reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

DZień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj pięknie wyszło słoneczko, a mnie na złość boli oko, a właściwie z tyłu oka, w głębi oczodołu, jest to u mnie nieuchronna zapowiedź migreny, na którą nie mogę wziąć moich tabletek :/ Do tego muszę wyjść na te słoneczko, a nie posiadam okularów słonecznych... A tak pięknie miało być.
A jak mnie łeb nie rozboli do wieczora, to z okiem do okulisty trzeba będzie drałować, bogi jak ja kocham lekarzy :/
Boże współczuję Ci migren ! Moja mama kiedyś miała... Nie dało się z nimi normalnie funkcjonować..

reklama
Boże współczuję Ci migren ! Moja mama kiedyś miała... Nie dało się z nimi normalnie funkcjonować..
Dzięki :) Powiem Ci, że u mnie to jest rodzinne: moja babcia miała, moja mama ma i moja ciotka też. Nasila się w okresie menopauzy i wtedy NIC nie pomaga. Pomyślę, że mnie to też czeka, to mną trzepie. Mi jeszcze pomoże iburofen, ale w końskiej dawce , a tyle to lekarz stanowczo mi zabronił. Już wolałabym żeby to tylko oko było...

Ale nie narzekam, jestem spokojna, panny mnie kopią i jest ok, kawkę trzasnę i muszę jechać w miasto :)

@Luiza. współczuję migreny .. mnie znowu dopadła rwa kulszowa i nie mogłam usnąć tak boli...w każdej pozycji jak ułożyłam się do spania to bolało :( kiedy się to skończy :(

Dziewczyny takie cacko znalazłam[emoji5]
Screenshot_2018-05-19-08-58-17.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-05-19-08-58-17.jpg
    Screenshot_2018-05-19-08-58-17.jpg
    45,5 KB · Wyświetleń: 426
Wiesz jedyne co poczułam to dumę , że mam takiego fajnego meza .. dowartosciowala mnie :)

Co do boli okresowych to czasem miewam ale rzadko i takie delikatne . Wcześniej zdarzały się mocniejsze. Lekarz mój mówił że to normalne w ciąży, ale dla niego wszystko jest normalne ..
I prawidłowo :):) to w sumie prawie to samo jak Cię kolega skomplementuje. Mi ostatnio wielu naszych wspólnych znajomych (chłopaków) mówiło , że ślicznie wyglądam w ciąży i że bardzo ładna jestem. Jedne który ma synka powiedział , że trzeba ich zesfatac i oby malutka odziedziczyła urodę po mnie. Heh. No miłe , K był dumny i raczej nie miał o co być zły :)
Ty musisz o tych zaparciach powiedzieć swojemu lekarzowi koniecznie i może używać tych czopków o których dziewczyny kiedyś wspominały.
Mówiłam na ostatniej wizycie. Powiedział , że to są właśnie prawdziwe zaparcia.. pomoże lactulosa lub czopki glicerynowe. Więc muszę się zaopatrzyć..
Nie mam bóli jak na okres. Ja nawet twardnienia mam bardzo rzadko, ze 2-3 razy na jakieś 2 dni się trafi
To za tydzień będę musiała dzwonić do swojego lekarza. Bo powiedział że po tym tygodniu jak twardnienia nie przejdą to mam brać luteine dalej a jak po dwóch tygodniach nie przejdą to nie pamiętam co mam zrobić.
Więc zadzwonię i przy okazji powiem , że doszły mocne bóle miesiączkowe..
U nas na odwrót . Młoda wiecznie się w tym brzuchu tłucze (mimo że łożysko na przedniej ścianie).
Dziewczyna mojego brata mówi, że jak się we mnie wda to będzie lepsza agentka niż syn [emoji23] no i może coś w tym jest
Hehe :D i dobrze, niech ma charakterek po mamusi :)
Ja stawiam że jej nietolerancją przejdzie :) często te alergie które pokazują się w ciąży, po ciąży przechodzą :) ja tak mam ;)
No szkoda ,żeby tyle lodów się marnowało :D

Właśnie zauważyłam że siara mi się puściła [emoji33]
Miałam pokarm odkąd syna urodziłam 3,5 roku b(mimo że syna karmiłam 15 miesięcy), ciąża zablokowała laktację, a teraz spowrotem się pojawia. Ale we wtorek zaczynamy 28tc więc w sumie żadna nowość. Z synem chyba coś podobnie miałam, a nawał pokarmu na 3 dobę po wstrzymaniu akcji porodowej w 34tc.
To dobrze :)
Mi kropelkami raz na tydzień leciała od 20tygodnia. Nie ma tego dużo , jedna kropla i koniec. A znajoma musi nosić pieluchę w staniku bo nie nadąża zmieniać wkładek :o
DZień dobry dziewczyny. U mnie dzisiaj pięknie wyszło słoneczko, a mnie na złość boli oko, a właściwie z tyłu oka, w głębi oczodołu, jest to u mnie nieuchronna zapowiedź migreny, na którą nie mogę wziąć moich tabletek :/ Do tego muszę wyjść na te słoneczko, a nie posiadam okularów słonecznych... A tak pięknie miało być.
A jak mnie łeb nie rozboli do wieczora, to z okiem do okulisty trzeba będzie drałować, bogi jak ja kocham lekarzy :/
Współczuję :( mam podobne bóle , ale u mnie dochodzi jeszcze kilka objawów..
Ale mniej więcej wiem co czujesz :* mam nadzieję , że puści. Mi przechodziło tylko po ketonalu 100..

My kasy nie dawaliśmy w tamtym roku.
Młoda dostała od nas laptopa i kolczyki srebrne jej do tego dokupiłan.
Dawaliście dziecku na chrzest laptopa?[emoji16] Czy na komunię?[emoji16]
Witaj w "rodzinie". Dla mnie migrena to najgorsze, co może mnie spotkać. Jedyne co mi pomaga, to leżenie w ciemnym pokoju w bezruchu, wtedy nie wymiotuję. Oczywiście zimne okłady itd. Przed ciąża jeszcze znalazłam leki, które trochę pomagały - excedrin tabletki. Teraz ich nie biorę.
Chociaż muszę przyznać, że mój endo zawsze powtarzał, że picie niegazowanej wody powinno pomóc. Bo migrena wynika z niedotlenienia. Teraz w ciąży udało mi się uniknąć bólów, ale pije minimum 4 litry wody, oprócz innych napojów. A to jest minimum, więc zdarza mi się częściej.

Powodzenia!

Tez mnie mecza migreny ale raczej w miesiacach zimnych jesien-zima. Nawet neurolog przepisal mi silne leki ale bole sie nie pojawiały i nie wykupilam. Przed przepisaniem zapytala sie czy w najblizszym czasie nie planuje dziecka. Powiedzialam, ze nie a za chwile dowiedzialam sie o ciazy :)

Tez mnie mecza migreny ale raczej w miesiacach zimnych jesien-zima. Nawet neurolog przepisal mi silne leki ale bole sie nie pojawiały i nie wykupilam. Przed przepisaniem zapytala sie czy w najblizszym czasie nie planuje dziecka. Powiedzialam, ze nie a za chwile dowiedzialam sie o ciazy :)
Też brałam kiedyś leki od neurologa, ale przestałam bo nie mogłam się po nich dobudzić [emoji852] pomagały, ale cóż z tego

reklama
Dzisiaj znowu ja miałam głupi sen, żeby dołączyć do Waszych ..
Oglądałam na USG moja ciążę bliźniacza.
Dwa słodkie dsieciaczki, przytulały się , uśmiechały .. a niżej na monitorze już nie żyły.. i rozmawiam z kimś , że zmarły bo nie wiedziałam , że jestem w ciazy i pofarbowalam włosy.. i na szczęście sen się skończył... Nie wiem skąd takie rzeczy w głowie siedzą ;(

Do góry