reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzisiaj zapisałam na to 3 USG , na 30 maj na 19.20, to chyba bedzie za tydzień w środe i będę wtedy w 31.3 tygodniu. Szkoda że jednak na NFZ nie pojde jak mialo byc, tak by było 250 zł na coś innego dla małej ale trudno.. tak czy siak trzeba iść i wszystko sprawdzić i zbadać niunie :)
Torby już mam spakowane , chciałam dzisiaj wszystko włozyc przymierzyc czy się wogole pomiesci , i naszczescie tak . Jedna torba dla mnie druga mniejsza taka na ramię dla małej. A pampersy to wezmę w reklamówkę albo tak w rękę . Już toreb po przymiarce nie będę rozpakowywać , będą już czekały gotowe :)

reklama
Hej dziewczyny. Dopiero miałam chwile żeby zaglądnąć na forum, bo dziś od rana aktywny dzień tzn rano spacer z psem, później biedronka małe zakupy, śniadanko, wstawiłam 2 prania i rozwiesiłam, ogarnelam się, wyszłam z pieskiem, bylismy u teściowej na obiedzie, poszłam po arbuza i truskawki do warzywniaka, a mój Bartek pomalował 2ga wartswe w pokoiku małej, skręcił komode i ja właśnie poukładałam koszyki na akcesoria do pielęgnacji na komodzie i ciuszki do komody powkladalam. Na samej gorze wyladowaly body z krótkim i koszulki z krótkim, później spodeneczki, polspiochy i legginsy, pozniej body z długim, później sweterki i bluzy cieplejsze a na końcu pajacyki, sukieneczki i takie kaftaniki piżamki do spania 2 szt. Uff także padam z sił, teraz ubieram się i idę na paznokcie, bo 3 czerwca jedziemy na komunie, a ogólnie to będzie wygoda mieć na cały miesiąc paznokcie, które się nie będą łamać i będą non stop zadbane :D

Także odezwę się wieczorkiem i nadrobię zaległości :)

Zobacz załącznik 859019Zobacz załącznik 859020Zobacz załącznik 859021Zobacz załącznik 859022Zobacz załącznik 859023Zobacz załącznik 859024Zobacz załącznik 859025Zobacz załącznik 859026

Też z córką miałam takie koszyczki na komodzie przy łóżeczku. Sprawdził mi się bardzo taki układ i teraz też tak sobie poustawiam. Wszystko pod ręką przy przewijaniu. Ja dzisiaj przejrzałam ile mam ubranek tych pierwszych rozm 56 i 62 i malutko tego. Do szpitala by było w razie czego. Jeszcze w czerwcu dostane jakieś ubranka. To dopiero wezmę się za pranie.

Ja już po wizycie. Szyjka jak miałam miesiąc temu 2.7 cm tak ma dalej. Jest zamknięta i twarda. Uff kamien z serca troche. Mamy 28 tydzień i mały waży 1154 gram. Jakiś taki malutki się wydaje. Akrobata drapal się nożkami po głowie. Ginekolog pomierzyl wszystkie narządy i powiedzial że jest ok. Afi na ten tydzień wynosi 15.
No to pięknie[emoji16] oby tak dalej![emoji16]

@klaudiaa975 ale dla Twojego maleństwa twój głos jest najpiękniejszy na swiecie:) zresztą dzidziusie lubią śpiewanie więc chyba czas się przełamać bo to często uspokaja dzieciaczki:)
Ja kiedyś też nie lubiłam swojego głosu a teraz mi nie przeszkadza, często z córką śpiewamy np w samochodzie i jest super:)

Wybiorę chyba Borowska . Najbliżej do domu i ostatnio słyszałam pozytywne opinie tylko na temat tego szpitala . Kiedy poruszacie temat porodu z lekarzem ?
Mysle, ze na wizycie 28maja chyba juz powinien poruszyc ten temat ale moze sie myle. Ciekawa jestem czy teraz częściej bede miala wizyty niz co 1,5miesiaca...

Mysle, ze na wizycie 28maja chyba juz powinien poruszyc ten temat ale moze sie myle. Ciekawa jestem czy teraz częściej bede miala wizyty niz co 1,5miesiaca...

U mnie na dziś są co miesiąc, ale podobno po 30tym tyg. czyli chyba od teraz mają być co dwa tygodnie a później co tydzień :D chyba spędzę tam więcej czasu niż myślę hehehe

Ja mam wizytę co miesiąc ale słuchajcie jaka sytuacja mnie spotkała . Nie pisałam nigdy o tym . Pracowałam w firmie ponad 3 lata z czego ponad rok na umowę o prace . Jak tylko szefowa dowiedziała się ze jestem w ciąży kazała kierowniczce wręczyć mi wypowiedzenie . Ona tego nie zrobiła . Uciekłam na l4 . Miałam opłacane dodatkowe ubezpieczenie i nie musiałam płacić za wizyty . Ostatnio podczas wizyty na badaniach dowiedziałam się ze szefowa już mi nie opłaciła i teraz się zacznie . Nawet nie wiem ile kasy przygotować na środę . A wizyty będą coraz częstsze .
I po tej sytuacji , mimo ze mam dopiero 23 lata , stwierdzam ze kobiety są takie straszne dla siebie , szczególnie jeśli chodzi o ciąże i pieniądze :(

reklama
Ja już po wizycie. Szyjka jak miałam miesiąc temu 2.7 cm tak ma dalej. Jest zamknięta i twarda. Uff kamien z serca troche. Mamy 28 tydzień i mały waży 1154 gram. Jakiś taki malutki się wydaje. Akrobata drapal się nożkami po głowie. Ginekolog pomierzyl wszystkie narządy i powiedzial że jest ok. Afi na ten tydzień wynosi 15.
Super wieści:) synek wcale nie taki malutki:) już kawał chlopa hehe

Do góry