reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hehe mój mąż modlił się żeby było jedno [emoji23][emoji16] ja tez na razie chcę jedno [emoji16] siostrze nie ma kto pomóc wiec ją podziwiam naprawdę a chłopaki super są;) urodzili się w 36t przez cesarkę [emoji16]
Bo tak zazwyczaj bliźniaki się rodzą :)
A męża nie ma ? Czy pracuje i po prostu jest sama ?

reklama
Kredyt. Jeśli chcielibyśmy sprzedać tamto i kupić nowe, to naturalnie na kredyt nowe, ale z wkładem własnym, żeby nie brać kredytu na lat 30 i więcej tylko góra na 15. A tu potrzeba mieć jakieś 50 tysi, żeby tyle zostało ze sprzedaży mieszkania i po spłaceniu bieżącego kredytu... jeszcze trzeba go troszkę pospłacać.
Żeby zamienić mieszkania również musimy mieć trochę siana, a to też w dziesiątkach tysięcy idzie.
Także póki co, jest jak jest, ale na pewno będzie lepiej

Ależ mnie się chce spać, zmęczyły mnie zakupy, jazda w gorącym tramwaju i pobudka w wykonaniu Jasia, który z impetem wparował nam przed 6 do wyrka po czym odwrócił się dupką i poszedł dalej spać :p
Cyba sieknę sobie kawki
Wazne , że macie możliwość wynajmu i nie stoi bezczynnie tylko zarabia.
Mam nadzieję , że wszystko pójdzie po Waszej myśli :) my też będziemy w przyszłości myśleć o dużym kredycie na mieszkanie, bo wynajmując całe życie będzie ciezko ..

A kiedy masz kolejną wizytę ? Bo jeśli nie będzie się nic działo z szyjka to chyba będzie znaczyło że te skurcze to normalne tak ? Ja ostatnio fajny artykuł znalazłam jak rozpoznawać skurcze od innych rzeczy . I wychodzi na to że klocia w brzuchu to normalka a ja nie raz myślałam że to jakieś skurcze i panikowalam. Ja w zasadzie jeszcze nie czułam zaciskania całego brzucha tylko właśnie jakieś klocia czy jak maluch coś przystawi

4ego kolejna wizyta ale przełoże na 30 lub 1ego , żeby iść razem z K. No mam nadzieję , że szyjka się trzyma bo dzisiaj od rana przy kazdym ruchu czuje klucie i ból..
Jeśli szyjka będzie dalej taka długa to znaczy , że te skurcze chyba bezpieczne. Tylko dlaczego tak się zaniepokoił twardnieniami...
Jak mała się wypnie to wiem kiedy to ona.
Bo to całkiem inne uczucie od stawiania się całego brzucha. I oby tak było u Ciebie do końca :* bo ja chwaliłam , że mam nudna ciaze i bezpieczna , później , że mam przeczucie , że szybciej urodzę i na drugi dzień trafiłam do szpitala ze słabymi ruchami. Od tamtej pory ciągle jakieś problemy i kolejny lekarz przypuszcza poród przedwczesny :( dlatego wolę leżeć jak najwięcej żeby dotrwać chociaż do początku lipca. Do końca 36 tygodnia.

Wazne , że macie możliwość wynajmu i nie stoi bezczynnie tylko zarabia.
Mam nadzieję , że wszystko pójdzie po Waszej myśli :) my też będziemy w przyszłości myśleć o dużym kredycie na mieszkanie, bo wynajmując całe życie będzie ciezko ..
Bo w naszym pięknym kraju wynajem mieszkania jest horrendalnie drogi w porównaniu do zarobków. Wcale mnie nie dziwi że ludzie mając 30 lat nadal mieszkają z rodzicami, bo za co wynająć? Że nie wspomnę o kosztach życia. A kredyty? Kuwa... ja nie wiem jakie zarobki trzeba mieć żeby dostać 200 tysi na małe mieszkanko.

Widzę że i wy miałyście pracowitą sobotę. Ja dziś z D. tez na obrotach sprzataniowych. Teraz chwila relaksu po obiedzie i jeszcze do biedronki po jakieś zakupy.
Czy jutro jest niedziela handlowa czy zamknięte są sklepy?

Bo w naszym pięknym kraju wynajem mieszkania jest horrendalnie drogi w porównaniu do zarobków. Wcale mnie nie dziwi że ludzie mając 30 lat nadal mieszkają z rodzicami, bo za co wynająć? Że nie wspomnę o kosztach życia. A kredyty? Kuwa... ja nie wiem jakie zarobki trzeba mieć żeby dostać 200 tysi na małe mieszkanko.

Dokładnie. Nie wspominając już o kasie na wymarzony mały parterowy domek..
Gdyby wszystko było takie proste to wszyscy by spłacali do banku ratę 1000zl co miesiąc niż dawać tyle za wynajem.. ale jest ciężko wziąć kredyt 50tysiecy a gdzie 200 000..
My będziemy chcieli tyle wziąć jak K przejdzie do lepszej firmy, ale na pewno nie w Polsce, tylko w Niemczech. I wtedy 500euro niech sobie idzie co miesiąc na ratę a my mieszkamy na swoim , a nie ciągle się trzeba martwic , że robi się ale u kogoś, stawia meble u kogoś. I w każdej chwili można zostać bez dachu nad głową..

Jest, tylko pracuje :) a mama i teściowa tez pracują także prawie cały dzień siedzi sama z dziećmi :)

Tym bardziej podziwiam. Co innego jak mąż lub któraś z mam jest pod ręką. Pierwszy rok ciężko przy jednym dziecku a co dopiero przy dwójce , teraz dwa latka , jedno biegnie w jedną stronę , drugie w przeciwną :D nie ogarnęłabym :D

reklama
Klaudia ten Bebetto ladniejszy bo nie aż taki różowy. Jednak miała na pewno bedziesz stroic na maxa i juz dla mnie troche tego różu za dużo bedzie. No i cena, tu masz nowy w tej cenie. Co nowy to jednak nowy no ale moge bie byc obiektywna co do wózka bo ten model bardzo mi sie podoba :)

Ja dzis wysprzatalam, zrobilam salatke na wieczor, obejrzalam Royal Wedding. Dziś mamy pierwszą rocznce ślubu wiec przypominam sobie jak to było pieknie wtedy. Potem moze pochwale sie kilkoma zdjeciami z tego dnia :) Dostalam tez prezent od męża [emoji7][emoji7][emoji7]Zobacz załącznik 858391
Pochwal się jakimś zdjęciem sprzed roku :)

Do góry