Boże współczuję Ci migren ! Moja mama kiedyś miała... Nie dało się z nimi normalnie funkcjonować..DZień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj pięknie wyszło słoneczko, a mnie na złość boli oko, a właściwie z tyłu oka, w głębi oczodołu, jest to u mnie nieuchronna zapowiedź migreny, na którą nie mogę wziąć moich tabletek :/ Do tego muszę wyjść na te słoneczko, a nie posiadam okularów słonecznych... A tak pięknie miało być.
A jak mnie łeb nie rozboli do wieczora, to z okiem do okulisty trzeba będzie drałować, bogi jak ja kocham lekarzy :/
reklama
Luiza.
Fanka BB :)
Dzięki Powiem Ci, że u mnie to jest rodzinne: moja babcia miała, moja mama ma i moja ciotka też. Nasila się w okresie menopauzy i wtedy NIC nie pomaga. Pomyślę, że mnie to też czeka, to mną trzepie. Mi jeszcze pomoże iburofen, ale w końskiej dawce , a tyle to lekarz stanowczo mi zabronił. Już wolałabym żeby to tylko oko było...Boże współczuję Ci migren ! Moja mama kiedyś miała... Nie dało się z nimi normalnie funkcjonować..
Ale nie narzekam, jestem spokojna, panny mnie kopią i jest ok, kawkę trzasnę i muszę jechać w miasto
madziula92
zanka200389
G
gosc12
Gość
I prawidłowo to w sumie prawie to samo jak Cię kolega skomplementuje. Mi ostatnio wielu naszych wspólnych znajomych (chłopaków) mówiło , że ślicznie wyglądam w ciąży i że bardzo ładna jestem. Jedne który ma synka powiedział , że trzeba ich zesfatac i oby malutka odziedziczyła urodę po mnie. Heh. No miłe , K był dumny i raczej nie miał o co być złyWiesz jedyne co poczułam to dumę , że mam takiego fajnego meza .. dowartosciowala mnie
Co do boli okresowych to czasem miewam ale rzadko i takie delikatne . Wcześniej zdarzały się mocniejsze. Lekarz mój mówił że to normalne w ciąży, ale dla niego wszystko jest normalne ..
Mówiłam na ostatniej wizycie. Powiedział , że to są właśnie prawdziwe zaparcia.. pomoże lactulosa lub czopki glicerynowe. Więc muszę się zaopatrzyć..Ty musisz o tych zaparciach powiedzieć swojemu lekarzowi koniecznie i może używać tych czopków o których dziewczyny kiedyś wspominały.
To za tydzień będę musiała dzwonić do swojego lekarza. Bo powiedział że po tym tygodniu jak twardnienia nie przejdą to mam brać luteine dalej a jak po dwóch tygodniach nie przejdą to nie pamiętam co mam zrobić.Nie mam bóli jak na okres. Ja nawet twardnienia mam bardzo rzadko, ze 2-3 razy na jakieś 2 dni się trafi
Więc zadzwonię i przy okazji powiem , że doszły mocne bóle miesiączkowe..
Hehe i dobrze, niech ma charakterek po mamusiU nas na odwrót . Młoda wiecznie się w tym brzuchu tłucze (mimo że łożysko na przedniej ścianie).
Dziewczyna mojego brata mówi, że jak się we mnie wda to będzie lepsza agentka niż syn [emoji23] no i może coś w tym jest
No szkoda ,żeby tyle lodów się marnowałoJa stawiam że jej nietolerancją przejdzie często te alergie które pokazują się w ciąży, po ciąży przechodzą ja tak mam
G
gosc12
Gość
To dobrzeWłaśnie zauważyłam że siara mi się puściła [emoji33]
Miałam pokarm odkąd syna urodziłam 3,5 roku b(mimo że syna karmiłam 15 miesięcy), ciąża zablokowała laktację, a teraz spowrotem się pojawia. Ale we wtorek zaczynamy 28tc więc w sumie żadna nowość. Z synem chyba coś podobnie miałam, a nawał pokarmu na 3 dobę po wstrzymaniu akcji porodowej w 34tc.
Mi kropelkami raz na tydzień leciała od 20tygodnia. Nie ma tego dużo , jedna kropla i koniec. A znajoma musi nosić pieluchę w staniku bo nie nadąża zmieniać wkładek
Współczuję mam podobne bóle , ale u mnie dochodzi jeszcze kilka objawów..DZień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj pięknie wyszło słoneczko, a mnie na złość boli oko, a właściwie z tyłu oka, w głębi oczodołu, jest to u mnie nieuchronna zapowiedź migreny, na którą nie mogę wziąć moich tabletek :/ Do tego muszę wyjść na te słoneczko, a nie posiadam okularów słonecznych... A tak pięknie miało być.
A jak mnie łeb nie rozboli do wieczora, to z okiem do okulisty trzeba będzie drałować, bogi jak ja kocham lekarzy :/
Ale mniej więcej wiem co czujesz :* mam nadzieję , że puści. Mi przechodziło tylko po ketonalu 100..
Anulaa88
Dawaliście dziecku na chrzest laptopa?[emoji16] Czy na komunię?[emoji16]My kasy nie dawaliśmy w tamtym roku.
Młoda dostała od nas laptopa i kolczyki srebrne jej do tego dokupiłan.
Witaj w "rodzinie". Dla mnie migrena to najgorsze, co może mnie spotkać. Jedyne co mi pomaga, to leżenie w ciemnym pokoju w bezruchu, wtedy nie wymiotuję. Oczywiście zimne okłady itd. Przed ciąża jeszcze znalazłam leki, które trochę pomagały - excedrin tabletki. Teraz ich nie biorę.DZień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj pięknie wyszło słoneczko, a mnie na złość boli oko, a właściwie z tyłu oka, w głębi oczodołu, jest to u mnie nieuchronna zapowiedź migreny, na którą nie mogę wziąć moich tabletek :/ Do tego muszę wyjść na te słoneczko, a nie posiadam okularów słonecznych... A tak pięknie miało być.
Chociaż muszę przyznać, że mój endo zawsze powtarzał, że picie niegazowanej wody powinno pomóc. Bo migrena wynika z niedotlenienia. Teraz w ciąży udało mi się uniknąć bólów, ale pije minimum 4 litry wody, oprócz innych napojów. A to jest minimum, więc zdarza mi się częściej.
Powodzenia!
GorzkaPomarańcza
Tez mnie mecza migreny ale raczej w miesiacach zimnych jesien-zima. Nawet neurolog przepisal mi silne leki ale bole sie nie pojawiały i nie wykupilam. Przed przepisaniem zapytala sie czy w najblizszym czasie nie planuje dziecka. Powiedzialam, ze nie a za chwile dowiedzialam sie o ciazyDZień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj pięknie wyszło słoneczko, a mnie na złość boli oko, a właściwie z tyłu oka, w głębi oczodołu, jest to u mnie nieuchronna zapowiedź migreny, na którą nie mogę wziąć moich tabletek :/ Do tego muszę wyjść na te słoneczko, a nie posiadam okularów słonecznych... A tak pięknie miało być.
Anulaa88
Też brałam kiedyś leki od neurologa, ale przestałam bo nie mogłam się po nich dobudzić [emoji852] pomagały, ale cóż z tegoTez mnie mecza migreny ale raczej w miesiacach zimnych jesien-zima. Nawet neurolog przepisal mi silne leki ale bole sie nie pojawiały i nie wykupilam. Przed przepisaniem zapytala sie czy w najblizszym czasie nie planuje dziecka. Powiedzialam, ze nie a za chwile dowiedzialam sie o ciazy
reklama
G
gosc12
Gość
Dzisiaj znowu ja miałam głupi sen, żeby dołączyć do Waszych ..
Oglądałam na USG moja ciążę bliźniacza.
Dwa słodkie dsieciaczki, przytulały się , uśmiechały .. a niżej na monitorze już nie żyły.. i rozmawiam z kimś , że zmarły bo nie wiedziałam , że jestem w ciazy i pofarbowalam włosy.. i na szczęście sen się skończył... Nie wiem skąd takie rzeczy w głowie siedzą ;(
Oglądałam na USG moja ciążę bliźniacza.
Dwa słodkie dsieciaczki, przytulały się , uśmiechały .. a niżej na monitorze już nie żyły.. i rozmawiam z kimś , że zmarły bo nie wiedziałam , że jestem w ciazy i pofarbowalam włosy.. i na szczęście sen się skończył... Nie wiem skąd takie rzeczy w głowie siedzą ;(