Anulaa88
Fanka BB :)
@chomiczka007 czekamy[emoji16]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli K zarabiając teraz między 5-8t. Miałby szansę na 250tys kredytu. Ale bez umowy z pracy g.. może .. eh. Wiecznie pod górkę.I załapaliśmy się na ostatnia pule mdm
No sporo by wam dali jak na 2500Klaudia nie wiem po ile u was mieszkania , jaki mielibyście wkład ale jak ja się byłam pytać o kredyt w banku spółdzielczym to tylko z pensja mojego męża ( ok 2500 netto ) pensja oczywiście dzielona na nas dwoje dostalibyśmy 170tys . Wydaje mi się że to sporo. I to nawet nie byłby kredyt hipoteczny
jest to dofinansowanie z miasta na włąsne mieszkanieCzyli K zarabiając teraz między 5-8t. Miałby szansę na 250tys kredytu. Ale bez umowy z pracy g.. może .. eh. Wiecznie pod górkę.
Później będzie zarabiał powyżej 10 i z umową ale nawet nie będziemy się bawić z Polskimi bankami bo szkoda słów do nich.
I co to jest pula MDM ?
Nie orientowałam się bo byłam ciekawa tylko zdolności ale jak raz w spółdzielczym wzięliśmy ten właśnie kredyt tylko że 30tys to do spłaty bylo 34tys . Ja osobiście dziwię się że wkładacie kasę w czyjeś mieszkanie i wolałabym wziąć ten kredyt i kupić mieszkanie jakie chce jeśli by wam bank dal ale to już każdy ma swoje upodobania ja bym np nie potrafiła wynajmować mieszkania bo to jest konkretne nabijanie kasy a kredyt hipoteczny wbrew pozorom jest łatwo wziąć bo bank nie ryzykuje.. w razie braku spłat weźmie mieszkanie i jego to pierdzieli. No i ja nie wzięłabym kredytu w obcej walucie . Nie wiem może został mi strach po frankowiczachNo sporo by wam dali jak na 2500
A do spłaty ile więcej ? Pytaliscie się ?
U nas mieszkania np. na parterze dwa pokoje 160/180 tys. A nie wiem jak jest z trzypokojowym bo takie byśmy chcieli. Ale jak się wynajmuje +3 pokoje to koszt taki sam jak za kawalerkę i dwa pokoje.. albo dużo taniej bo teraz ludzie szukają jednego / dwóch pokoi .. i tak na początek chcielibyśmy kupić to mieszkanie które wynajmujemy bo duzo w nie włożyliśmy. A dopiero później je sprzedać i kupić większe. Chociaż nie wiem czy jest sens tak się bawić ?
Wyglądałaś pięknie Życzę ci żebyś z każdą kolejną rocznica wyglądała tak promiennie