, rożki, ubranka itp daje szpital :) później tylko mąż przywiezie mu ubranka i kocyk na wyjście

Klaudia975 Myślę że tak:) Fajnie poczytać posty osób w podobnej sytuacji:) Hm jestem w 3 trymestrze ciąży spodziewam się córki..Pierwszą ciążę lepiej przeżyłam niż tą.. Mama nadciśnienie tętnicze i do tej pory zdarza mi się mdłości których w pierwszej ciąży w ogóle nie znałam Liczę na to że zakończę tą ciąże cc tak jak poprzednio chociaż za pierwszym razem było to nagłe cc ( tym razem wolała bym już planowane)

To podobnie jak moja. Podobno co tydzień teraz od 28 przybiera o 200 g, czyli dziś jak zaczynam 29-30 tydzień to ma jakoś około 1,4-1,5 kg, w 30-31 tyg 1,6 kg, a w 32-33 to będzie miała z 1,8-2 kg. I wtedy idziemy właśnie na zdjęcia 3d\4d :)
Moja w 3 tygodnie przybrała 400g. Mam nadzieje , że nie będzie tak szybko rosła bo w końcu wyjdzie mi 4 kilowa ta moja laleczka :D mi ciągle waga małej się zgadza z jedną aplikacja i według niej na dzień dzisiejszy wazy 1,7kg :) na same zdjęcia czy badanie 3 prenatalne w 3d ? :) Czyli kiedy to będzie ? Chyba już nie długo ?

Ja np nie biorę dla dzidzi nic prócz 2 pieluch tetrowych, niedrapek 3 szt, czapki 2 szt, skarpetki 2 pary i jeden zestaw na wyjście tzn czapka, body z krótkim rękawkiem plus sweterek cienki, skarpetki, takie luźne spodenki cienkie. Tam gdzie będę rodzic wszystkie ciuszki na codzień, rożek, kocyk itd dają dla dziecka. Nie ma po co brać i później wyparzac wszystko w praniu i niszczyć :( także Ty tez się zapytaj następnym razem na wizycie przejdź się tam na oddział porodowy i tam Pani położna powinna Ci wszystko powiedzieć + polecam już wziąć od niej plan porodu, ja już mam i będę go jutro albo pojutrze wypełniać i już do dokumentacji włożę do szpitala :) torbę tez za miesiąc już przed wyjazdem nad morze spakuje, bo jedziemy jak będę w 33-34 tyg a różnie może być.

Torby mam spakowane, jeszcze dołożę kilka rzeczy. Do szpitala jedziemy teraz na początku czerwca. Rozmawiałam z wieloma dziewczynami które tam rodzily, ostatnio ze znajomą która rodziła 10maja i wszystkie mówiły , że tylko płyn do kąpieli dają. Resztę wszystko trzeba wziąć. I dla siebie i dla dziecka. Nic tam nie dają, nawet ubranka na codzien. Więc rzeczy trochę mam do zabrania :/

Tyleście nabazgrały przez cały dzień, a ja nie mam siły czytać. Jestem umęczona poczekalnią na SORze i czekaniem na okulistę na oddziale. W sumie zeszło mi na to 5 godzin, ale przynajmniej wiem, że to nic poważnego. Po prostu najzwyklejsze w świecie śluzowo-ropne zapalenie spojówek. Dostałam kropelki i za dwa-trzy dni powinno być po kłopocie. Gościu powiedział mi że ból głowy i oka są niezależne i tak siępo prostu przytrafiło, że zgrały się w czasie.

No i najważniejsze, umowa na najem mieszkania podpisana. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak to się zgłasza do urzędu skarbowego?
Super, że z okiem to tylko drobnostka i , że chwila moment będziesz miala to za sobą :)
Gratuluję podpisania najmu, teraz będzie z pewnością Wam dużo łatwiej :)

O jak mnie zgaga męczy.. pojadłam dzisiaj truskawek i czuję , że to po nich. W sobotę jak obrobiłam całe sitko czereśni to nic mi nie było..

reklama
Prezent od mojej mamy dla Alicji :)
IMG_20180521_200839_768x1024_600x800.jpg

Załączniki

• IMG_20180521_200839_768x1024_600x800.jpg
    IMG_20180521_200839_768x1024_600x800.jpg
    137 KB · Wyświetleń: 458
Do góry