reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja właśnie dlatego nie biorę ciuszkow od kogoś.
Kuzynka przywiozła mi ciuszki po synku , jak to zobaczyłam nie dość że bardzo zniszczone to jeszcze mówi że jak mój mały wyrośnie to mam oddać bo jej siostra planuje dziecko. No to po co mi dawała ? Leżą te ciuszki gotowe do oddania bo nie mam zamiaru uważać na nie i pilnować żeby się nie zniszczyły ( a one już do mało czego się nadają ) . Ani ja nie pożyczam od kogoś , ani ja nie będę pożyczac. Jak coś to tylko dam albo wezmę :)
To zależy od stosunków w rodzinie :) my dostaliśmy baaaardzo dużo ubranek po bratanku męża, później jak nasz synek w nich pochodzi to wszystko do pudełek i z powrotem trafi do teściowej do piwnicy. Tam oddamy rzeczy zarówno te po bratanku jak i te które my kupiliśmy. Jak brat męża będzie miał drugie dziecko to znowu oni sobie wezmą, a później na drugie dziecko my. Wiadomo co się zniszczy, to się zniszczy i do kosza. Ale też będzie to uzupełniane, bo wiadomo, że każdy chce kupić też coś nowego :) ale my mamy z nimi super relacje, wszyscy mamy podobne nastawienie do takich rzeczy i myślę, że to wymienianie się super u nas funkcjonuje :)

reklama
@klaudiaa975 moja córka miała 3650 i 56 cm także nie wielkolud. Jak mi podawali sterydy to lekarz mówił że to też zwiększa przepływy i dzięki temu szybciej płuca się rozwijają ale też wszystko inne.

Ja bym na Twoim miejscu się nie stresowała tak że urodzisz wcześniej bo to różnie może być. Jak będziesz rodzić to napewno poznasz że to już:)

Ja dzisiaj mam lenia, zrobiłam prawie obiad i to chyba tyle mojej aktywności na dzisiaj. No jeszcze po córkę pojadę do przedszkola. Strasznie mi się spać chce dzisiaj nie wiem czemu.

Myślałam , że tylko na płucka ale jak mowil Ci lekarz , że nie tylko na to i , że lepiej się dziecko rozwija dzięki tym lekom to cieszę się bardzo :):) wierzę , że nawet gdyby miała urodzić się wcześniej to da sobie radę :)
Ja taką śpiąca jestem od kilku dni, najchętniej bym z łóżka nie wychodziła. Zawsze siedziałam do 24/1 w nocy a ostatnio 21/22 już jestem w łóżku :surprised:
Dzisiaj ma przyjść 1 z dwóch ostatnich paczek dla malutkiej i póki nie mam pudelek na ubranka będę prasowala i chowała do szafy, później tylko przeniose do komody :) chce mieć już z głowy pranie i prasowanie. Więc Zaraz się za to zabieram :)

Dziewczyny tyle naklepakyscie przez półtorej dnia, ze leżałam z dobra godzinę i czytałam. U nas dziś kolejny wolny Dzien, takze tez nie będę na bieżąco. Nie wiem jeszcze co będziemy dziś robic, ale mam nadzieje, ze gdzieś pojedziemy :D Teraz wstaje szybkie śniadanko i do kościoła na msze, a później się zobaczy. Ostatnio znajoma pytała mnie kiedy baby shower robię :D Powiedziałam, ze raczej nie planuje, na co ona, ze mi zrobi i wczoraj jak przyjechali do nas przywiozła nam coś takiego Zobacz załącznik 858902
Piękne poprostu [emoji173]️ Na dodatek sama to zrobiła, nawet nie wiedziałam, ze takie zdolności ma :) także bardzo miło, mamy pierwszy prezent dla malutkiej :) tylko z tego co widziałam to ubranka na rozmiar 50, ja sama nawet takich nie kupowałam. Nie wiadomo czy wg się przydadzą. W każdym bądź razie piękny gest :)

Miłego dzionka Wam wszystkim życzę! :)
Śliczny prezent :)

Mila,nie mila ale glajda :p
Mowisz ze sexy? :p poszlam jednak w zwiewnej,i tak jako rodzic, bylam tam tylko ja hyhyhy
Cos wykombinuje.. tyyy faktycznie na taras moge wystawic ,albo nie bo mi sie zagotuje :/ bo mam poludniowy i mega tam goraco,nie mam daszku na tarasie..

No sexi, sexi :D ciaza Ci służy :D
Ale to może się przydać jak akurat byś odpoczywała na tarasie, to malutka obok Ciebie w takiej gondoli mogła by być :) pod parasolem np :) chyba , że lepiej w wozku lub bujaczku bo jednak taras się nagrzewa i od spodu mogło by być za gorąco..

@zanka też właśnie ostatnio myślałam o niej :( Zwłaszcza przy okazji jak dziewczyny pisały że ostrożnie jeżdżą autami. Jakoś przypomniała mi się ta sytuacja :(

Ale powiem Wam, że w grudniówkach i styczniowkach sa co najmniej 3 nasze sierpniowe mamy, które straciły swoje maleństwa w pierwszych tc :) Także jest zawsze nadzieja, widać że te mamuśki szybko wracają na forum, chociaż tyle :)

@Luiza. współczuję sytuacji z okiem, ja też nienawidze jak coś mi jest i trzeba gdzieś jeździć po szpitalach/lekarzach :/ Powodzenia na IP.

Wczoraj miałam straszny dzień, jakąś depresję przedporodową czy jak. Nic mi się nie chciało, nic mi się nie podobało. Poszliśmy na kawę i siedziałam w kawiarni a przede mną wielkie lustro. Humor jeszcze bardziej poszybował w dół, jestem taka wielka, mimo że przytyłam 8kg, co nie jest najgorszym wynikiem bo sie w miarę pilnuję, to i tak mam wrażenie że wyglądam jak sprośna świnia :( I ci ludzie którzy się ciągle na mnie gapią jak na jakieś dziwadło, serio w tak wielkim mieście jak Wrocław nie widzieli nigdy koboety w ciązy? Najchętniej nie wychodziłabym spod kołdry :(
Współczuję takiego humoru, bo wtedy wszystkiego się odechciewa niestety[emoji852]
Ludzie są dziwni i zawsze patrzą na kobiety w ciąży... Nie wiem nigdy czy z ciekawości, czy tak po prostu[emoji5]
Może zakup nowego ciuszka by ci pomógł? Albo Tak, jak dziewczyny pisały... kosmetyczka? Fryzjer?[emoji16]

No sexi, sexi :D ciaza Ci służy :D
Ale to może się przydać jak akurat byś odpoczywała na tarasie, to malutka obok Ciebie w takiej gondoli mogła by być :) pod parasolem np :) chyba , że lepiej w wozku lub bujaczku bo jednak taras się nagrzewa i od spodu mogło by być za gorąco..
Dzieki :*
Faktycznie taras sie nagrzewa.. moze wykorzystam do ogrodka na trawke ;) tam sa drzewka i cien,to i mi sie bedzie lepiej odpoczywalo :*

Wydaje mi się że 50 możesz odpuścić bo ten wcześniejszy poród dla mnie to trochę straszenie ;) jeśli nic się nie dzieje od tych twardnien to dlaczego miałabyś wcześniej rodzić ? Wiadomo każdej z nas może się zdarzyć ale nawet jak któraś wcześniej urodzi i rozmiar 50 będzie potrzebny to wtedy raczej dzidziuś będzie leżał w szpitalu więcej niż 2 dni i spokojnie można zamówić chociaż coś z allegro
Dokładnie też tak myślę. Masz tylko te twardnienia, a nie skracającą się szyjkę więc ja bym się aż tak porodem przedwczesnym nie martwiła. Każda z nas ma TEORETYCZNIE taką możliwość. I tak jak karkula mówi, najwyżej zamówisz na szybko coś przez neta albo wyślesz mamę do sklepu :)

reklama
U mnie też przechodzą ubranka pomiędzy kuzynostwem[emoji4] jak dla mnie bomba[emoji16]

Wyobraźcie sobie, że byłam dzisiaj w urzędzie miasta w wydziale komunikacji. Babeczka mnie zauważyła i poprosiła bez kolejki...wow[emoji16] byłam w mega szoku[emoji4]i ruszam do okienka i słyszę za sobą głos faceta..."że kobietom w ciąży się w głowach powywracało, wszędzie chcą mieć pierwszeństwo"... wyobraźcie sobie moje zdziwienie, jak starszy pan stojący przede mną naskoczył na tego kolesia[emoji23] podziękowałam mu grzecznie jak wychodziłam[emoji16] ludzie są dziwni [emoji16]

Do góry